lauantai 7. syyskuuta 2013

357. Kiuruveden kisat 80cm/hyl.

Moikka :) Nyt tuleekin suoraan postausta tämän päivän kisoista! Meillä ei mennyt oikein hohdokkaasti mutta ollaan Lillin kanssa iloisia Voiton ja Tiian radoista (linkki videoihin 90cm ja 100cm) Menin tällä kertaa Lillillä vaan 80cm ja siitäkin vaan kolme ekaa estettä, nimittäin hylky tuli kahdesta kiellosta. Lilli tuntui ihan hyvälle verkassa mutta sitten radalla heti ekan esteen kohdalla alkoi taas jarruttelu ja siihen se sitten töppäsikin...

LINKKI videoon


Lillihän tekee tuota kieltelyä kisoissa vähän väliä ja joskus oli parempiakin päiviä jollon saatiin hyvät radat ja sijotukset. Mietittiin porukalla että Lilli saa nyt vähän lepoa ja ei enää oikeastaan tällä kaudella kisailla tai muutenkaan olla aktiivisessa treenissä. Ei yksistään näistä kisoista vaan kokonaisuutta ajatellen se voisi olla kaikkien kannalta parempi vetäytyä sivummalle raskaista kisoista ja valkuista. Minullakin koulun kanssa on niin kiire että vaikka heppa hommat jää vähän vähemmälle tästä eteenpäin se toivottavstai näkyy myös koulunumeroissa!

Aamulla ja edellisenä iltana oli jo sellanen fiilis että ei meinaa jaksaa ja ei huvita ja kaikkea muuta, sitten kun päästiin perille niin jakso taas innostua ja tunnelma oli hyvä ja sopivasti jännitti ennen omaa starttia niin se tuo aina lisää kisa tunnetta! Lillikin oli hengessä mukana ja ainahan se virkistää nähdä tutuuja heppoja ja muutenkin kavereita :)

Verakssa kävelyä ja viime hetken radan kertailut molemmilla käynnissä :D
Lilli sopivasti poseerasi kamerlle :D nyt ei ole paljoa kuvia mutta nämä saa riittää tähän postaukseen..

En tiedä mikä Voitolle tuli mutta se alko kesken odottelun kopin vieressä rauhaisessa paikassa kupsuttamaan Lilliä harjasta, ja vielä uurempi ihme kun Lilli suostui kököttämään paikallaan Voiton kutitellessä sitä :D

Voiton kisavuorolla Lilli vaan hengaili sivummalla ja söi

Itse kisareissu oli kiva ja kaikki meni hyvin. harmittaa tietenkin vähän tuo Lilli mutta jotenkin tuntuu myös ihanalta kun nyt jää aikaa muuhunkin ja ei tarvitse niin tarkasti ja aktiivisesti itse treenata. Sinikin saa alkaa menemään Lillillä enemmän ja opettelemaan Lillin kanssa ihan uusia juttuja. Tuntuu hauskalta aatella että oltiinhan mekin tuon ikäisiä kun Lilli saatiin Tiian kanssa :D En ymmärää miten pärjättiin alkuunkaan sen kanssa mutta kyllä ollaan Lillin hyvässä opittu tämän 4 vuoden aikana kehitytty ja järkeennytty! Seuraavissa postauksissa vähän lisää juttuja minulta ja Lilliltä, miten tästä jatketaan ja mitä ollaan tehty :)

Videopostausta kisoista on tulossa lähipäivinä, kunhan Tiia saa latailtua videon YouTubeen...


129 kommenttia:

 1. Harmi että kisat menivät tuolleen, mutta jospa ensi kerralla paremmin:) Kiva postaus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii mutta luitko yhtään postausta? :D että ei oikein enää mennä kisoihin Lillin kanssa..

   Poista
  2. Nii mut seuraavan kerralla ku meeette.

   Poista
  3. Niin, jos seuraavaa kertaa tulee niin tarkotan sitä

   Poista
 2. Ootkaunis ja hyvä ratsastamaan! :)

  VastaaPoista
 3. tää on kirjotettu 2min sitte nii ei noi oo voinu lukeee yota viel :D

  VastaaPoista
 4. POTKUA PONILLE PERSEESEEN JA MENOKS! :)) Se vaan kiusaa ja härnää eiku BOMBOM vaa ja kabom lähtee ku raketti!:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä? :DD Nyt kyllä tuli pieni ihmetys mulle, jos Lilliä ei vaan inspaa, niin sä tuut tälläsiä tosi hyviä neuvoja jakamaan..? :D

   Poista
  2. mitewaa mut ei se aina potkimalla onnistu niiku sä ehkä aattelet? :D

   Poista
  3. juu, sitä hevosta kannattaakin rankaista kun vika kuitenkin löytyy jostain ihan muualta ku hevosesta... :D

   Poista
  4. ei voi tollane ihmine joka ei oo menny kys. hepalla/ponilla sanoo et mitä sille pitää tehä... :D kyl niitäki on mitkä treeneis hyppää hyvi ja kisois pitää hypyis antaa samal raippaa taakse ja pohkeita tosi paljo mut en kyl vois kuvitella et pinja ratsastais sillee..

   Poista
  5. hevoset on eläimiä ! kuka vitun ihmine voi ees ajatella et niitä pitäis vaan lyödä ja potkia !!! ei todellakaan ! ei se paljoo kuule auta !
   ja pinja kyllä tietää mitä ite tekee !!!

   Poista
 5. Oliko nää kisat hingunniemessä? :)

  VastaaPoista
 6. Haluisitko kisata enemmän ja ootko miettiny Lillin vaihtoa? Vai tykkäätkö enemmän harrastella tmv :) Lilli on kyllä niin söppis !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jatkossa kerron lisää mitä tulee tapahtumaan mutta nyt pidän itse paussia ja Lillillä ainakaan ei enää kisailla tai minä en kisaa :)

   Poista
 7. Tulee monesti mieleen kun Lilli kieltelee kisoissa että onkohan se vielä kipeä? Kun eikös siltä ole piikitetty jalkoja, ja jossain vaiheessa puhuitkin että hankitte sinulle uuden kisahepan kun Lilli ei enää kestä? Hyvä jos se nyt pääsee levähtämään treeneistä. Mutta no, itse tiedätte varmasti parhaiten mikä Lillille sopii :) Mutta kertoohan se aina jotain jos hevonen ei halua hypätä.. Tsemppiä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kiitos ja niin siinä on monia syitä miksi Lilli nyt vetäytyy taka alalle ja niistä lisää tulevissa postauksissa kun siitä on lisää aihetta kertoa teille lukijoillekkin :D

   Poista
 8. mä oon kuullu et jos menis pitkiii maastolenkkejä käynnissä ja laukassa se vois tepsii tohon kieltelyyn..:D kiva postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei millään pahalla, mutta satuja olet kuullut:D jos hevonen päättää kieltää niin se myös kieltää vaikka sen kanssa maastoilisi paljon yms... Jotkut hevoset vaan ovat semmoisia, että kieltävät yms. Tietty kieltely voi myös johtua kivusta.

   Aika epäuskottava teoria, että maastolenkki olisi ainoa keino parantaa kieltely. Toki maastoilu on aina mukavaa vaihtelua hevosellekkin, muttei se kuitenkaan ole mikään "maaginen" hoitomuoto kieltäville hevosille:D

   Poista
  2. voi se auttaa mutta tähän lillin pulmaan ei valitettavsti :)

   Poista
  3. Katja, sen verran vielä sanon et toi oikeesti auttaa, ei toki ainoana keinona, mutta silti. Että sinuna miettisin oikeesti mitä tuut tänne kommentoimaan, kun et ite mitään tiiä !...

   Poista
  4. se maastoilu auttaa !! kun hevonen saa laukata isosti eteen puol löysillö ohjilla niin autta.
   omalle hevoselle autto ja kieltely vähentyi

   Poista
  5. Jännä ku tuo katja tulee tiian ja pinjan blogeihin antamaan neuvoja,joista ei itse mitään tiedä. Katja ! RAUHOTU.

   Poista
 9. Harmi et meni noi mite meni ja ettette enää kisaa ja valmentaudu niin aktiivisesti, vaik onhan se ihan ymmärrettävää.. Mut kiva postaus! :D

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. eiköhän se tullut jo kerran selväksi:D

   Poista
  2. ehkä toi on katja vahingossa tullu kolme kertaa....

   Poista
  3. Se välillä lagaa silleen tyhmästi.. Mutta mullaki on käyny nii :D

   Poista
  4. Katja tää on pinjan blogi ei sun ni miten hitossa se vois sua kiinnostaa montako kertaa siellä lukee kiva postaus?!?! Kasva jo

   Poista
  5. taitaa vaan katjaa vähän nolottaa kun luulee näköjään tietävänsä hevosista niin paljon eikä tiiä yhtään ...

   Poista
 11. Mulle tuli tämmöinen mieleen, että voisiko teidän valmentaja tai tiia kokeilla mennä lillillä kisoissa? =) kaverini poni alkoi kielteleen kisoissa, niin sen valmetaja meni sillä muutamat kisat, niin se poni sai varmuuden takas ja on sen jälkeen, kun tyttökin kehittynyt, niin hypännyt metrikymppiä puhtaasti sekä sijoittuen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se ei enää ole kiinni ratssatajasta koska lilli on nyt ihan entisestään ansaitun kevnnyksen saannut! :)

   Poista
 12. Lopetatko sä siis bon bon blogin? ;( :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Pinja niin ole kertaakaan sanonut!

   Poista
  2. jos Pinja ei kisaa Lillillä, se ei tarkoita että Pinja lopettaa blogin .. sillä kertoohan blogi paljon muustakin :)

   Poista
  3. En oikein tiedä mutta toistaiseksi jatkan blogia :)

   Poista
  4. Hyvä säikähdin kun luin tää on paras blogi ikinä!!!!♥♥

   Poista
 13. Hyvä ettet enää kisaile tai käy valmennuksessa. Mun mielestä lilli kieltäytyy siksi kun te meette vähän väliä kisoissa ja valmennuksissa ja hyppäätte 80-90 lillihän rasitttuu siitä mikset oo menny pienempiä luokkia neki on keksitty.... Mut oot tosi kaunis (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä :D... Ei Pinja nyt kovin usein oo kisoissa käyny. Ja ihan normaalia se on hypätä kerran pari viikossa. Kyllä Lilli tota korkeutta menee. Se on sit eri jos on kipeä niin toki rasittuu, mutta tietääkseni treenit on menny iha ok? :)

   Poista
  2. Ei ne enää oo kiinni korkeuksista ja seuraavan avarmaan sini pääsee Lillillä jossain vaiheessa menemään ihan pikku luokkia kunhan vähän kehittyy :)

   Poista
 14. Mun entinen poni teki myös tota, että kotona meni hyvin, mutta kisoissa kieläyty niin että hylättiin.. Kyllä se kotonakin vähän vaikeemmilla esteillä kielsi, mutta kisoissa se kiels ihan normaalilla pystyllä. Se kiels jopa kerran 20cm ristikko luokassa, mutta sillon sillä oli jo kaviokuume, mistä me ei tiedetty..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii joskus se kertoo kivusta kun heppa ei hyppää!

   Poista
 15. ootko niinku lopettamassa ratsastusta,sain sellasen kuvan? mut tää on hyvä blogi:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiti ja en mä nyt kokonaan ridausta lopeta :D

   Poista
 16. En kirjoita tätä pahalla, mutta toivottavasti nyt vihdoinkin pidätte päänne ja otatte Lillin kanssa kevyemmät estetreenit ja ette enää kisaa sillä, koska poni ei selvästikään enää nauti niistä. Olet mielestäni pari kertaa ennenkin kirjoittanut, että nyt ei enää Lillillä kisata, mutta kuitenkin mielesi on muuttunut ja kilpailuvietti iskenyt... Voihan niitä pikkuesteitä silloin tällöin mennä, mikäli poni niistä innostuu ja varmasti Sinille mukava oppetusmestari! Ihana kuitenkin, että Lilli on päässyt kotiin jossa siitä pidetään huolta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin oon miettinyt, että aiemminkin olet kirjoittanut kuinka lilli jää kevyemmälle, lopettaa lisäämisen ja jaadijaadijaa, mutta sitten jonkin ajan päästä se onkin täydessä treenissä ja kisoissa...

   Poista
  2. jossain vaiheessa Lilli oli huonona ja sillon puhuttiin että se jää kevyemmälle, sitten se olikin jonkin aikaa ihan hyvä ja sen takia päästiin jatkamaan ja elänlääkärin mukaan se voi hypätä vielä sen pari vuotta ja nyt sitten se jää kokonaan kevyemmälle :)

   Poista
 17. mun poni on sellanen, et treeneis voi pistää esteet tappii ja se menee ihan superhyvin ! Mut sitte kisoissa vaan tökkii ja menee korvat luimussa :( mut mulla on viiminen ponivuos tää vuosi, ja poni on myynnissä, ja pääsee opetusmestariksi jollekki pikkutytölle tai -pojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii Lillikin saa alkaa siniä opettamaan :)

   Poista
 18. Oletteko miettineet että ns "jäähyväisiksi" menisitte vielä jonkun 50-60 cm radan. Sillon ois se viiminen rata josta jäis hyvä fiilis. Fiksu päätös kuitenkin mennä ponin ehdoilla! :) Ai nii toi jäähyväis juttu ei ollu sillä et luulisin edes lillin lähdön tapahtuvan, vaan että kisataipaleen jäähyväiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kuulosti jotenkin hyvältä idealta :)

   Poista
  2. En usko että toi kieltely johtuu esteiden korkeudesta xd joten mun mielestä tässä ei ollu mitään ideaa?:D

   Poista
  3. Sini varmasti alottaa jossain vaiheessa ihan ristikko luokista ja näin niin uskon että lilli pääsee vielä kisaamaan ihan pikkusia :D

   Poista
  4. Kolmas ano. Siittä voisi jäädä pinjalle vaan vielä hyvä fiilis kun viiminen rata puhdas. Ja vaikka kuinka olisi kipeä niin kai nyt 50 cm saa puhtaasti lillin tilanteessa

   Poista
  5. ei mitään järkeä vaan aatella itseäni jos ponia ei vaan huvita ja kiinnosta, minulle ainakin jää ihan hyvä mieli nyt kun ollaan kuitenkin niin monissa kisoissa menestytty ja menty hyvin :D

   Poista
  6. Tokavika ano! Oletko tosiaan sitä mieltä että jos hevonen on kipeä niin kyllä sillä voi vielä hyppiä? Todella itsekkäästi ajteltu! En itse voisi kuvitellakkaan että pakottaisin kipeän eläimen hyppäämään vain sen takia että itse saisin siitä hyvän mielen! Tuon perusteella en edes halua tietäää miten teillä hoidetaan hepat... "Siittä voisi jäädä pinjalle vaan vielä hyvä fiilis kun viiminen rata puhdas." Anteeks mitä?! Ai että pinjalle hyvä mieli että hypyttäisi kipeää heppaa??! XD ei herranjumala! Kaikkee sitä kuulee..
   Ja miksi ihmeessä kyselette koko ajan pinjalta että mitä lillille käy Pinjahan on on nimen omaan sanonut että kertoo kun voi!

   Poista
 19. Ei liity aiheeseen mutta mistä nettikaupasta ostit sen sun koululaukun? :)

  VastaaPoista
 20. Nypitkö tota harjaa koskaan, ku näyttää vähän epäsiistiltä..;/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo siis lyhensin sitä ja nyt kun se on noin lyhyt harja on kääntynyt molemmille puolille, kun se enne oli vaa siististi toisella puolella. En oikein tiedä pitäskö nyt uuestaan nyppiä niin että molemmat puolet tasaiset kerran se on kääntynyt noin :D

   Poista
 21. Kiva postaus ja hyvä blogi! Tuleeko sini saamaan lähiaikoina/koskaan omaa ponia/hevosta? Ja tykkääkö sini ratsastaa mieluummin voitolla vai lillillä ja annatteko mielellään sinin mennä hevosillanne?:) Anteeksi pelkät siniä koskevat kysymykset, mutta kun kiinnosti vain tietää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinille osteta omaa ponia kun nyt Lilli vähän niinkun saa toimia senkin ponina. En anna sinin mielellään mennä mutta pakko se on vaan kun eihän se muuten kehity kun ratssatamalla :D

   Poista
  2. Miksi et ole antanut sinin mielellään ratsastaa lillillä? Eihän se siitä pilalle mene. Innolla jo odotan kun on sinin ja lillin ensimmäisten kisojen aika :)

   Poista
  3. Niinpä, on varmaan Lillillekkin kivaa vaihtelua kun ei tarvitse niin raskaita juttuja mennä :)

   Poista
 22. Tosi kiva postaus ja harmi että nuo kisatmeni noin.

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus harmi toi lilli

  VastaaPoista
 24. ei taida lilli olla esteponi ei... Esteponien kuuluis innostua ja kuumeta esteistä, hypätä korvat hörössä vaikka tulis huono lähestyminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha no en nyt tiiä meneekö kaikki hepat nii vaa :DD mutta totta että Lillin ilme ei enää ole mikään innostunut ja sen takia se nyt jääkin kevyelle...

   Poista
  2. Ano: eiks se oo vaan huono jos heppa innostuu liikaa ja kaahaa ilman kontrollia? :D ja niinkuin Pinja sano nii ei Lillii varmaan _enää_ innosta esteet...

   Poista
 25. Etkö kisaa lillillä enää koskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en varmaan :D sini saa olla seuraava joka alottaa ihan ristikko luokista yms.

   Poista
 26. Lilli kulki hitaasti kun peruna, olisit menny vaikka pari kierrosta (tai ympyrällä) laukkaa kevyessä istunnassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan hyvin se kulki perus laukkaa ja ei se kevyt istunta ja ympyrä saa ponia innotumaan jos niin kuvittelet :D

   Poista
 27. Oho kommentti jäi kesken kun puhelin ei antanut kirjoittaa :D mutta Lilli kaipaa ehkä vähän kannustusta tuohon laukkaan :) esteet ovat kumminkin jo aika isoja niin heppa ei vaan yksinkertaisesti pääse yli hitaassa laukassa :D mutta muuten hyvä ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai isoja esteitä 80cm? no mutta ei se enää haittaa kun nyt ei tarvitse pitkiin aikoihin Lillin treenailla ja Sini on seuraava joka ehkä menee sillä joskus kisoihin...

   Poista
 28. Saaks sä nyt junnuhevosen tai Voiton ja Tiia uuden hepan isompii luokkii? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis mikä järki siirtää Voitto minulle?? valoja hei :D Voitto on juuri nyt vasta lakanut menestyä ja oppia tiian kanssa niin ei tosiaan vaan minulle siirretä kaikkia heppoja...

   Poista
 29. Kävittekste kisoissa hingunniemessä?? Kun tota mun sisko opiskelee siellä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva;)Harmi kun toi rata meni mönkään:/ Mua on mietityttänyt se että missä päin kuopioo te asutte? Ei oo pakko vastata mut no jaa. Yritän kirjottaa mahollisemman pitkän kommentin että sulla ois enemmän luettavaa=D vitsi vits en nyt oikeesti:)

   Poista
 30. Nyt se on selvillä lillillä ei riitä kapasiteetti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. öö Lilli on hypännyt Pinjan kaa kotona yli metrin ratoja aikaisemmin ja startannut kisoissakin 110cm edellisilä omistajilla:DDDDD Eiköhän se oo vaan vähän tympääntynyt tohon hyppäämiseen.

   Poista
 31. Saatko uuden hevosen? :) Tsemppiä Lillille!

  VastaaPoista
 32. Kaikki kyselee vähän päättömiä juttuja :D
  Tsemppiä vaan sulle ja Lillille! <3

  VastaaPoista
 33. niimpä^:D:D

  tsemppii teille munki puolesta ! :33
  voitko tehä muuten varustepostauksen videolla,ku oot puhunu että teet uudestaan?:)

  VastaaPoista
 34. Mil nimel oot instagramis? Tai kik messengeris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeeksi, kun vastaan Pinjan puolesta, mutta istas pinja on pinjasuomalainen... Kikistä en tiiä :(

   Poista
 35. edellisessä postauksessa pitäis olla ainaki insta nimi :)

  VastaaPoista
 36. Melkeinpä kaikissa kisavideoissa (mitä olen nähnyt) missä poni/hevonen kieltää niin ratsastaja alkaa potkimaan hevosta. Miksi? Mitä järkeä siinä on?? Itse ainakin antaisin sen rauhoittua, enkä alkaisi potkimaan ja vain pahentamaan tilannetta niin kuin sinä teit tuossa videossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos poni vaan huvin vuoksi kieltää, kyllä sitä voi hieman "rankaista" pienellä potkaisulla tai raipalla...

   Poista
  2. Hevonen/poni ei kiellä koskaan huvin vuoksi.

   Poista
  3. Hepalla on aina syy kieltämiseen. Lillin kohdalla en ollenkaan ihmettelisi, jos kieltäminen johtuu opitusta käytöksestä. Ratsasjan hermostuminen kiellon yhteydessä saa hevosella aikaan vain negatiivisen mielikuvan esteisiin.

   Poista
 37. Miks lopetatte/vähennätte kisaamista? Ja saako teidän pikkusisko joskus ponin, vai eikö hän ole kiinnostunut hevosista :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ponia ei kiinnosta kisaaminen yms nii kannattaako sitä kiduttaa? Lukisitte ihmisetrakkaat postauksen...:D ja sit tietty näissä kommenteissa on pinja jo monesti selittänyt tämän asian, et voit vaikka ettii eka vastauksen ja sit tulla kysyy jos ei löydy...?

   Poista
 38. YLI HIENO BANNERI!!!!!!! Sänkkäreille ootte päässy rallittelee <3

  VastaaPoista
 39. Hyvä idea et lillillä ei enää kisattais. :)

  VastaaPoista
 40. siis mitä?! rapsuttiko hevoset toisiaan äkkiä erilleen ne voi alkaa käyttäytymään vielä enemmän hevosmaisesti :o kielsithän voittoa kovasti?

  VastaaPoista
 41. lopettakaa jo tuo lapsellinen haukkuminen Pinjalla on oikeus päättää omasta ponistaan ja Lillin parastahan Pinja vaan ajattelee !!
  Luuletteko, että kaikki ongelmat aina ratkeaa uudella hevosella !?!???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kerrankkin jotain järkeä täälläki !

   Poista
  2. Nonii asiaa vihdoin!!:)

   Poista
 42. Saako Lilli varsun? (:

  VastaaPoista
 43. Ei nyt varsinaisesti liity tähän mut haluisin kysyy et saaks esteradab tietää vasta kisapaikal vai miten ku oon menos ekoihin estekisoihin viikon pääst ni halusin kysyy ja kiva postaus ja hieno ulkoasu (banneri)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tietää vasta kisoissa.

   Poista
  2. Saa tietää vasta kisoissa.

   Poista
  3. Kiitos paljon!!!

   Poista
 44. käykää tsekkaan minunkin blogi : aadaponylife.blogspot.com

  VastaaPoista
 45. hei älä potki sitä heppaa jos se kieltäytyy, vaan läjäytä kerran raipalla ja jatka rataa. ja vielä kannuksetkin ja potkit. ratsatuksesi näyttää ERITTÄIN rumalta aloittelijahommalta kun potkit siellä selässä.

  VastaaPoista
 46. Saatko uuen hepan, kun sanoit että Lili jää enemä Sinille?
  Ihana postaus!

  VastaaPoista
 47. Saatko uuen hevosen vai kiva postaus oon käyny kiuruvedellä

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.