tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi 2013Vuodet menee niin nopeasti ja kohta alkaa jo vuosi 2014.Uutenavuotena onneksi meidän hepat ei pahemmin raketteja pelkää, mutta koirat sitäkin enemmän. Itse ei olla enää hevosten tulon jälkeen ikinä raketteja ammuttu, mutta lähiympäristössä moni ampuu joten pauketta kuuluu.

 Piti mennä ihan selaamaan vanhoja postauksia, jotta muistan mitä kaikkea tänä vuonna on edes tapahtunut :D Ylhäällä olevassa kuvassa näkyykin jo yksi kuva  jokaiselta kuukaudelta. Kiva muistella itsekkin mitä vuoden aikana on tapahtunut blogin ja heppailun suhteen ja virkistää vähän mieltä postauksia selaamalla...


Kirjoitin koko vuonna laskujeni mukaan 225 postausta

 
Videoita vuoden aikana tuli noin 55


Kuvia postauksiin on ladattu lähemmäs 2300


Vuoden aikana olen tippunut muistaakseni 3 kertaa Lillin selästä
 -Estevalkussa kaatuminen (video)
- ilman satulaa tippuminen olkapää kävi paikoiltaan
-Estevalkussa jumppalinjalla

Vuoden kolme luetuinta postausta on:

Nyt pieni kooste Lillin vuodesta, alkuvuosi meni tosi hyvin ja valmentauduttiin ahkerasti. Sitten alkoi tulla satunnaisia kieltoja ja jarrutteluja valkuissa. Kesällä kisoissa oltiin yrittämässä josko poni menisi hyvin, ja lopulta se kielsi muutaman esteen jälkeen ulos. Vaikka verkassa se oli reipas ja innoissaan radalle päästyä sen mieli muuttui ja heti tuli stoppi. Lilli oli kisojen jälkeen Voiton luokkia odotellessa tosi väsynyt ja ei liikkunut kauhean hyvin raskaan kisapäivän jälkeen. Sillon päätettiin että on aika antaa Lillin vähän hengähtää ja enää ei treenata niin tavoitteellisesti.

Sillä oli selvästikkin tullut täyteen kisaaminen valmentautuminen ja hyppääminen. Jalat meinasi olla huonona, mutta heti kevyelle siirryttyä ponin olemus muuttu kokonaan. Se oli tosi ilonen ja prteä kun maastoiltiin ja mentiin rennosti mutta kumminkin ihan kunnolla. Niiden kisojen jälkeen hypättiin vielä muutamissa valkuissa vähän kevennetysti, ja sitten syksyn tultaessa poni osoitti taas merkkejä innostuksen laantumisesta joten tähän päivään asti se on sitten taas ollut kevyellä. Lilli on tehnyt jo heti Suomeen tultua pitkää kisauraa ja menestynyt sekä entisisllä omistajilla että meillä todella hyvin, lähes joka kisoista sijottuen ja voittaen monesti. 


Syksy ja nyt talvi on ollut tosi hyvät, Lilli on ollut iloinen,reipas ja olen mennyt sillä muutaman kerran pikkuesteitä, olen yrittänyt houkutella pakottaa Siniä hyppäämään, mutta lopulta itse on aina pitänyt kivuta satulaan. Lilli on ihan innoissaan edes puomeja mentäessä, joten sillekkin tekisi hyvää jos joku pieni kokemattomampi ihminen voisi vähän treenailla ja harjoitella hyvän opetusmestariponin kanssa. Lilli tykkää kun se saa tehdä kaiken vähän oman mielen mukaan eikä aina tarvitse kuunnella ratsastajaa esteillä tai sileällä. Olen myös vähän pitkä Lillille, mutta onneksi hoikassa kunnossa eli poni kyllä hyvin menee vielä minullekkin, enkä enää tästä kasva.

Nyt jatketan samaa rataa ensi vuoteen, eli kevyesti. Tälläinen elämäntapa on sopinut Lillille älyttömän hyvin ja se on tosi tyytyväinen ja iloinen kun saa tehdä vähän rennommin ja vähemmän hommia. Kuitenkin pyrin pitämään ponin hyvässä lihaksessa ja kunnossa niin sillä pääsee menemään vielä kauan samaa rataa! Talvi on ollut vähän huonompi, ja poni on päässyt liikaakin lomailemaan huonojen kelien ja pohjien takia. Kesällä sitten taas kiritään umpeen tämä aika ja keskitytään kunnon kohottamiseen sekä Lillin hyvän mielen pitämiseen jatkossakin!

Nyt toivotan kaikille hyvää Uutta Vuotta 2014! Postauksien pariin taas ensi vuoden puolella :D


67 kommenttia:

 1. Kiva postaus :-) millä oot tehnyt ton ekan kollaasin?

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus!!!!!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ja muutes miks nää profiilikuvat ei näy täs kommentoinnissa?

   Poista
  2. ne ei toimi, en saa enää toimimaan :D

   Poista
 4. Kiva postaus :) Ja hieno Banneri muute! :)) sopii tosi hyvi tähä blogii

  VastaaPoista
 5. Kiva, ku oot laittanu nuo ett montako postausta, videota ja kuvaa:)

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus. Olit keksiny mukavan idean

  VastaaPoista
 7. Tee tässä lähiaikoina kun ehdit niin myday.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en koska pitää koko päivä kuvailla ja siihen ei ole aikaa melkein ikinä olla koko päivä kiinni kamerassa...

   Poista
 8. oli kiva tapa kerätä tollasia erilaisia juttuja vuodesta kun yleensä! esim luetuimmat postaukset, kuvien & videoiden määrä yms:-) tykkäsin tästä tosi paljon, koska yleensä en jaksa lukea tälläsiä postauksia mutta tää oli tosi kiva!

  VastaaPoista
 9. Tipuit Lilliltä myös estevalkusaa 9.3.2013, vai muistanko oikein? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooo voi olla .D pitää käydä katsomassa postauksista!

   Poista
 10. Tosi ihana banneri! Tykkään :D

  VastaaPoista
 11. Tämä oli kivan erilainen postaus kuluneesta vuodesta! Ei ollut pelkästään että kuukausittain kertoo mitä tapahtui jne. vaan jotenkin paljon mukavampi lukea :)

  VastaaPoista
 12. Kuinka pitkä olet? Entä tiia? Kiva postaus

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus !:) Hieno banneri:D mikä on lillin säkäkorkeus?

  VastaaPoista
 14. miks tos otsikon alla on seiskoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ne ainakin näkyy pinkkeinä sydämminä, ehkä selaimesi ei vain tue noita merkkejä?

   Poista
  2. Mullakin näkyy ne seiskoina :D

   Poista
  3. Olin tulossa kysyy samaa, mullakin chromella otsikoiden takana näkyy vaan jono jouluisia seiskoja ja ihmettelin onko ne tarkoituksella!

   Poista
  4. muilla selaimilla siinä on sydämiä :D

   Poista
 15. Oot kirjottanut 226 postausta, näkyy tuolta sivupalkista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut tätä postaussta ei oltu varmaa ladkettu siihe:)

   Poista
 16. Miten oot saanut tuohon postauksen otsikon alle ns. alleviivauksen noilla sydämmillä? Saisiko sen ihan tavallisenakin viivana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en laittanu niitä ite jotyen en osaa sanoa :)

   Poista
 17. Ihana ulkoasu! :) Tuleeko sullekkin joskus hevonen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI TULE SE ON JO SANONU 10000 KERTAA

   Poista
  2. tulee ehkä joskus mutta ei tällä hetkellä :D

   Poista
 18. Hyvää uutta vuotta sulle ja Lillille! :) Mä lähetin teille vähän myöhäisen joulukortin tässä pari viikkoa sitten kun unohdin:D

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva postaus!<3 Hauskat nuo kuvat tässäpostauksessa;D

  Tosi kiva ulkoasu!:D Banneri on kanssa tosi ihana!<3

  Hyvää uutta vuotta sinulle, Lillille, Tiialle, Voitolle ja Sinille!<3

  VastaaPoista
 20. Kiva postaus:) aivan ihana toi banneri ja ulkoasu<3 ja hyvää uuttavuotta sulle, Tiialle, Sinille, Lillille ja Voitolle:)

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus :) Voitko tehä meikkipussin sisältö videon? C:

  VastaaPoista
 22. No nyt selvisi mullekkin miksi Lillillä ei enää treenata niin kovasti. Fiksu päätös :)
  Onko Sini kuin innostunut ratsastuksesta? Kuin useasti hän yleensä ratsastaa kuukaudessa ja mistä Sini tykkää eniten ratsastuksessa? Voisitko pyytää Siniä kirjoittamaan postauksen, missä hän kertoo yleensäkin itsestään ratsastajana yms yms :)

  VastaaPoista
 23. Ootteko tulossa Apassionataan helmikuussa? Toivottavasti, meinaa ois kiva nähä teijät :D

  VastaaPoista
 24. Mikset enää treenaa lillä kunnolla ja kisaa :(? Oli niin kivaa lukea teijän treeneistä postauksia! Nykyään et muuta kuin hölköttele lillä :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkoita siis ainoastaan vain suurimmaksi osaksi :)

   Poista
  2. Veikkaan että kukaan ei kisaa ponillaan vaans en takia että saa blogiin juttua ;) Tuossa postauksessa lukee mun mielestä aika selvästi miksei pinja enää lillillä kisaa, sori että vastasin pinjan puolesta :)

   Poista
 25. Aiotko hankkia itsellesi hevosta jolla kisata valmentautua aktiivisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on sanonu jo monesti herranjumala että uutta hevosta EI oo tulossa! mikä teitä vaivaa että ei voi edes lukea kaikkia postauksia ja katsoa videoita?

   Poista
 26. Harmittaako kun et voi enää treenata ja kisailla Lillillä samalla tavalla mitä aiemmin? Aiotteko ostaa sulle hevosen jolla pääsisit kilpaileen ja treenaan ja Lilli myytäis tai jäis Sinille?:)

  VastaaPoista
 27. Myy Lilli johonki maatilalle puskponiks .ei ois sulle siit enä vaiva ja voisit ostaa kunnon hevosen eikä mitää lilli vanhusta. toki ymmärrän et se on sulle rakas, mut paras päätös ois eh k lopettaa se...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö.... Se antaa sen ehkä Sinille. Ja ei Lilli mikää maailman vanhin hepo oo!

   Eikä sun tarvii Pinjalle jtn ohjeita tulla antamaan! Lilli kuolee sitte ku se kuolee!
   Jos Lilli ois sairas jotenki nii sit sen vois ehkä lopettaa!

   Poista
 28. Ihana banneri ja ulkoasu! kiva postaus! Lilli on nii ihana<3 Jos teillä on aikaa voisitteko tehdä taas jonkun kivan videon niin ku ne Irmelin opetus ja Isintyttö? Ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista
 29. Ihana postaus! Lisää tälläsiä. taino ei ehkä voi vuosipostauksia niin usein tehä :DD Mutta voisitko joskus tehä lillin ja vaikka sunkin varustepostauksen se ois tosi kiva! Ja lilli on ihana poni kumpa ois mullaki sellanen! :))

  VastaaPoista
 30. Kiva postaus j aihana uus ulkoasu! :) Millä luokalla sä rupesit käyttä tommosta "käsilaukkua" koululaukkuna? :D Ja kuinka useesti sini ratsataa lillillä, vaikka ei oo niin kiinnostunut heppailusta? :D

  VastaaPoista
 31. Miks Lillillä ei treenata enää kunnolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus löytyy postauksesta

   Poista
 32. Tervetuloa lukemaan blogiani! Kirjoitan itsestäni ja muista asioista jotka elämääni kuuluu. Ja jos haluat saat liittyä lukijaksi, se olisi kiva juttu. Kun minulta on ylittynyt 25 lukijaa pistän arvonnan pystyyn. Osoite: minundream.blogspot.fi!

  VastaaPoista
 33. Miksi lilli ei ole enää kunnon käytössä? Eikö se ole vasta 15?

  VastaaPoista
 34. Ihan hyvä päätös ainakin toistaiseksi pitää hypyistä taukoa ja nauttia ponista ja tehdä sen pillin mukaan :) tuttuni poni alkoi näyttelemä samankaltaisia "oireita" ja he pitivät puolen vuoden tauon esteistä ja tekivät muuta mukavaa ja hauskaa yhdessä. Poni pysyi hyvässä hapessa ja nykyään taas on kunnon rusettihai! Luulen että tullaan sua ja lilliä vielä näkemään kisoissa ei välttämättä kuukaude mut ehkä parin :)

  VastaaPoista
 35. Hei kaikki!

  Käykäähän kurkkamassa uudella virtuaalitallilla Aurinkoniityllä!
  Monta hevosta ja ponia kaipaa vielä hoitajaa, ja jokainen löytää varmasti itselleen sopivan hoitohevosen/ponin!

  www.aurinkoniitty.suntuubi.com

  VastaaPoista
 36. älä pinja ota tätä nekatiivisenä mut mun mielestä pitäs alkää taas postaileen ahkerammin,tylsää käydä joka päivä kattelee blogissa ja ei oo tullu postauksii:(
  -innokas blogisi lukia!(ja odotteleva sellainen)

  VastaaPoista
 37. Heh noi postaukset tuolla XD Mut kiva xD

  VastaaPoista
 38. Tosi kiva tää! :)

  VastaaPoista
 39. voiko teille enää lähettää kirjeitä?

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.