keskiviikko 30. lokakuuta 2013

392. Näin syntyy postaukset blogiini

Moikka :) Päätin tässä tylsyydessä kehitellä tälläisen, Näin syntyy postaukset postauksen. Toivotaan että tykkäätte ja saatte vähän selkoa asiaan miten minä teen postaukseni...Hyvässä blogissa edellytys on hyvät ja siistiti postaukset joita tulee usein. Ikinä ei voi tehdä liian paljoa luettavia postauksia jos ne vaan ovat kiinnostavia ja hyviä. Aloitankin tärkeimmästä asiasta eli kuvien muokkaamisesta. Siirrän kuvat joko kameralta tai puhelimesta ja avaan Photoshopissa.


Muokkaan kaikki kuvat ja pienennän ne 800 pixeliä korkeaksi tai leveäksi. Isot kuvat hidastavat blogia ja lataavat kauemmin sivua avatessa. En käytä paljoa tehosteita, säädän vähän kontrastia, valoisuutta ja kuvan väritasapainoa.


Kuvien käsittelyn jälkeen avaan uuden postaus pohjan bloggerissa .


Lisään ensimmäisenä kuvat ja lataan ne ihan normaalisti koneelta.


Kun kaikki on latautunut lisään kuvat. Suurennan ne oikeaan kokoon painamalla kuvasta, niin aukeaa palkki josta pitää valita kohta erittäin suuri. Silloin kuvista tulee juuri sopivan kokoisia jotka mahtuu sitten hyvin varsinaiselle blogin sivulle.


Kuvien jälkeen alan kirjoittamaan. Kirjoitus osio vie yleensä eniten aikaa ja vaivaa.

Jos postaukseen sisältyy video, lisään sen YouTuben kautta. Valmiiksi tubeen ladattu video lisätään painamalla jaa, upota ja sitten vaan kopioidaan html-koodi sopivan kokoisena. itse laitan tuohon kokoon 750 kertaa 422, sillon se on suunnilleen samaa kokoa kun kuvat.


Video lisätään bloggerissa postaukseen,pitää vaan muuttaa ylhäältä luo kohta html kohdaksi jolloin teksti kentää tulee täyteen koodeja. Liitän eli upotan videon kopioidun html koodin kohtaan mihin haluan videon ilmestyvän.


Sitten takaisin luo kohtaan niin tulee näkyviin itse postaus.


Lopuksi vielä tarkistan kaikki, että teksti on hyvin aseteltu ja korjailen kirjoitusvirheitä. Minulla on myös käytössä tageja eli oikealla sivulla olevia tunnisteita, lisään kaikkiin postauksiin lifestyle tunnisteen Indiedaysiin liittyen. Tunnisteita ei kuitenkaan tarvitse käyttää jos ei välttämättä halua.


Jos en heti halua julkaista postausta tallenan ja suljen sen odottamaan muiden tekstien joukkoon. Minulla on varastossa aina kerrallaan pari postausta, niin sitten arkena ei tarvitse kun avata kone ja lisätä uusi valmiiksi tehty postaus. Tämä helpottaa paljon jos on kiire tai ei vaan jaksa alkaa kirjoittamaan uutta postausta :DSiinäpä oli nyt vähän ohjeita ja tyyli miten itse teen postaukset. Aikaa yhteen postauksen kirjoittamiseen, kuvien muokkaamiseen ja muuhun säätelemiseen menee vaihtelevasti 30min - 2h. Aika riippuu ihan kuinka huolella teen postauksen ja paljonko siihen tulee asiaa....

Mitäs tykkäsitte tästä? Onko teillä oma blogi ja teettekö samalla lailla postauksia kun minä? :)

Lillin kuulumisista sen verran, että se voi tosi hyvin. Olen nyt sulien kelien aikana päässyt ridailemaan ihan ahkerasti ja Lilli on ollut varsin kiva. Postauksia tulossa kunhan päästään kuvailemaan ja ehditään valoisalla talliin :D

67 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ketä vittu se liikuttaa ootko ensimmäine vai vittu viidestoista,kakarat nyt valot päälle. Luuletteko että pinja saa jotain kiksejä siitä kun ilmoitatte olevanne ensimmäisiä -.-

   Poista
  2. vittuvittu iik antakaa toisten kommentoida rauhassa. Ja kirjoituksestas päätellen et oo yhtään sen vähempää kakara :)

   Poista
 2. Tosi kiva ja käytännöllinen postaus :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva ja mäki teen ihan samanlailla, mutta mä lisään kuvat vasta vikaksi! :D

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus hyvää tietoa ja muuten kokonaisuus mahtava! Sun blogi on ihan paras! Kuinka pitkään sulla on ollut Tää blogi? Mistä saa ratsastuskengiä tai ratsastuskypäriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja jonku 3 vuotta :D ja heppakaupoista vähä kaikkialta...

   Poista
  2. Okei! Kiitti tiedosta! :) Lilli ja voitto on super söpöjä! :)

   Poista
 5. Hyvä postaus! Aika samalla tavalla omaan blogiin postailen :)

  VastaaPoista
 6. Samaa järjestystä menen, mut käytän tuben kohdalla valmiiksi säädettyä kokoa joka on hyvä:)

  VastaaPoista
 7. Sun ja Lillin menoa on niin ihana katsoa (:

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen postaus :) Mulla on oma blogi, mutta se on aika alaston. Oisi kiva saada selkeät ohjeet miten saisin muokattua esim. sivupalkin tekstin väriä, postausten otsikoiden käsialaa ja päivämäärän ja postausten otsikoiden keskittämistä. Toivottavasti tajusit mitä tarkoitin ja osaisit auttaa minua :)

  VastaaPoista
 9. Mä ite aina muokkaan myös ekana kuvat, jonka jälkeen kirjoitan tekstin ja sen jälkeen laitan vasta kuvat :D Tää oli kiva postaus c:

  VastaaPoista
 10. Itsellä on kyllä blogi, mutta keskeneräinen sellainen :) lähinnä nyt kiikastaa ulkoasusta, johon kaipaisin kuvia, mutta kamera on rikki! Sun kuvat on hyvänlaatuisia, ja mun mielestä oli tosi hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 11. Kiva blogi, ainoa mikä häiritsee on nuo kirjotusvirheet, mitä on aika usein. Mutta hyvä blogi, ite teen myös aikalailla samalla lailla, paitsi kuvat pienennän jo muokkausvaiheessa. :) hannankuvailua.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Mitä teen ku moviestarplanetissa Pinjaa,tiiaa ja siniä esittää sama typpi nimeltä nero500. Onko kukaan muu huomannut?? Pinja vastaa tähän tää on ihan kauheeta oikeesi!!!!!;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sille oikein mahda mitään aj ene edes vaivaudu mennä aktsomaan :D Sehän on rikos mutta noitakin tapahtuu paljon...

   Poista
 13. Kiva postaus! Mä en koskaan muokkaile kuvien kokoa... Meneekö sullakin aina joskus tyyliin ikä ja terveys, kun kone lataa niitä paria kuvaa jonkun 1-5min ? mulla joskus käy niin, ja yhtäkin kuvaa ladatessa voi mennä ihan sairaan kauan!

  VastaaPoista
 14. Täää oli kiva! :) kannattaa laittaa postauksii ajastus ni ei ees tarvii vaivautuu koneelle julkasemaan ;)!

  VastaaPoista
 15. Kiva postaus ja oot tosi kaunis:) ja millo julkaset arvonnan voittajan?:)

  VastaaPoista
 16. Hei tosi kiva postaus taas ! :) Oot alkanut oikeesti panostamaan tähän blogiin, tosi kiva juttu. :) Kivoja ja mielenkiintoisia postauksia, jatka samaan malliin !

  VastaaPoista
 17. Kiva postaaus! Teettekö jonkun elokuvan joulu kalenteriin? Oon kysynyt jo tiian blogissa mutta vastausta ei kuulu joten kysyn sulta:)

  VastaaPoista
 18. Mul on blogi Pyry ja ponit käy kattoo ja mä kirjotan mun postaukset melkein samalla tavalla mävaan en muokkaa kuvia

  VastaaPoista
 19. Kyselen kanssa että koska julkaset arvonnan voittajan? :) kivaa vaihtelua tällänen postaus :)

  VastaaPoista
 20. Muokkaatko sun kuvii muillaki ohjelmilla kun photoshopilla?:)Tosi hyvä postaus muute!Tästä sain itelleni Ton html koodi jutskan ohjeen et miten noita videoita saa youtubesta ladattua blogiin!

  VastaaPoista
 21. Mul ei oo blogii:(

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus:D Teetkö joulukalenterin talvella?

  VastaaPoista
 23. Ihana toi sun uus banneri;):)

  VastaaPoista
 24. Tää oli hyödyllinen varsinkin kun tein blogin:) Itse teen muuten samalla tavalla,mutten muokkaa kuviani ainakaan näin alkuvaiheessa.

  VastaaPoista
 25. Onko Photoshopi ilmainen :)?

  VastaaPoista
 26. Kiva tämmönen! Teen suunillee samalla tavalla!

  VastaaPoista
 27. Oon pitkään jo ajatellut kysyä, mitä mieltä olisit jos tekisit lifestyle blogin heppablogin rinnalle? :) Näin Tiian blogissa ne pirtelöt, ja tuli heti mieleen tämä kysymys mitä oon jo jonkin aikaa pohtinut. Jos lifestyle blogin sitten joskus tekisit, yks idea sinne vois ainaki olla joku leipomis juttu, itekkin kun tykkään leipoa ym. niin olisi hauskaa lueskella reseptejäs jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu mutta valitetavsti aika ja kiinnostus ei ainakaan minulla riitä kahteen blogiin, siksi teen tännekkin noita lifestyle juttuja sekaan :D

   Poista
 28. Moni aloitteleva bloggaaja sai postauksesta varmasti paljon vinkkejä :) Kiva, että jaksoit kirjoittaa tälläisen

  VastaaPoista
 29. Kävisitkö katsomassa ja kommentoimassa: www.khtvehoniemi.suntuubi.com
  Kiitos jos ehdit käydä!
  Tää on tosi hyvä blogi! ♥

  VastaaPoista
 30. moi pinja, susta on vissiin tehty sitten profiili faceen nimellä pinja caesar: https://www.facebook.com/pinja.caesar.3

  VastaaPoista
 31. Kiitos avusta mulla on ollu meinaa aika lyhyitä postauksia! http://miizutytsy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 32. Mahtava postaus! :)
  T. Amy-pony

  VastaaPoista
 33. Taas kerrqn hyvä postaus! :)

  Everything-is-gonna-be-right.blogspot.com

  VastaaPoista
 34. Millon sää kerrot kuka on voittanu sen lahjakortin tai mikä se ny olixd

  VastaaPoista
 35. Oon seurannu tätä sun blogia suunnilleen pari kuukautta, mutta valitettavasti olen laiska ihminen ja kommentoin ekaa kertaa vasta nyt :p tosi monet asiat on hyvin tässä blogissa ja tätä on kiva seurata, mutta teksteissäsi on jonkun verran kirjotusvirheitä. Ongelmia tuntuu olevan erityisesti yhdyssanojen kanssa. Myös muita oikeinkirjoitusvirheitä olen huomannut. Esimerkiksi tämän postauksen otsikko kuuluu oikein kirjoitettuna seuraavasti: "Näin syntyvät postaukset blogiini." Tosi pieniä juttuja, tiedän, mutta ajattelin huomauttaa siitä kuitenkin :) Haluan korostaa, että blogissasi on hirmuisesti hyvää, enkä todellakaan aijjo lopettaa seuraamista vähäisten kirjotusvirheiden vuoksi! Jos haluat nähdä vaivaa kirjotusvirheiden vähentämiseksi, yksi vaihtoehto on pyytää jotakuta toista lukemaan tekstisi ennen niiden julkaisemista. Toisen tekemät virheet on ainakin joissain määrin helpompi huomata :) hauskaa loppuviikkoa sulle ja Lillille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiittos ja tiedän kyllä virheistä joita tulee aika paljon :D

   Poista
 36. Hyvä postaus tälläsiä vois olla enemmänki varmasti monille hyödyllisiä!! (;

  VastaaPoista
 37. Onko teillä paljon lunta tääl missä mää asun niin ei oo yhtään?

  VastaaPoista
 38. epää! mun kamu on sun kaa samas koulus

  VastaaPoista
 39. Millon arvot arvonnan voittajan?:)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.