tiistai 16. heinäkuuta 2013

327. Juoksentelua ja väärän päivän valmistelut

Nyt teen kuvapainotteisen postauksen jossa on kuvat eilisen juoksutusta ja tämän päivän ratsista. Mentin Tiian ja Emmin kanssa päivällä ihan innoissaan tallia siivoamaan ja heppoja laittamaan, koska meidän kouluvalmentaja ellu oli tulossa ratsimaan hepat. Kun oltiin kentällä venailtu joku 20min niin Tiia tajusi että meillähän on väärä päivä :D Eihän siinä muu auttanut kun ratsia itse hepat ja en jaksanut kävellä enää talolla vaihtamaan housuja niin shortsit ja satula ei ole kauhean mukava yhdistelmä! En pystynyt istumaan yhtään, mutta nyt on sopivasti taivuteltu ja valmisteltu kun Ellu tulee sitten huomenna oikeana päivänä ratsastamaan Lilliä kuriin ja katsotaan väähn missä mennään näin yleisesti...Tässä lähti poni vähän käsistä :D 
Huomenna siis ellu tulee niin jospa sillon saataisiin hyviä kuvia :)

102 kommenttia:

 1. Hyvä te :D Onneks Tiia tajus :) Te ootte ihania :3

  VastaaPoista
 2. Joskus kyllä erehtyy ! :D En oo ite menny satula + shortsit yhdistelmällä :D

  VastaaPoista
 3. Lilli o ihana<33 Sä oot tosi kaunis!! Hyvä te, ne kisat sillo meni aik hyvin;)

  VastaaPoista
 4. Vooi raasut!! :D No kaikille sattuuu!

  VastaaPoista
 5. Pinja, minkä tasoinen ratsastaja sun mielestä voi saada oman hevosen. Eli siis montako vuotta on ratsastanut ja mitä on hypänny ja niin edespäin... :) joo tää oli tyhmä kysymys mutta silti. Muutkin saa laittaa oman mielipiteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ainakaan sitä ei voi määrittää niin, että kuinka kauan on ratsastanu koska kaikki kehittyy ratsastajana eri vauhtia:)

   Poista
  2. Niin, mutta kysymyshän oli periaatteessa niin että vaikka vähintään 4vuotta tai niin edespäin. Tasoahan tässä kysyttiin :)

   Poista
  3. Jos joku on käynyt 5 vuotta ratsastuskoulun tunneilla kerran viikossa, niin 2 vuotta joka päivä ratsastanut olla silti parempi, riippuu ihan omista harrastusmahdollisuuksista yms:)

   Poista
  4. Musta taas et joutuu itte kysymään muilta et olisinko valmis ja pystyisinkö huolehtii, nii ei ole. Jos itte tietää, että pystyy, jaksaa ja osaa (ja toki vanhemmat mukana koko touhussa) niin vasta sitten on.

   Poista
  5. Musta 1 Ano kysy PINJAN mielipidettä.

   Poista
  6. Aksu z olisit lukenut loppuun, eka ano sanoi että muutkin voi vastata.

   Se, onko valmis ostamaan hevosen, ei liity siihen, kauanko on ratsastanut. Kaikki kehittyvät eri tahtiin. Joku on voinut käydä tunneilla kerran viikossa 5 vuotta, mutta voi olla kokemattomampi kuin esimerkiksi 3 vuotta ratsastanut, joka ratsastaa eri hevosia monta kertaa viikossa.

   Poista
  7. no periaatteessa uskon että on hyvä olla ridaillut aktiivisesti min. 3vuotta jotta ymmärtää hevosia ja tietää mitä niiden hoitoon kuuluu. Mutta jos löytää hyvän opetusmestari hepan niin hevonen opettaa ihmistä aika nopeasti toimimaan ja hyvän valmentajan avulla kaikki sujuu ja oppii lisää ruokinnasta yms. mitä ridakouluissa ei välttämättä opeteta. Ja riippuu taas ihan onko este vai koulu ihmisiä ja hyppääkö mutta uskon että joku 60-70cm rata pitäisi selvitä puhtaasti ja koulussa helppo C niine iköhän niillä pärjää :D

   Poista
  8. mun mielestä ei oo merkitystä kuinka kauan on ratsastanu. pitää tietää muutakin ruokintaan ja perus hoitoon liittyen. jos mahdollista niin alussa jollekkin ratsastuskoululle heppa ja sieltä sitten voi pyytää taevittaessa apua. plussaa sekin jos vanhemmat on heppaihmisiä ja voi auttaa kaikessa mahdollisessa jos heppa tulee kotiin. ja vaikka ei tuu nii silti :)

   Poista
 6. Miksi juoksutusliina on tollain toises kuolaimes vaan kiinni? Itse pitäisin erillailla sillä poni voi repiä tuossa suunsa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. älä mietin itekki samaa..ei mitenkää pahal mut toi juoksutusliina on ihan vääräl taval kiinni!

   Poista
  2. Ehkä omistaja itse tietää mitä tekee (:

   Poista
  3. Pahemmin ohjat on suussa kiinni kun ratsastetaan ja kontrolli parempi kun on suussa :)

   Poista
  4. ei sitä kuulu kyllä tolla lailla laittaa kiinni siitä ei kukaan pääse mihinkään :D

   Poista
  5. Se voi myös riippua lillin suusta :D

   Poista
  6. Ite ainaki pidän just noin niinku Pinja liinaa kiinni suitsissa omalla ponilla ja nii kuule monimoni muuki:)

   T.Inka, Oon puhelimella enkä jaksa kirjautuu!(::

   Poista
  7. Mun omat hevoset on niin hyvin koulutettuja, et ne kyl pysyy käsissä, vaikka liina olisi samalla lailla kun pinjalla

   Poista
  8. Ei se siitä koulutuksesta oo kiinni pässit.

   Poista
  9. joo tajusin vasta kun tuo oli käynnyt että liina on tosi tyhmästi kiinni ja sen takia kuolain meni noin. Yleensä pyöritän näin rauhallisia hevosia pelkillä päitsillä kotona mutta nyt oli suitset ja en tajunnut laittaa muuten. Lilli ei ole ikinä ennen myöskään ryntäillyt noin niin ei ole ollut mitään ongelmaa yhdessä kuolaimessa kiinni pidossa :)

   Poista
 7. Yleensä kun juoksutetaan laitetaan tuon liinan lukko-osa kiinni uloimpaan kuolainrenkaaseen, ja sitten niskan takaa ja sitten vasta sisemmästä kuolainrenkaasta. Näin hevoselle on parempi, koska yhdelle puolelle ei tule niin paljon painetta, ja kuolain ei repäise suusta jos hevonen tekee jonkun äkkiliikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja tuollatavoin tulee myös ulko-ohjan tuki

   Poista
  2. Näin juuri, ei missään nimessä saa pitää tuollain miten sulla on näissä kuvissa!
   Ei millään pahalla.

   Poista
  3. Voihan se myös noin olla, tai sitte vaan leuan alta. Jokainen saa päättää ite millä lailla laittaa :)

   Poista
  4. Tai sitten lopetetaan kikkailu ja ostetaan kunnollinen, oikea juoksutus delta. :D

   Poista
  5. Juoksutusjärjestelmä ja sivuohjat (jos niitä käytetään) pitävät ulkopuolelta myös tuntumaa... Esim. Toinen hevoseni saa hepulin jos liinan pistää leuan alta tai niskan yli. Riippuu vain hevosesta

   Poista
  6. Juoksutan niin harvoin ja laitoin suitset poikekuksellisesti niin en tajunnut laittaa liinaa toiseenkin kuolaimeen kiinni, kuitenkin josa laittaa niskan kautta kulkemaan liinan sitä kautetaan vaan nuorille ja villeille hepoille tai jos on jotain apujuttuja. Mutta vasta kun lilli oli rynnännyt mitä se harvoin tekee jasun että liina oli ollut aika huonosti! :D

   Poista
  7. poikekuksellisesti
   josa
   kautetaan
   jasun
   Suosittelen tsiigailemaan mitä kirjoitat. :D Ihan ystävällismielisesti!

   Poista
  8. Ja tähän liina-asiaan vielä sen verran, jos liina on vain yhdeltä puolelta kiinni, niin on vaarana, jos hevonen kiilautuu ympyrältä ulospäin, että koko kuolain liukuu ulos sen suusta.

   Poista
 8. eheeehh, mulle kävi samanlailla tajusin vasta tallilla että mulla ei oo ratsastushousuja.. :D
  Oli vaan shrtsit & saappaat no mikääs siinä... XD
  kivat kuvat (:

  VastaaPoista
 9. herranen aika miks sulla oli liina kiinni kuolain renkaassa? ja oliks siellä muka tn eli tiistaina nui lämmi keli et pysty oleen vaa shortsit jalssa koska täällä on vaa satanu koko pv! :D ja ois kiva saaha videopostauski vaikka huomiselta,jos ellu ei haluu näkyy ratsastusvideossa niin kuvaisitte pelkästää vaa hevosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo tajusin vasta kun tuo oli käynnyt että liina on tosi tyhmästi kiinni ja sen takia kuolain meni noin. Yleensä pyöritän näin rauhallisia hevosia pelkillä päitsillä kotona mutta nyt oli suitset ja en tajunnut laittaa muuten. Lilli ei ole ikinä ennen myöskään ryntäillyt noin niin ei ole ollut mitään ongelmaa yhdessä kuolaimessa kiinni pidossa :)

   Poista
  2. joo no te anonyymit, eiköhän se tullu pinjalle ihan yhellä kerralla jo selväks nii turha kai sitä enää jauhaa :) mennyt on mennyttä..

   Poista
 10. ooolala u have good ass ! okok ei :DDDDDDDDDDDDDDD mutta nii kiva postaus xd heippa meen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähä turha tiukat pöksyt XDXD

   Poista
  2. Mun mielest noi shortsit on kyl hyvät ^^
   Paremmat noi ainakin on kuin sellaiset missä vilkkuu puolet pakaroista...

   Poista
  3. hahah xD noi oli tosiaan aika pienet shortsit ja vielä kun pidin puhelinta nii kiristy edelleen...

   Poista
 11. Tuo ei oo kyllä yhtää kivan tuntonen jos on vaan shortsit ite pienempänä menin kerran tuolleen ja ne jalustin hihnat aina yhtäkkiä nipisti:\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii ja muutenki kuuma satulan nahka hier ja oli ikävän tuntune :D

   Poista
 12. Ite oon kerran ratsastanu myös shortseissa, kun oltiin leirillä eikä tiedetty että oli tunti - ei ollu aikaa vaihtaa housuja...

  Oot kyllä tosi taitava ratsastamaan ja Lilli on ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja se on kyllä aika inhottavaa mennä ilman kunno housuja satulalla :D

   Poista
 13. Kiva postaus ja oot tosi hyvä ratsastaa ja Lilli on ihana(:

  VastaaPoista
 14. Sun ja tiian blogit on tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 15. (tää kommentti on myös siinä viime kisapostauksessa) laitoin tähänkin että huomaat! :D

  WOW hei pinja vastasit tuon yhden kommenttiin että seuraavat kisat savonlinnassa, mä asun savonlinnassa ja onko ne kisat vuohimäellä? Tuun varmana kattomaan ja moikkaamaan! :-)

  http://evesbloggg.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu on seuraavat kisat mitkä savonlinnassa on nii sinne olis tarkotus ilmestyy :D

   Poista
 16. Kiva postaus! Lilli on niin ihana ja sä oot tosi nätti!:)

  VastaaPoista
 17. Voisitko joskus tehdä ihan jonkun kunnon videopostauksen en tarkota että nää sun postaukset olis tylsiä tai jotain mutta olis ihan kiva jos tekisit taas joskus semmosen ihan vaan videopostauksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan se niitä tehny vakka kuinka monta jo?

   Poista
  2. juu voin tehdä jossain vaiheessa :D

   Poista
 18. toosii tärkeää kysyttävää miten sä saat gimpillä muokatut kuvat bloggeriin silloinko oot tekemässä postausta koska mulla se vaan sanoo että pitää olla kuva tai video??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat pitää tallentaa Gimpissä niin että menet tiedosto-> Vie-> Valitse oikea kansio-> Nimeä kuva (muista laittaa oikea tallennusmuoto)-> Vie. Tällöin kuva tallentuu kuvana ja sen voi lisätä bloggeriin.

   Poista
  2. en käytä gimppiä nii en tiiä, mutta tossa anolla tulikin jo vastaus :)

   Poista
 19. voikko laittaa linkin kaikkiin laittamiin videoihin jota oot laittanu blokiin? ja tehä meikkibostauksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.youtube.com/user/bon0000bon

   tuolla on ihan joka ikinen blogin video sekä pari muutakin jotka ei vielä ole blogissa :) J olen tehnyt meikkipostauksen, mutta voin päivittää sen jossain vaiheessaa :D

   Poista
 20. Yhtä ihana yhdistelmä on märät legginssit & satula ja tennarit & jalkkarit :D voi sitä hiertymien määrää!
  Mut kiva postaus ja onneks huomasitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii ei varmaa kauhee mukava :D mulla ei ees ollu kenkiä nii seki on vääh paha :D

   Poista
 21. Ihana tää postaus :) Lillin satulahuopa on aivan ihana :) ja joo toi ois kiva jos tekisit videopostauksen huomisesta :D

  VastaaPoista
 22. Ihana postaus! Sun videoita ja kuvia ja postauksia on todella kiva katsoa! :) Olet niin kaunis ja on varmaankin kivaa kun on oma heppa! :)
  Seuraan myös sun siskon blogia! :) En ole mikään uusi lukija. Olen ollut molempien blogeissa aika kauan tavallaan. Olen kommentoinut ja niin edelleen. Tykkään seurata sun ja siskosi blogia. Teillä on niin ihana elämä ja olette molemmat todella kauniita ja ihania ihmisiä! :D

  VastaaPoista
 23. Asutteko kaukana Kuopion raviradasta? Ootte Tiian kanssa yhtiä mun lempi bloggaajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täältä on sinne joku 30km eli ei kauhee lähellä :D

   Poista
 24. Hah, mikä sattuma:)

  VastaaPoista
 25. Sun blogi on tosi kiva. Lilli on söpö ja sä oot nätti. En tuu puttumaan siihen mitenkä juoksutit Lilliä, sillä ei oo mun asia ja uskon että tiiät mitä teet. Minäkin olen joskus ratsastannu shortseilla eikä ollu kyll mukavaa ku koko ajan iho tarrautu satulaan. Tää oli tosi kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja nii :D ja jos tota kuolainta tarkotat nii se on väärin laitettu kun naru kiinni vaa toisessa kuolaimessa :)

   Poista
 26. Sun blogissa on aina niin kivoja kuvia! :)
  Itse en ole kyllä ratsastanut farkkushortseilla, en varmaan halua kokeillakkaan :D Mutta kiva postaus ja onneksi Tiia tajusi ettette olisi odatteneet koko päivää sillein "Missä ihmeessä se Ellu viipyy" :D

  VastaaPoista
 27. Näin unta, et te myitte lillin ja me ostettiin se :D Oli kyllä sekava uni :D Lilli ei yhtään totellu mua ja en osannut ratsastaa sillä yhtään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha ei Lilli nyt iha nii mahoton oo :D

   Poista
 28. Tosi kiva kuvia ja hieno lilli :) Onks sulla iphone 4 vai 5? Jos on niin voisitko tehä What's on my iphone-videon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4s ja pinja on juuri tehnyt ko. Videon :) kannattaa ettiä youtubesta!

   Poista
  2. juu 4s ja youtubessa on video :)

   Poista
 29. Shortsit ja satula on kyllä järjevä yhdistelmä :D Ei tunnu kivalta, nimimerkillä kokemusta on :D
  Miten olis, jos oisit ottanu satulan pois? :D

  VastaaPoista
 30. Kivoilta näytti noi lillin puomin ylitykset. 😃 Ja vähän Joo lähti poni käsistä. :)

  VastaaPoista
 31. Lilli hän menee tosi kivasti sunkaa ja tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 32. Sä ja lilli sovitte tosi hyvin yhteen :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.