tiistai 16. heinäkuuta 2013

326. Kuvaus suurena osana elämää

Nyt päätin tehdä pitkästä aikaa taas ei niin heppa aiheista postausta. Aiheena onkin kuvaaminen ja varmaan teen myöhemmin vielä jatko postauksen samaan aiheeseen!


Blogissa koko postaukseen kokonaisuus muodostuu tekstistä, videoista mutta myös kuvista. Hyvän blogin tunnistaakin pikasilmäyksellä postausten kuvien ja bannerin kuvien laadusta. Kuvaaminen ei kuitenkaan ole aina niin helppoa miltä näyttää, joten päätin tehdä pikku postaukseen kuvaamisen saloista ja mikä vaikuttaa hyväänkuvaajaan ja itse kuvaan...

Ehkä ensimmäinen ja kaikista eniten vaikuttava asia on itse kamera! Kameraa käyttäessä pitää ottaa huomioon millaiseen kuvaukseen se on tarkoitettu. Joskus heppojen tai ratsastuksen kuvaus voi olla vauhdikasta tai huonossa valossa, silloin joutuu kyllä itsekin ihan kunnolla alkaa säätämään kameraa ja koneella vielä muokkailla kuvia. Perus kuvan laatuun, zoomaukseen ja kykyyn ottaa kuvia vaikuttaa kamera sekä sen objekti. Objekti eli linssi tai linssijärjestelmä vastaa yleensä järjestelmä kameroissa putkea. Eri putkissa onkin vielä eri ominaisuudet ja omat hankaluudet kuvaukseen. 

Meillä on 4 putkea joista käytetään vain kahta. Mukana tullut putki on ihan mini ja ei sillä saa zoomattua yhtään, jos kyseessä on liikkuvan eläimen kuvausta joskus kaukaa kentän toisesta päästä. Yksi meidän putkista on mennyt Lillin ansiosta rikki, se oli vielä hyvä putki mutta nyt täysin käyttö kelvoton. Jos halutaan kaukaa kuvia tai hieno sumea tausta käytetään meidän 300mm pitkää objektiivia eli sillä saa kuvattua jo tosi kauas, putkella yltää kevyesti kentän toiseen reunaan liikkuvaan hevoseen. Siinä on yksi aika paha ongelma, putkella yltää kauas, mutta sillä ei sakkaan otettua kuvia läheltä, objekti on 70-300mm eli jos kuvataan vaikka tallissa niin putkella ei saa kun lähikuvia. Siksi meillä onkin vielä yksi keskipitkä putki jolla yltää sopivan kauas mutta sillä saa läheltäkin kuvaa ja videota. Kaikki videot onkin kuvattu sillä putkella ja hienot sumean taustan tai kaukaa otettavat kuvat on otettu 300mm pitkällä putkella.Vielä pieni selostus miten eroaa ihan perus pokkari ja järjestelmä kamera. Meillä oli Tiian kanssa aika kauan aikaa sitten molemmilla omat canonin pikku pokkarit, siihen aikaan hyvät pokkarit joilla sai meidän käyttöön hyviä kuvia. Kun saatiin ensimmäinen iso kunnon järkkäri, sillä kuvaaminen tuntui heti paljon haastavammalta ja toisaalta kivemmalta kun kun sai säätää itse melkein kaikki asetukset. Enää ei tarvinut painaa vaan yhtä nappia, käyttää vähän zoomia ja heilutella kameraa. Järkkärissä kaikki muuttuu, toisaalta on järkkäreitä jossa on vielä ihan perus asetuksia eli omat pika säädöt esim. liikkuva kuva, muotokuva, automaatti yms. Ainakin canon merkkisissä järkkäreissä mitä pienempi luku siinä on sitä paremi kamera on kyseessä. Meidän koko perhe on iät ja ajat ollut canon ihmisiä,  ja tuskin osaan kuvata muiden merkkisillä kameroilla :D Canon Eos 1100D on sellainen tosi kiva, helppo ja suhteellisen halpa kamera, jolla saa kuitenkin järkkärin laatuisia kuvia. Meillä on Canon 7D eli siinä ei olekaan enää pika asetuksia jotka saa valittua rullaa pyöräyttämällä. Siinä vaiheessa kuvaus muuttuu aika tekniseksi, koska kaikki valotusajat, aukko, polttoväli, iso-arvo yms. pitää säätää käsin. En itse hallinnut kameraa yhtään kun se meille tuli ja nyt sen käyttö onkin mitä helpointa ja kätevintä. Jos kuvaa ihan perus juttuja ei kuulosta kivalta alkaa säätämään kameraa joka kerta kohdalleen että saa kuvan vaikka liikkuvasta hepasta auringossa, kannattaa pysyä edelleen automaatti kamerassa! Meillä kuvaaminen on helpottunut vaikka siihen meni aikaa. Nyt kuitenkin manuaali kamera luo lisää haastetta ja mhdollisuuksia kuvata missä tahansa niin että kuvista tulee yhä taiteellisia ja laadukkaita! 

Alhaalla pari kuvaa jotka suurin osa Tiian ottamia minun avustuksella. Muistelen kaikkia kuvia ja niiden ottamis hetkeä,  asetusten säätämisessä ja muussa  järjestelyssä saattoi vierähtää jopa tunti, kuitenkin lopputulos on aina aika hieno ja huomiota herättävä!

Kuva on otettu auringon laskusta niin että seisoin auringon edessä ja se pääsi vähän paistamaan tuolta takaa, oikeilla asetuksilla ja kuvakulmalla jopa auringosta voi saada näin hienon efektin kuviin!

 Järkkärin ominaiduuksista riippuen ja oikeilla asetuksilla voi jopa saada kuvan pysähtyneestä vedestä kiven upotessa järveen

Valotusaikaa säätämällä kamera ehtii ottaa enemmän aikaa kuvan tallentamiseen ja samalla kamaree heiluttaen pimeässä olevien valojen avulla saa aika hienoa jälkeä!

Talvella uskaltauduttiin Tiian kanssa hyytävään pakkaseen kameran ja jalustan kanssa yö myöhään. Lopulta saatiin ikuistettua pilkko pimeässä yössä hohtavat tähdet ja kaupungista hienosti taivasta värjäävät valot!

Tiia varsinkin on lukenut ja ihan opetellut kaikki säädöt ja tyylit netistä ja kirjoista, yleensä pelkkä kamera ei takaa hyviä kuvia, vaan itse kuvaajan silmä ja taidot!  Ja jos jostain kuvista kyselette niin en usko että osaan kaikkiin vastauksen antaa, netistä kumminkin löytyy erilaisille kameroille ja tilanteille kuvaus ohjeita sekä miten kaikki säädöt ja muu hoidetaan :)

Toivottavsti tykkäsitte vähän erilaisesta ja minulle tärkeästä asiasta tehdystä postauksesta. Jos karkeasti sanotaan, kuvataan Tiian kanssa 24/7 ja aina on kamera mukana ikuistamaan parhaimmat ja hienoimmat hetket! Kuvia kertyy vuosittain tuhansia ja koitan karsia aina joukosta vain pari parasta :D


107 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja ootte kyllä saanu hienoja kuvia! :)
  Ite vasta opettelen järkkärillä kuvaamista.
  Toi tähtitaivas on kyllä huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja kannattaa tosiaan perehtyä kunnolla kun järkkärillä kuvaa niin opputulos on parempi :)

   Poista
  2. Joo yritän opetella ;D Saattaa kyllä olla hidasta toi opettelu mutta jospa sitä oppisi :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus :)!

  VastaaPoista
 3. tosi kiva tää ! Harjoittelen juuri itse järkkärini käytttöä :)

  VastaaPoista
 4. Tää oli kyllä tosi kiva postaus :) !

  VastaaPoista
 5. Kivoi kuvii! Paljonko se canonin 7D maksaa? Vissii pikkasen kalliimpi kuin 1100D :D Mutta eiks 1100D:ssäkin oo aika hyvät kuvausmahdollisuudet? Ku ite säästän rahaa siihen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ainenkin 1100D, joka käy peruskuvaukseen hyvin. Saa tarkkoja kuvia niin liikkeessä- kuin paikallaankin olevasta kohteesta. Vaikka kyllähän sitä itsekin aina haaveilee astetta paremmasta mallista, muttaah...

   Poista
  2. 1100D on mun mielestä ihan perus hyvä kamera, hintaansa nähden. Se maksaa sen ~300€. 7D on sitten jo "parempaan" kuvaamiseen ja hintaakin sillä on se makoisat pari tonnia... Varmasti löytyy nykyisin jokaiselle hyvä järkkäri!

   Poista
  3. 1100D on ainakin meikäläisen käyttöön ollut sopiva! :) Saan sillä hyviä kuvia liikkuvista ja pysähtyneistä kohteista. Se on tosiaan, että kuvaaja ratkaisee ei kamera :). Tietysti kokeneemmalle kuvaajalle vaativampi kamera on parempi :).

   Poista
  4. juu 1100D on järkkäri mutta lähes hyvän pokkarin tasonen :) Sillä saa kuitenkin varsin hyviä kuvia jos ostaa vielä vähän pitemmän putken!

   Poista
  5. Itselläni on käytössä 1100D ja tuo sama 70-300mm putki, mikä teilläkin on. Tuolla yhdistelmällä saa jo tosi hyviä kuvia. Objektiivi vaikuttaa tosi paljon kuvien laatuun. Jos käytössä on vain kit putki, on varmasti minkä tahansa järkkärin kuvien laatu pokkaritasolla.

   Poista
 6. tää oli tosi kiva! itekki oon kiinnostunu ja kuvaan heppoja ja joitain maisemia canon eos 1100D:llä! se on valtavan hyvä varsinkin ns. alottelijoille ! millä asetuksella yleensä kuvaat jos esim ratsastatte kentällä? tai millä asetuksella jos meette maneesissa :)?

  muute toi yötaivas kuva on ihan sairaan hieno

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja ei oikeestaa osaa sanoo tiettyjä asetuksia, joka maneesiin kamera pitää säätää uudelleen ja joskus kuvat ei edes onnistu kun on niin pimeää. Ulkona otan itse yleensä manuaalilla tai TV:llä ja säädän sen sitten kohdilleen :)

   Poista
  2. Oon pitkään miettiny, että miten saa sit niinku videoituu järkkärillä, kun joillakinhan ainakin pystyy. Niin mistä pitää painaa yms. että saa videon? Kiitti jos autatte! :)

   Poista
  3. ainakin nikon D5100 (ja varmaan muissakin nikonin järkkäreissä) pitää ensin vääntää sitä vipua valintakiekon vieressä siten, että kuva tulee isolle näytölle. Sitten painetaan oranssia nappia sieltä päältä ja videokuvaus käynnistyy :) Oli sekavat ohjeet, mutta kamerasi käyttöohjeista varmasti löytyy selkeät ohjeet, yleensä havainnekuvien kera.

   Poista
  4. Kiitti, koklaan, vaikkei mulla Nikon-merkkistä ookkaa;)

   Poista
 7. oishan se toki ihan kiva jos ois digikameran sijaan joku vähän parempi kamera, mutta kun ei ole eikä vanhemmat osta niin pakkohan tyytyä siihen mitä on :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ruveta säästää kameraa varten vaik viikko-/kuukausirahoista jos saatte semmosta. Tai sit pyytää lahjaks rahaa ja säästää. Kesätöistäki saa kamerarahat varmaan kokoon tai ainaki kamerarahastoon täytettä:)

   Poista
  2. Juuri niin! aina voi säästää :) ja sopiva lahjaidea kamera vaikka jouluna

   Poista
 8. P o S t I v I d E o ? ! ? !

  VastaaPoista
 9. Kiva muuten ja sairaan hienoja kuvia,mutta se on objektiivi, ei objekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on kyllä kans objekti, se voi sanoo kummalla tavalla vaan kaikkitietäväinen ihminen siellä ;)

   Poista
  2. Objektiivi ja objekti on kyllä kaks eri asiaa, kato vaikka sanakirjasta :) mutta ei se mun persettä kutita miks te sitä sanotte, kiitos ja hyvää päivänjatkoa!

   Poista
  3. Itseasiassa se on objektiivi, objekti on eri asia:)

   Poista
  4. Objektiivi on siis se kameran linssi ja objekti lauseessa tekemisen kohde. Äidinkielen termi & kamerat nyt eivät suoraan liity toisiinsa, eri asioita tarkoittavat ;)

   Poista
  5. Juu ihan eri asia mutta jotenkin mulla se taipuu lauseissa nii helposti objektiksi :D

   Poista
 10. Kyllä pokkarillakin hyviä kuvia saa, tarvitsee vain hyvän kuvaajan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varmasti saa hyviä, mutta tottahan on se et se laatu on aina sama,eli aika huono, se on vain karu totuus että järkkärillä on 100 kertaa paremmat kuvat ja tarkemmmat ja laadukkaammat yms ;)

   Poista
  2. ..riippuu siitä mitä kuvaa. Liikkuvasta hevosesta/muusta eläimestä yms. ei saa yleensä hyviä kuvia varsinkaan hämärässä maneesissa ;)

   Poista
  3. ^ tarkoitin tuon ekalle anolle (:

   Poista
  4. juu tosiaan kuvaus kohde ja hankaluus vaikuttaa millaisia kuvia tulee pokkarilla. pokkarilla ja varsinkin uusilla kalliilla pokkareilla saa lähes järkkärin veroisia kuvia! :)

   Poista
 11. Osaat ottaa tosi hyvin kuvia! :D
  itse opettelen käyttämään järkkäri kameraa :)

  VastaaPoista
 12. Ootte saanu tosi hienoja kuvia otettua :)

  //Mulla on vaan Olympuksen TG-620 pokkari ja saa sillä melkein yhtä hyviä kuvia kuin järkkärillä. Eli pokkarillakin voi saada ihan hyviä kuvia, ei niin hyviä kuin järkkärillä, tai no riippuuhan se kuvaajastakin. Mutta mun mielestä se mun kamera on ihan hyvä, mutta kai mä vielä joskus järkkärin hankin. Meidän blogista löytyy mun ottamia kuvia ainakin tosta "Nyt riittää Ompun pelkät tekstipostaukset!" postauksesta...

  Muuten Pinja, tää on tosi hieno & ihana blogi, olisko sulla jotain vinkkejä alotteleville bloggaajille, et miten sais esim. lukijoita blogille?
  Me ei muuten saada ladattua Movie Makerilla muokattuja videoita blogiin koneelta, kun aina siinä videon käsittelyssä tapahtuu joku virhe... Osaatko auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voiks linkkaa blogis sitten?_?

   Poista
  2. http://heppahoperojenelamaa.blogspot.fi/ ei ollut niin hankala ettiä... meni 30 sek.

   Poista
  3. Sehän löytyy kun painaa tosta mun "käyttäjätunnuksesta" heppahöperöt :)

   Poista
  4. juu kiitti :) Ja tosian pokkaritkin on tosi hyviä ja lähes järrkärin veroisia perus kuvaamisessa! En oikein osaa antaa vinkkejä bloggajille, muista vaan laadukkaat postaukset jossa kaikissa on kuvia!

   Poista
 13. Tosi kiva postaus! :) Ja kuvat ovat aivan upeita !! ;D Itselläni on tuo Canon EOS 1100D ja se sopii minulle oikein hyvin, sillä opettelen vielä noiden astuksien säätöä. Mutta pikku hiljaa alan niitäkin jo ymmärtämään :DD Kirjoista on kyllä ollut hyvä apu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kiitti ja tosiaan tietoa kuvaamisesta löytyy jos vaan jaksaa opiskella :D

   Poista
 14. Olisiko Canon EOS 1100 D minulle hyvä, kun en ole ennen kuvaillut järkkärillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olisi. itselläni toi oli eka järkkäri ja on vieläkin. sopivan kokonen ja helppo käyttää, saa yllättävän hyviä kuvia :)

   Poista
  2. Juu se on nykyään tosi yleinen ja saa hyviä kuvia! :)

   Poista
 15. Ihania kuvia! Olette kyllä taitavia kuvaajia Tiian kanssa!

  VastaaPoista
 16. en pystyny kommentoija tiian blogiin niin kysyn sulta jos tiiät.tiia teki sillo sen videon missä se esitteli sen ipadin ja iphonen ja se sano siinä et lumiaankin saa instagramin niiin tiiäkkö mikä sen ínstagramin nimi on lumiassa?
  toivottavasti ymmärsit:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei saa, mutta siihen saa instacamin joka on sama asia eli ig :D

   Poista
 17. Mulla on ensimmäinen järkkäri vielä, ja on 600D. Tosi hyvä! Innostuinpa lukemaan kaikki mahdolliset ohjeet läpi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu sekin on hyvä, kun meillä on 550D toisena niin niillä saa myös super hyviä kuvia :)

   Poista
 18. mulla on ihan perus canonin pokkari ja sillä saa todella laadukkaita kuvia ja en koe tarvitsevani järkkäriä sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii jokaisella oma käsitys laadukkaasta :D mut eihän kaikki tarvii nii hyviä kuvia ees minnekkään.

   Poista
 19. Sori jos on jo kysytty, mut on kiire autoon :DD Mistä ne asetukset voi muuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.mikkosaari.fi/jarjestelmakameran-manuaalisaadot/

   Tuossa osoitteessa esim on tosi hyvät ohjeet säätämiseen :) ja siis jos sulla järkkäri niin siinä on yleensä rulla tai joku jossa on tv,m,av yms kohtia nii niitä vaan voi säätää :D Ja sitte vaa säädellään niitä näytössä olevia lukuja...

   toivottavsti tajusit jotain :D

   Poista
 20. Tosi mukava ja mielenkiintonen postaus, varsinkin nuo kuvat on aivan älyttömän hyviä. Lisää tämmösiä!

  VastaaPoista
 21. Mahtavia kuvia varsinkin tuo viimeinen taivaskuva!
  itse kuvaan canonin 1100D:llä! pokkareillakin saa varmasti hyviä kuvia tai ai ainakin ne näyttää kamerassa hyvältä, mutta kuvanlaatu näkyy vasta kun kuvat siirretään koneelle.. Eli kyllä varmaan pokkareissa ja järkkäreissäkin on eronsa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kiitti :) ja tosiaan riippuu ihan millasia kameroita käyttää mutta on pokkarissa ja järkkärissä eroja...

   Poista
 22. Ihanii kuvii, ja kiva postaus. Itte ainaki opin asioita tästä postuaksesta. Canon eos 1100 D on mulla, ja iha jees, sopivan helppo, mut uus putki pitäs ostaa:D

  VastaaPoista
 23. Itellä on myös perus pokkari, mutta sillä saa kyllä ihan tarpeeksi laadukkaita kuvia !
  Kerran mulla oli pihalla pokkari ja kaverin järkkäri, täytyy kyllä sanoa että kummallakin tuli yhtä hyviä kuvia, mutta pokkarilla parempi laatuisia!:)
  Kiva blogi Pinja ! Lilli on ihana! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit sun kaveris ei oo osannu laittaa oikeita asetuksia järkkäriisä XDDD

   Poista
  2. periaatteessa riippuu pokkarista ja järkkäristä mutta yleensä järkkärillä saa parempia kuvia jos vaan osaa käyttää :D

   Poista
  3. No eiköhän se osannu, sentään on koko ijän samalla järkkärillä kuvannu ja siskonsa vielä ammativalokuvaaja.....
   Mutta mulle on ihan sama ..;)

   Poista
 24. Hienoja kuvia ootte ottanut! :) Muutamia virheitä tuossa tekstissä tosin oli, esim. se on objektiivi eikä objekti ja Canonin järjestelmäkameroissa ei aina mene niin, että pienempi numero on parempi kamera. Monessa kuvassa sulla on pieniä virheitä, esimerkiksi taustalla oleva taivas, lumi tai muu vastaava vaalea kohde palanut puhki, joka kertoo kuvien liiallisesta valoisuudesta. Mutta hienoja kuvia ja hyviä kuvausideoita kyllä, sussa olisi potentiaalia pidemmällekin pienellä treenauksella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) ja siis tosiaan kaikkien noitten kuvien ottaminen oli jo itsessään niin hankalaa että ei yritetty saada mitään täydellistä ammatti jälkeä :) Mutta taidat tietää enemmän kuvauksesta mitä tässä postauksessa edes kerrottiin! :)

   Poista
  2. Joo valokuvaajaisän myötä on jotain tarttunut päänuppiin. Mutta harrastekuvaajaksi voin sanoa, että nämä teidän ottamat kuvat on kyllä tosi hyviä, jos olette pelkästään netistä ja kirjoista opetellut ilman ihmistä auttamassa! :)

   Poista
 25. Taitavasti otettuja kuvia :)

  VastaaPoista
 26. Muistatko mikä ISO teillä oli tossa tähtitaivaskuvassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiedä kun Tiia otti kyseisen kuvan :) ja kokeiltiin varmaan niin monia säätöjä että ei mitään mahdollisuutta muistaa :D eli eikun kokeilemaan!

   Poista
  2. valokuvaajana sun pitäs tietää että säädöt näkee kuvan tiedoista. Ihan perus tietoa aloittelijallekkin :D:D

   Poista
 27. Tosi kiva ja hienosti toteutettu postaus! Sain tosta paljon motivaatiota käsisäädön harjoittelua varten. (:

  VastaaPoista
 28. Kiva tää :)
  Ittelläni on canon EOS 1100 D ja voin sanoo et tosi hyvä kamera. Ja putkia ob paljon eri pituisia, ja putkesta riippuu myös kuvan laatu osittain :) Hyvähyvä Pinja! Lisää tämmösii :)

  VastaaPoista
 29. Oi että miten ihana postaus!:) Mullakin on tuo 1100D ja aluksi piti saada 600D, mutta mutta... Jos vaan osaa kuvailla&käyttää niin kyllä tuolla 1100D:lläkin ihan hyviä kuvia saa, eikä se nyt mikään ihan surkea ole (riippuu tietenkin, että kuka siellä kameran takana on) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti ja 1100D ei tosiaan ole sureka! :D sillä saa myös tosi hyviä kuvia!

   Poista
 30. Mulla on Nikon D5100 enkä osaa enään melkein ees kuvata kaverin canonilla :D Tamronin putket on ihanan nopeita ja pitkätkin putket ovat tosi kevyitä! :) suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 31. Tiiätkö mitään hyvää kirjaa mistä vois opetella noita asetuksia? Oon koittanu ettiä mut en oo löytäny.

  VastaaPoista
 32. Hei kiitos tästä postauksesta, sain paljon uutta tietoa! :D

  VastaaPoista
 33. Minkä "pitunen" se keskipitkä putki(objektiivi on?

  VastaaPoista
 34. Mulla on se canon EOS 1100D, onhan se ihan hyvä kamera, ja varmaan pitäs lukee sitä ohje kirjaa ja kattoo netistä oppia kuvaamiseen, koska en oo jaksanu kattella. :D Kuvaus on kyl tosi kivaa ja välillä haastavaa. Mulla on Tamronin putki, se on muistaakseni 18-200mm, kyllähän sen iha pitkälle saa zoomattua, mutta haluisin kuitenki että vähän pitemmälle.

  VastaaPoista
 35. Aloittelijana kannattaa keskittyä helpon kameran ostamiseen ja sitten myöhemmin ostaa parempia objektiiveja. Jokaisesta järkkäristä saa huippuhyvän kun santsaa objektiiviin, jossa riittää valovoimaa :) ja monesti käy silleen että ostaa yhden järkkärin ja jatkaa ns samassa perheessä. Itse oon päätynyt Nikoniin enkä enää vaihda pois, vaikka hetken mietin rinnalle canonia.

  VastaaPoista
 36. Noi kuvat on niin upeita :o oot hyvä kuvaamaa !

  VastaaPoista
 37. onko noita kuvia, mihin selität enemmän, niin muokattu mitenkään? :)

  VastaaPoista
 38. Todella kiva ja opettavainen postaus ! C:

  VastaaPoista
 39. niin pitääkse googlen mainos hommeli jotenkin ladata?

  VastaaPoista
 40. Oi kiitos, sain tosi paljon inspiraatiota kuvata ja lukea käyttöohjeita! :D
  Todella hienoja kuvia!!
  Itselläni on Canon EOS 550D (tai siis on perheen oma) Mutta sillä ei saa läheltä kuvia, pitäs varmaan hankkia uusi objektiivi? :)

  VastaaPoista
 41. Mielestäni kuvien laatuun järkkäreissä vaikuttaa enemmän putki ja sen valovoimaisuus kuin kameran runko :) Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvan laatuun eivät vaikuta putken valovoinaisus ekä megapikselit (paitsi jos tekee esm seinän kokoisen tulosteen), vaan kameran kuvakennon koko. Mitä suurempi kuvakenno sen parempi kuva ja näin ollen mitä isompi kameran runko on sen suurempi kuvakenno ja paremmat kuvat. Tietty myös valo vaikuttaa.

   Poista
 42. Tosi hyvä postaus(:!
  Oon ajatellu ostaa canon eos 1100D:een ja se olis varmaan hyvä alotus mulle kuvata järkkäreillä.
  Tästä sain tietoo hiukan lisää(:!

  VastaaPoista
 43. Kiva postaus ja tosi hyviä kuvia ! :) Ittellä juurikin tuo 1100D, minkä mainitsit, ja silläkin saa todella hyviä kuvia kun jaksaa vaan alkaa säätämään :) ja enemmänhän se on objektiivista kyse, kuin kameran rungosta. Vaikka tokihan jos on parempi kamera, esim. tuo 7D nii saahan sillä parempia kuvia. Mutta pointtina vaan oli se että saa tuolla 1100D:lläkin hyviä kuvia varsinkin jos jaksaa panostaa hyvään putkeen ;)

  VastaaPoista
 44. waaaau toi vika kuva on ihan mahtava!:D

  VastaaPoista
 45. Vau, toi auringonlaskukuva ja vesikuvat ovat ihan mielettömän upeita!! ♥ Jäin ihan tuijottelemaan vähäksi aikaa :-) Mahtavia kuvia!

  http://kisstherain-p.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 46. Wow awesome photos!

  VastaaPoista
 47. Wau ! Rakastuin aivan täysin vesikuvaan ja sitten tohon tähtitaivaasta otettuun kuvaan! Itellä canon eos1100D, ja kysymys kuuluukin - millä asetuksilla saisi liikkkuvista kohteista kunnon kuvia, ja sitten miten saa tähtietaivaasta hyvän kuvan juuri tällä kyseisellä kameralla ?

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.