sunnuntai 29. joulukuuta 2013

434. Vihdoin hyvällä pohjalla!

Moikka! Käytiin tänään ihan vaan maneesilla ratsastamassa hepat, koska oma kenttä ja pelto on huonossa kunnossa. Ei olla pitkään aikaan päästy menemään kunnolla, muutakun tiellä juoksentelemista. Lilli on ollut tosi huonona lihakset jumissa liukkaudesta ja taivuttelemattomuudesta. Tänään onneksi asia korjaantui ja olen tyytyväinen että jaksettiin lähteä ajamaan, vaikka meinattiin koko lähtö perua kaikkien väsymyksen takia. Hevosille teki hyvää vähän päästä töihin ja ylimääräiset energiat purettua. Kotona hepat oli ulkona, laitettiin ne reippaasti matkakuntoon ja ajettiin parin kymmenen kilsan päähän maneesille.


Ehdittiin hyvin maneesiin, matka meni hyvin ja hepat oli hyvin kun laiteltiin ne ulkona valmiiksi. tein normaalit alkulämpät löysin ohjin. Hölkän jälkeen kokosin sitten ohjat ja aloittelin taivuttelun. Lilli tuntui alussa tosi jäykälle ja sitä ei jaksanut yhtään kiinnostaa keskittyminen, kuitenkin hetken päästä se rentoutui ja sain lämmiteltyä sen hyvin. Mukava huomata kun poni on alussa kankeampi kylmillä lihaksilla, sitten oman ratssatuksen myötä yrittää mahdollisimman hyvin verkkailla ja jumppailla, niin alkulämpän jälkeen lihakset pehmenee ja Lillikin alkaa liikkua rennommin ja halukkaammin eteenpäin. 


 

Tällä kertaa poni oli innoissaan ja vauhdilla mukana. Pitkän lomailun jälkeen, huomasi että siitäkin oli mukava päästä hyvälle pohjalle työskentelemään. Eläinlääkäri joskus sanoikin että Lillille kaikista tärkeintä ehkäisyä jalkaongelmille on hyvillä pohjilla meneminen. Valitettavasti meillä ei ole omaa maneesia, joten liikutusta täytyy aina järjestellä pohjien ja kelien mukaan. Talvella lumi ja jää tuottaa ongelmia, onneksi sitten kesällä meillä on super hyvä kentän pohja jossa kelpaa Lillinkin mennä!

Mutta nyt takaisin tähän päivään. Sain ratsittua Lillin hyväksi juuri kun maneesiin tuli lisää hevosia, ja voiton innostuksen myötä Lillin keskittyminen vähän herpaantui. Se meni jopa vähän paniikkiin ja koko ajan tuijotteli tulleita heppoja. Tilanne onneksi sitten rauhoittu kun olin antanut sen kerran katsoa kunnolla ja sitten jatkanut topakasti töitä. Laukkailin loppuun kevyesti ravien jälkeen ja ihan viimeisenä tein loppu käyntien yhteydessä käynnissä taivuttelut. Taivutin voltilla sekä sisälle että ulospäin molemmissa suunnissa. Lilli oli hyvin kuulolla ja huomasi kuinka siitäkin oli kiva vähän jumpata. Onhan se sama kun ihmisillä lihasten olessa jumissa, kevyen venyttelyn jälkeen tuntuu paljon paremmalle ja rennommalle liikkua. Saman huomasi Lillissä ja sille tuli vähän hiki paksun karvaturrukan alla. Nyt plussa keleillä kunnolla mennessä huomaa että poni hikoaa tosi nopeasti ja kuivumisessa kestää normaalia pidempään. Valitettavsti Lilliä ei klipata, koska muuten sillä saisi aina olla puristavat loimet päällä turhaan. Lilli on myös kevyemmällä joten ei sitä ratsastetakkaan niin usein kunnolla mitä esim. Voittoa kaikissa valmennuksissa ja kisoissa.

Lopussa Tiia meni vielä Voitolla vähän pidempään, kuvailin sitä ja sitten kun molemmat hepat oli kävellyt ja ei enää hengästyneitä mentiin talliin kylmäämään jalat ja valmistamaan hepat lähtöön.

Lilli oli tallissa vähän väsähtänyt ja nälkäinen mutta muuten oikein hyvällä tuulella. Kun jäin vielä laittamaan sille kuljetussuojia Voitto käveli sen ohi ulos ja pois tallista. Normaalisti Lilli olisi saanut kauhean paniikin, mutta tällä kertaa se oli tosi nätisti. En tiedä mutta sille ostettu aine on toivottavasti vähän auttanut tai sitten se ei jaksanut alkaa sähläämään ja huutamaan Voiton perään :D Kylmäsin tällä kertaa laiskuuttani vaan etuset, koska ne on Lillillä tärkeämmät ja ratsastus ei ollut niin rankka että jalat olisi tarvinut välttämättä kylmätä ollenkaan. Normisti vaan hypätessä käytetään kylmiä, mutta kerran ne oli mukana ei siitä haittaa ole jos kylmäilee mahdollisimman usein!


Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat on otettu uudella objektilla, mutta suurta eroa ei huomaa pimeässä maneesissa, otti kuvia millä tahansa kamera yhdistelmällä. Kyllä tällä uudella putkella parempia tuli kun vanhalla, mutta maneesi on aina hankala paikka kuvata. Siellä ei ollut edes kaikkia valoja päällä ja ulkona oli jo pimeää joten olosuhteet oli pahimmat mahdolliset. Putki on kyllä ollut super hyvä vaikkakin painava, sillä tulee ihania kuvia ja kunhan vielä vähän treenaillaan toivotaan että maneesissakin lisävalaistuksella tulee parempia kuvia :DMuokkaus tekee myös ihmeitä, mutta valitettavasti huonontaa laatua. Lilliä ei oikein kuvattu maneesilla kun Tiia ridasi samaa aikaa, joten jouduin valita noista vähistä ratsastus kuvistakin huonoimmista parhaimmat jotta saatiin edes jotain matskua tänne...

Toivottavsti nyt tykkäsitte näistä perus postauksista, koska itsestäni oli ainakin kiva päästä kirjoittamaan kuukauden tauon jälkeen normi juttuja. Toivotaan että kenttä sulaa kokonaan ja päästään menemään hyvällä hiekkapohjalla. Tänään vielä meillä oli kentän päällä jääkerros ja vain jostain kohti oli hiekat näkyvissä...

Mitäs tykkäsitte postauksesta ja onnistuuko teillä kuvat maaneseilla?

88 kommenttia:

 1. Kiva postaus !! Oot tosi hyvä ratsii ja sun blogis on ihan paras !!

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä oli tosi kiva postaus:) ja hyviä kuvia mun mielestä:))

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus, ja lilli on aina/on ollut niin söde! :DD

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, oisin vaan kaivannu enemmän ratsastuskuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) ja niin minäkin mutta ei ollut kuvaajaa!

   Poista
 5. Tykkäsin. Ja toi uus banneri on super hieno!! (:

  VastaaPoista
 6. Oli kiva postaus!:) ja ei ne kuvat ny mitenkään erityisen hyvin mulla maneesissa kyllä onnistu, hämäräähän kun siellä on...:D

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus, katoin telkkarii samal ku luin tätä postaust. nii siel yhes kohtaa sanottii et.'' Eniten mua huolestuttaa se pinja ''. :DD

  VastaaPoista
 8. Oikun toi Lilli on niin söpö:3! ja sille käy tosi hyvin noi sen udet suitset.!:3

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus ja noi kuvat on niin söpöjä :)

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus ja selvää hyvää tekstiä :)

  MUTTA kuitenkin olisi kiva, jos laittaisit teistä enemmän ratsikuvia yms. sillä ei olla pitkään aikaan saatu nähdä oikein miten Lilli kulkeekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä postaus, tosi kiva kuulla taas tavallisia kuulumisiakin! Kuvat näytti mun silmään ainakin hyvä laatuisilta, ja Lillikin oikein söpöili ♥ Tää uus banneri näyttää muuten tosi kivalta :-)

   Poista
  2. juu kiitti :) ja jos luit postausta niin siinä on syykin miksi ei ole ridakuvia...

   Poista
  3. Hohoh .. Luin kyllä mutta ihan yleisesti ottaen tarkoitin ?!.

   Poista
  4. niinkun postauksessa sanoin ei olla voitu pariin viikkoon mennä kentällä, eilen ei tullut hyviä kuvia ja koko viime kuu oli joulukalenteria joten ei sillon tullut ridapostauksia...

   Poista
 11. Voisitko kertoo mitä eroa on kylmillä ja lämpimillä ? Tai siis mikä niiden hyötyero on ja mihin kylmiä käytetään ja mihin lämpimiä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, kylmillä poistetaan nesteet ja jäädytetään verenkierto joka tekee hyvää, sitten lämpimät laittaessa verenkierto vilkastuu ja kuona aineet liikkuu. Netistä löytyy paljon tietoa noista jos kiinnostaa enemmän lukea :D

   Poista
 12. Tosi kiva postaus ja näitä on aina tosi kiva lukea! :) kivoja kuvia muutenkin :D itse saan ihan ok kuvia maneesissa, kamerana toimik kyllä vaan Nikonin 3100 ja siihen Tamronin 70-300 jotain :) mutta itse olen ollut tyytyväinen niihin kuviin, muokkauksella vaan paranee vielä.

  VastaaPoista
 13. Milloin voit tehä MyDay:n?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiiä, niitä on niin hankala tehä kun pitää koko päivä olla kiinni kamerassa ja kuvailla :D

   Poista
 14. Millä ohjelmalla teet noi bannerit?

  Tiiän että on usein kysytty kysymys, mutta en aio jokaisen postauksen jokaista kommenttia rueta katsomaan läpi :DDD Ja tuolla välilehdissä ei ollut :c Tai ainakaan ei silmään sattunut ;)

  VastaaPoista
 15. Hyvä postaus! Pelkääkö teillä hevoset raketteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja ei onneks, vähän ne kuuntelee ja valvoo niiden takia mutta on ihan rauhallisia ja ei pelkää onneks :)

   Poista
 16. Voi että Lilli on nii söpö<3 Mistä Lillin loimi on ostettu? Kävis tommonen hyvin mun pollelle xD


  ihaninmaailmassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on satulavyöstä mutta eskadronin vanhaa mallia eli ei löydy enää :)

   Poista
 17. Kiva postaus oli! tosi kivoja kuvia, mun mielestä parempia mitä tiian blogin maneesikuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + aivan upee tää uus ulkka !!:o<3<3<3<3<3

   Poista
  2. Mistä ootte ostaneet ton loimen joka Lillillä on noissa osassa kuvissa?:) Tosi upeita kuvia!:)

   Poista
  3. se on satulavyöstä mutta eskadronin vanhaa mallia eli ei löydy enää :)

   Poista
 18. Oli kiva saada tälläistä postausta pitkästä aikaa (:

  VastaaPoista
 19. Ratsastan rauhalahdess nii siellä saa ainakin ihan hyvii

  VastaaPoista
 20. Meillä jalat kylmätään joka liikutuksen jälkeen. :)

  VastaaPoista
 21. Sorry, että kyseenalaistan, mutta miksi otsikon takana on rivi seiskoja? :o

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus :) Meidän maneesikuvat ovat vain jotain epämääräisiä möykkyjä kuvissa joista ei erota onko hevonen vai lehmä :D

  VastaaPoista
 23. Kuvat ei meinaa onnistua millään meillä,vaikka onki Canon EOS 500D!Ollaan yritetty pari objektiiviakin vaihtaa,mutta kuvista tulee pimeitä ja huono laatuisia!Mut tosi kiva postaus!Ja oli hyviä kuviakin!:)

  VastaaPoista
 24. Mitäs tykkäsitte postauksesta ja onnistuuko teillä kuvat maaneseilla?

  lue postaukset vähän paremmin jooko, ihan kauheasti yhdys sana virheitä!
  tai ois kyllä hyvä idea hommata Word tai muu oiko luku ohjelma


  huomaatko miten ärsyttävää ::) ? Muuten teksti on tosi hyvää ja helppo pysyy kärryillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itelläskin yhdyssana virheitä..

   Poista
  2. en mä huomaa noita virheitä :D luin tonki iha normisti ja hyvälle kuulosti...

   Poista
  3. Ei tossa ylemmän anonyymin pinjalta lainatussa lauseessa ole virhettä ? :D Ja anonyymi, sulekkin vois sopia se oikoluku -ohjelma kun kommentissasikin oli ainakin 2 yhdys-sana virhettä :)

   Poista
  4. Tiia, kyllä sullakin niitä yhdyssanavirheitä oli...

   Poista
  5. No voi herran jumala. MAAnesi, ja tuossa mun kommentissa oli tarkoituksella ne virheet, luetteko kommentin loppuun kiitos :---)

   Poista
  6. haha sai kyllä nauraa ku tuossa alotuskommentissa ihan tarkotuksella noi yhdyssanavirheet nii sitte jotku tulee uliseen että " NO ITELLÄSKI OLI NIITÄ YHDYS-SANA VIRHEITÄ NIIH !!!! " :D mutta joo itelläki kyllä ärsyttää noi kirjotusvirheet näissä postauksissa, ja etenkin se että et vissiin oikeasti Pinja kykene kirjottamaan sanaa ratsastus oikein..

   Poista
  7. Koitan koko ajan kiinnittää huomiota virheisiin ja koitan jaksaa oikolukea tekstit, ja toivottavsti kaikki tänne kommentoijatkin katsovat samalla lailla oikeinkirjoitusta jotta on edes aiheellista minulle huomauttaa virheistä :D

   Poista
 25. viime postauksessa pyysin tuota hakupalkkia jonka heti lisäsitkin. Minulla se ei kuitenkaan toimi o.o kun yrittää hakea niin menee vain sivun yläreunaan mutta muuta ei tapahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ei toimi mullakaa, pitää koittaa tänään selvittää mikä on vialla :D

   Poista
 26. Mulla kans toi valosuusongelma, vaikka uus Tamronin (samantyyppinen ja tehoinen kuin teidän toi uus) niin vähääkään pimeetä niin kuvat on juurikin tuollaisia... Oli ihan sama, onko maneesissa kaikki valot vai ei, mutta ikkunoista tulee "pimeää valoa" niin siihen sekin vähä valo menee :( no onneks on kohta kesä niin ei tarvi murehtia tuollasta! :)

  VastaaPoista
 27. Tosi kiva postaus ja ihanaa lukea pitkää postausta ennen uupumista :)

  VastaaPoista
 28. Sul ja sun siskollas on aina ihania postauksia ja videoita ! :) Palvon Lilliä ja Voittoa sekä sua ja Tiiaa :3 Kerrohan Tiialle terkkuja !! <3

  VastaaPoista
 29. Ah, kerrankin siisti, hieno ja ns. ammattimainen ulkoasu, hyvä Pinja! :)

  VastaaPoista
 30. Tos kirjotit et lillil on ollu lihakset jäykät nii voisin suositella sellast syvien lihasten hieronta muotoa kraniosacral ainakin ite oon tykänny ku oman hevosen lihakset menee herkästi jumiin. mun mielest hintakin on ihan kohtuullinen noin 50€. toivottavasti täst oli jotain apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu Lillillä käy hieroja jo säännölllisin väliajoin :)

   Poista
 31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 32. Tosi kiva postaus!
  Miten saisin mun blogin levenee tasaisesti? Se levenee niin, että taustaa ei enää näy.... Niin ja pystyykö oikeaa sivupalkkia siirtää? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. asetuksista ulkoasun muutoksista mallin suunnittelutyökalusta löytyy nuo muutokset:D

   Poista
 33. Oli kiva lukee tällästä normipostausta :). En ole kauheasti ottanut järkkärillä kuvia kun mulle vasta tilattiin semmonen. kaverien järkäreillä olen ottanut ihan maanesissakin. Manesissa on kyllä todella pimeetä oli sitten kesä tai talvi :(.

  VastaaPoista
 34. Hyvä postaus lisää tämmösii normaalei ja Lilli on söde❤️

  VastaaPoista
 35. Vastaatko sä niihin kirjeisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu oon vastannu jo kaikkii jotka on haettu ennen joulua...

   Poista
 36. Kiva postaus ja ihania kuvia Meidän tallilla ei ole edes maneesia.

  VastaaPoista
 37. Kiva postaus ja ihania kuvia Meidän tallilla ei ole edes maneesia.

  VastaaPoista
 38. Kuvat on ihan tarpeeks hyvä laatusia! (:

  VastaaPoista
 39. Toi lillin loimi on iha sika ihana ja sopii lillille hyvin. :)

  VastaaPoista
 40. Mä ainaki huomasin ihan tajuttoman ison eron aijempiin kuviin verrattuna, paljon paremmilta näytti(: ja palvon tätä sun ulkoasua, hirmusen ihana♥!

  VastaaPoista
 41. Tosi hyviä kuvia otettu vaikka onkin maneesista! Ja sulla on tosi kiva blogi:)

  VastaaPoista
 42. Lilli on kyllä aivan ihanan näköinen poni, siitä ei mihinkään pääse! <3

  VastaaPoista
 43. sielä tallilla mis mä käyn missä on maneesi niin sielä on valot niin sielä saa tosi hyviä kuvia :) ja hyvä postaus niinkun aina:))))

  VastaaPoista
 44. Mulla on menny tuo lillin "aine" juttu ihan ohi. Niin mistä olette sen ostaneet ja minkä takia? Paljonko se myös maksaa? Tarvitsisin omalle hepolle jotain joka rauhottaisi ja lieventäisi hepan stressiä:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. selaa edellisiä postaukisa sieltä löytyy :) ja en muista hintaa etsi netistä ...

   Poista
 45. Tosi kiva normipostaus ja Lilli vaan on niin söpö höpöliini että!!! Tosi kiva kun Lillikin pääsi vähän jumppailemaan. :):):)

  VastaaPoista
 46. Tosi hyviä kuvia kun yleensä ihan pikseli mössöä (ei millään pahalla). ja sä edistyt tossa kirjotuksessa tosi hyvin kun yleensä löytyi 3- 7 kirjoitusvirhrttä niin nyt löytyy jotain 1-3 koko ajan paranee (ei millään pahalla pinja että huomauttelen) vastaa ees jotain onko sinillä jotai blogia tai muuta niin ja siel tallil mis mää käyn ei oo maneesii on vaan kenttä missä on aika huono valaistus mutt kentälle aijjotaan lisätä valoja ja tehdä kaikkien toiveiden mukaan maneesi välillä on aika pimeetä ja kylmää sori jos etsaa selvää ja mä olkin lähettänyt sulle paketoidun kirje kuoren ennen jouluu mut se ei näkyny videol kai sit posti on kämmänny hyvä postaus XDXDXDXDXDXD siin kirje kuoren päällä oli lahja paperii olin lähettäny sinä aikana kun piti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole tullut sellats aiankaan ennen joulua kun haettiin, ja ei kuvat ole ennenkään ollut pikseli mössöä :D sinillä ei ole blogia.

   Poista
 47. Ootko ajatellut lifestyle-blogia? Sitä ois niin ihana lukea, koska pidän kovasti sun lifestyle-postauksista. Se olisi varmasti järkevämpi vaihtoehto, ettei niitä postauksia olisi sekaisin?

  Tää oli vaan tällänen ehdotus! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aika ei riitä kahteen blogiin, joten vaihtoehto on pitää yhtä blogia ja yhdistää lifestyle ja hepat :)

   Poista
 48. Tosi kiva postaus :) itse en saa hyviä kuvia maneesissa :(

  VastaaPoista
 49. Tiia ja Pinja siskokset, blogit Voitto kotiin ja Bon Bon omsitavat. Jos lukee vain Tiian blogin, tiettääkö silloin mitä Pinjalla mennee? Siinäpä vasta pohdiskeltavaa?

  VastaaPoista
 50. kiva postaus!! lilli on niin Super söpö ja sä oot niin nätti!!!:)

  VastaaPoista
 51. Meidän maneesilla on suht. hyvät valot jne. joten ihan hyviä kuvia saa:)

  VastaaPoista
 52. Oliks toi Lillin loimen alla satula?... Tosi hyviä kuvia kumminkin:)

  VastaaPoista
 53. Pidän blogistasi kovin ! Olet ihana ja rauhallinen ihminen. Et kiroile tai käytä rumaa kieltä 😊

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.