keskiviikko 23. lokakuuta 2013

386. Kevyt ratsastelu kuvapostaus

Moikka :) Innostuttiin tääs pari päivää sitten ottamaan paljon kuvia vaikka keli oli vähän haastava kovien valojen ja varjojen vuoksi.Tallin siivouksen jälkeen otettiin hepat sisälle ja minä laitoin Lillin suoraan käytävälle ja harjailin. Lilli ei oikein innostunut poseeraamaan mutta on tallista sisältäkin pari kuvaa.Lilliä ei aiota tänäkään vuonna klipata joten sillä alkaa jo nyt olla oikein paksu ja pehmeä karva hyvästä loimittamisesta huolimatta :D Onneksi Lilli on poni niin se voikin olla vähän pörrykkä.


Laittelin varusteet päälle ja heitin kävely loimen, koska kenttä on todella huonossa kunnossa niin osasin jo aavistaa että tuskin pääsee edes ravailemaan kunnolla. Vaikka Lillillä on jo hokit niin tilsakumia ei ole vielä ehditty laittaa. Etujalkoihin rengaskenkiin kertyy kauheat tilsa paakut ja se on tosi ikävää kävellä pallopohjaisilla kengillä kun sitten jalat muljuaa ja heilahtelee joka sunntaan!

Tämä ei muuten ollut mikään erikoinen kuva mutta Lilli meni haistelemaan sohvalla olevia tavaroita ja taputin sitä ilmeisesti niin nopeasti että käsi meni ihan sumeaksi :D
Lopulta Lillikin ehti tulla ulos sen tutkimuksista sohvalta ja pääsin selkään. Mentiin kävelemään tielle alkukäynnit ja Tiia otti pari peruspose kävely kuvaa.


Näissä kuvissa tulee niin ihanasti sininen järvi ja valkea lumi taustalle, aurinko paitoi vaan aika kirkkaasti niin varjot näkyy liian selvästi ja joissain kohti valkea on ihan palanut puhki.

Menin vielä kentälle vähän taivuttelemaan ja kunnolla ratsimaan vaikka ei pystynytkään kun kävellä. Tiialla oli vasara mukana niin sillä naputeltiin tilsapaakut pois kavioista ja meno jatkui taas hetken ja sitten taas tilsat pois...Loppukäyntien jälkeen laitoin Lillin tarhaan odottelemaan Voittoa. hepat on ollut samassa tarhassa joten Lilli oli varmaan kävellyt Voiton kannoille ja sillä oli aika paha haava jalassa. Hoitelin tiian kanssa jalan kuntoon ja koska Voitto oli ihan puhdas ja muuten virkeä niin sekin pääsi vähän ratsastukselle. Lilli odotteli koko ajan hienosti tarhassa vaikka Tiia menikin Voitolla kentän viereisellä pellolla.


Tiian ja Voiton kuvausten jälkeen jätettiin molemmat hepat ulos ja laitettiin tarhaan väliaita. Olisi ollut kiva jos hepat olsii pärjännyt koko talven samassa mutta juuri näitten hokki haavojen takia parasta eristää ne omilleen, niin ei mene Voiton kaikki treenit ohi turhien haavoje takia!

Olin illasta vielä koulun jälkeen kouluvalkussa Woodylla ja tultiinkin vsta äsken kotiin. Meni ihan super hyvin mutta siitä ei ole tulossa sen kummempaa postausta. Tiia oli kävellyt Lillin kanssa sillä välin. Meillä ainakin on kauheat loskakelit joten ei oikein muuta voi pariin päivään tehdä, koska sataa ja tuulee ja joka paikka on jäässä ja sohjossa :D

90 kommenttia:

 1. Moi! Vähä kiva postaus, ihanii kuvii :D

  VastaaPoista
 2. hah täällä ei ole vielä yhtään lunta! hieno postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä päin ei ole hirveästi lunta, koska vaan loskaa.. Mutta miksi Pinja et käy Lilllillä valmennuksessa???

   Poista
  2. Meillä suli just tänää koska sade :/

   Poista
 3. Kiva postaus ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Etkö aio enää valmentaututa bonbonlla?:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luehan vähän tarkemmin kun joka paikassa lukee että en enää niin paljoa mene lillillä :)

   Poista
 5. Kivoja kuvia, varsinkin tuo kun Lilli meni haistelemaan sohvaa:D

  VastaaPoista
 6. Ihania ootte!♡♥♡

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on kauhea loska kelit, ihana postaus ja hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 8. Eikö tiia muka ollut kouluvalmennuksessa tänää ? :D vai oisko sen pitäny mut vaa sie menit ? :D

  VastaaPoista
 9. Ihana Lilli ♥♥♥ Kivoja kuvia ja hyvä postaus! Nyt on huomannu että postaa tosi paljon useammin kun silloin joskus... 😊

  VastaaPoista
 10. Täällä pääkaupunkiseudulla ei oo vielä yhtään lunta :D

  VastaaPoista
 11. En vielkää tajuu miks Lilli siirty kevyemmälle käytölle? Yksien kisojen jälkee vaa päätit miks? :O Sehän on vielä hyvän ikäne treenaamiseen ja kisaamiseen! Ja teilhän on menny ihan hyvinki ja sillee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä määki ihmettelen ??? Eihän tuo ponikaaa mikää vanha oo, ja nauttiii selvästi esteistä...
   Kiva postaus kumminki! Söpö lilli! :)

   Poista
  2. Se on kuitenkin 13 ja tehnyt aikaisemmin uran ratsastuskouluhevosena. Lisäksi sillä on hypätty kohtalaisen paljon, joten eiköhän ponin ole aika päästä kevyemmälle käytölle :)

   Poista
  3. Korjaan; 14 :D Matikka ei ole mun parhaita puolia...

   Piti muuten sitä kysyä Pinja sulta, että Lillillä kun on eroahdistusta (jos sen nyt niin voi ilmaista), niin miten ootte totuttanut sen menemään esim. kentällä ja tiellä yksin? Hirnuuko se Voiton perään?

   Poista
  4. Minunkin mielestä aika tyhmää nyt vaa jättää Lilli kevyelle koska ei toi Lillin ikä mikään kauhea ole. Ja jos Lilli on nyt arv. 14 ni aiotteko pitää sitä 10 VUOTTA kevyellä?! Ei toi 14 mikään eläke ikä ole.

   Poista
  5. Minä mietin myös juuri samaa!! :o MIKSI, lilli on jätetty kevyelle ? Lilli on hieno hevonen, ja eihän teidän tarvitse välttämättä kisata, käytte vain kotivalkuissa kun teillä kumminkin menee niin hyvin!!

   Poista
  6. Lilli on ennen ollut ratsikoulu ponina jonka jälkeen siirtyi yksityis elle josta Tiia ja Pinja osti sen. Pienenä korjauksena. Lilliä tuskin halutaan viedä 70 € maksaviin valmennuksiin, jos siitä ei saada mitään kunnolla irti. :)

   -Kielo

   Poista
  7. No kai sitä voi silti ratsastaa vaikkei kävis valkuissa!

   Poista
  8. Onko joku muka sanonu että sitä ei ratsasteta.. xDxDxDxD Voi luoja,..

   Poista
  9. Varmaan koska Pinja ei enää jaksa ratsastaa! NO EI!!! Kyl se jaksaa! Ja ja voi olla että Lillin jalat ei oo ihan kunnossa eikä sillä siks hypätä. Mut en kyl tiiä

   Poista
  10. Lillillä mennään ihan kunnolla mutta ei valmentauduta ja kisata enää. Minä olen sille liian iso ja sini ei innostu jotene i tässä oikein muutakaan nyt voi :D Lillillä on myös fyysisiä esteitä tällä hetkellä että sillä pitää mennä kevyemmin ja vähän tunnustella mitä tehdään...

   Poista
 12. Ihania kuvia susta & Lillistä! :)♥

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia susta & Lillistä! :)♥

  VastaaPoista
 14. Pinja on kaunis nimi ja se sopii sulle

  VastaaPoista
 15. hYvä ettette laita samaan tarhaan, meillä eilen kahdella ponilla samassa tarhassa oli jalat ihan verillä, siitä sitten ompelu ja hyvä ettei jänne mennyt poikki... Ja toisella ei kyllä ollut edes hokkeja, mutta toinen oli potkinut talapuolenkin ihan rei'ille. Huh, ihan hirveä haava kyllä tuli että 2 h meni sen ompelemiseen ja puhdistamiseen, ja paketointiin...
  Ja sitten vielä, nuo hepat on aina olleet parhaat ystävykset vaikka monia haavoja on tullut. Nyt ne on jo erotettava... :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii ikinä ei voi tietää nii parempi juuri ottaa varmanpäälle :)

   Poista
 16. Täällä on satanu koko illan vettä:( kiva postaus:D

  VastaaPoista
 17. Mitkä ne tilsat ja ne niinku on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että vastaan mut se on lunta mitkä on kiinnittynyt kavioon paakuiks ja hevosen ei oo hirveen hyvä kävellä "koroilla".

   Poista
  2. Tilsat on ne kumit, ja tierat sitä paakkuuntunutta lunta :)

   Poista
  3. ^ tilsat ja tierat, on molemmat paakkuuntunutta lunta. Tilsakumit on ne mitkä laitetaan kavioihin estämään tilsojen tuloa.:)

   Poista
  4. Tilsat=Tilsakumit
   Tierat=paakkuuntunutta lunta

   Poista
  5. Ei ne mitään tieroja kyll oo tilsakumit on tilsakumit ja lumipaakut on tilsoja;);):D:D

   Poista
  6. tilsa on se paakku joka jää kavioon tiivistynyyttä lunta ja hankaloittaa hevosen kävelyä. Tierat on sama asia mutta joku vanhempi nimi. Tilsakumeilla sitten ehkäistään tilsoja/tieroja ja ne laitetaan kengän ja kavion väliin :)

   Poista
 18. Kiva postaus ja ihana ja söpö lilli :3 ♥

  jadelifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 19. Te sovitte niin hyvin yhteen että koko maailma räjähtää ;D Lilli ja sä ootte super söpöjä!!

  VastaaPoista
 20. Olette niin ihana pari! :) Mä yritin joskus kaviokoukulla otta pois noita tilsoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks sä niitä revit pois :0 Ne kuuluu olla siellä kavion ja kengän välissä xD

   Poista
  2. Öö tilsat on paakkuuntunutta lunta, eikä todellakaan kuulu olla kavion ja kengän välissäxD tilsakumien kuuluu olla siellä...:)

   Poista
  3. Ne on tierat jotka otetaan pois, ei tilsat.. xD

   Poista
  4. tilsa=tiera ja tilsa on lumipaakku eikä se kaviossa oleva tilsakumi millä ehkäistään tilsojen tuloa...

   Poista
  5. mä tarkoitin noita lumipaakkuja xD

   Poista
 21. Kauheesti teillä jo lunta ! Tääl ei oo yhtää :D

  VastaaPoista
 22. Millä kengillä ratsastatte talvisin? Onko noi sorelit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noi on vaa jotku talvikengät en tiiä mitkä :D

   Poista
 23. Tuo on just talvisin ärsyttävää ku tulee noita tilsoja!Meidän ponille laitetaan onneksi jo huomenna tilsakumit :D.Teillä on näköjään niin ku meillä , että tavaroita aina vaan tulee jätettyä sohvalle :).

  VastaaPoista
 24. Voi lilbe pörröponi!<3 sohva ja tavarat on näköjään aikaa mielenkiintoisia. �� Ihania nuo tiellä otetu kuvat!:o Eppää teillä on jo kaunista lunta maassa. Lillihän tarteekin loimen, sillähän on niin ohut talvikarva:D oliko sulla muute satula lomen alla ja kysyin vain koska en ole ihan varma

  VastaaPoista
 25. Ihania kuvia ja Lilli niin ihanana joka kuvassa <3

  VastaaPoista
 26. Vitsi teil on paljo lunta :o Mutta voi Lilli on niin söötti :3
  Ja pakko mun on nyt viimein kysyä, että ootteko harkinnut sulle toista hevosta, kun Lillistä ei enää kunnon kisaamiseen oikeastaan ole? (älä käsitä väärin, ihan vain uteliaisuuttani kysyn) :)
  http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa miekii :)

   Poista
  2. en ole tällä hetkellä innostunut uudesta hepasta mutta pitää katsoa jatkossa :)

   Poista
 27. Tosi kiva postaus!:) ja sori kun kysyn mutta miks et enää mene lillillä valmennuksissa ?!?! ja miksi se on nytten kevyemmällä ?? (sori tämmöi kysely) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen jo sen verran iso Lillille ja Lillillä on fyysisiä esteitä kunnon kisaamista ja treenausta vastaan :)

   Poista
 28. miks tarvii ton ratsloimen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laitoin Lillille takin kun silläki varmaan vilponen kun vaan kävelin ja loimella saa niin nopeasti lihakset lämpimäksi ja vetreiksi :)

   Poista
 29. miks banneria pitää vaihtaa koko ajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska blogin ulkoasun pitää mennä teemn mukaan :)

   Poista
 30. Kiva postaus :) hoitohepallani (suomenhevosella) kans tosi paksu talvi karva nyt ja vähän paksumpi pitä tos lillinki kuvassa :D tänään kans sattanut päivällä kaatamalla vettä ratsastin tänään ilman satulaa tuolla hoittoheppalla ja oltiin molemmat ihan liko märkiä ratsastuksen jälkeen :D

  VastaaPoista
 31. Tein sinulle bannerin:) http://teanheppablogi.blogspot.fi/p/bannereihin-kuvia.html
  Ei ole pakko käyttää!

  VastaaPoista
 32. Meilläkin on joka paikka ihan jäässä ja sohjossa ja kokemusta multakin löytyy miltä on ratsastaa kun ei oo vielä tilsakumeja :D Hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
 33. Kannattaa muuten laittaa hokki kelien aikana tarhat suojat jalkoihin, niin ei tule turhia polkeamia. Ainakin mun hevosella se on tepsinyt todella hyvin. ( ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu mutta ei hepoille nyt kun ne on eristetty tule oikeastaan mitään :)

   Poista
 34. ihana toi uus banneri, mut miks et tee Mintusta, Armista ja Hilmasta postausta, vai mikä se nyt oli?

  VastaaPoista
 35. Säästä omaa aikaasi! XD

  VastaaPoista
 36. liityin lukijaksesi, voisitko sinä minun jos pidät;)
  www.estehirmu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 37. Ihan kiva postaus! :) Mut käytä enemmän sydämmiä koska laitat niitä niiiiiiin vähän ja se voi tarkottaa etet tykkää lillistä...................:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha en mä täällä blogissa voi nii paljoo alkaa käyttään hymiöitä ja merkkejä :DD

   Poista
 38. Kiva postaus :) sulla on muutenki tosi mahtava blogi :D +passaatte tosi hyvi lillin kaa yhtee! :)

  VastaaPoista
 39. kiva postaus! Lilli on ihan yli söpö <3 :3

  VastaaPoista
 40. Tehä voitte ostaa omaks ton vehmasmäen :D http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-maatilat/8074857

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.