sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

258. Estevalkku

Olitte ihan oikeassa viime postauksessa, nimittäin Nonahan se meillä oli! Hienosti arvailtu :D Nona lähtikin vähän aikaa sitten joten päätin heti paljastaa väähn teille, nimittäin Nona ratsasti molemmat hepat ja tehtiin videopostaus. Ja ei siis olla oltu yhteyksissä muuten tai nähty livenä kun netin välityksellä, oli ihana vihdoin tavata ihan face to face ja viettää aikaa muutakin kun chätissä! Lisäillään videopostaus blogeihin kunhan Tiia ehtii ladata sen YouTubeen. Teen ihan oman postauksen kun Nona ratsii Lillin :) Mutta käykää tsekkaamassa Nonan blogi niin tiedätte kenestä puhutaan NONAN BLOGIIN TÄSTÄ!

Mutta nyt itse asiaan!  Kerron eilisestä valkusta joka meni aika vaihtelevasti. Olin itse jo alku valkusta jotenkin pihalla koko hommasta ja väsähtänyt. Lillilläkin oli edellis päivänä suhteellisen raskas valkku joka vaikutti senkin mieleen. Alussa poni oli hyvä mutta sain ratsastaa sitä kovasti ettenpäin, alotettiin taas pikku kavaleteilla lämppä. Ja otettiin tämä valkku taas vähän kevyemmin ja jumppaa hepoille. 


Alkuun Lilli hyppäsi hyvin mutta sitten tuli ogelmia. Toin Lillin hyvin tuohon kolmeen esteen linjalle mutta oma tasapainoni petti noin isoilla esteillä ja Lillin jalat hipasi puomin ja alas tulossa töksähti, Lähdin sitten heittelehtimään ja tipahin esteen jälkeen. Läsähin vaan kun Lilli oli jo melkein pysähtynyt :D Kotona jälkeenpäin kun katsoin videota niin sain kyllä kunnon naurut, katsoin videon hidastettuna ja en ymmärrä miten onnistuin edes tipahtamaan...

Tuosta tippumisesta Lilli taisi vähän säikähtää ja aloitti sitten sen kieltelyn, lopulta sain sen yli esteestä ja loppu rata menikin hyvin. Omat komennus taitoni ei vain riitä saamaan Lilliä ihan sujuvasti esteistä yli jos se on päättänyyt olla hyppäämättä. Tuota se tekee kisoissakin mutta nyt valkussapa ei luovutettukkaan kahden kiellon jälkeen :D


Valkusta jäi vähän huono fiilis mutta olen tyytyväinen kun voitin ponin tuossa sen temppuilussa ja en tippunutkaan kun kerran. No en olekkaan tippunut pitkään aikaan niin teki ihan hyvää :D Mite tossa voi onnistuu? :D Ja Lilli raukka korvat iha hörössä siihe asti kunnes lennän tuolta maahan. Se kyllä taisi järkyttyä kun se hyppää ihan hyvin mutta minä kumminkin onnistumaan lentämään ihan holtittomasti tuolla... Huomenna alkaa koulu ja arki joten katsotaanhan miten ehdin postailla kaiken muun kiireen ohella :)112 kommenttia:

 1. Muuten meni kyllä tosi hienosti! :))

  VastaaPoista
 2. Jee olin eka kommentoija!
  Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et kyllä ollu mut mite vaa..

   Poista
  2. No siis jos on yhtäaikaa laittanu ton kommentin kun eka, se on vähä hankala tietää...

   Poista
 3. Ompas lilli ollu hurja poni :DD No aina ei voi kaikki mennä hyvin !

  VastaaPoista
 4. miksi kehut sitä kun se kieltää possuilemalla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko siksi että poni hyppäs kuitenkin esteen, ja meni muuten hyvin. Vai mitä kohtaa sä tarkotit?

   Poista
  2. Arvasin et joku tulee asiasta kyselemään:D

   Poista
  3. Kyllä itsekin kehun, koska oma poni on sen verran herkkä, että menee aina ihan paniikkiin jos kieltää, niin yritän rauhoittaa taputtamalla ja varsinkin silloin jos kielto on omavika niin kehuminen auttaa ponia.

   Poista
  4. tarkoitin sitä että pinja taputtaa lilliä kun se kielsi, tottakai taputetaan sen esteen jälkeen jos se on sen hypännyt vai mitä meinaat eka ano? toka ano: ymmärrän, mutta tässä ei ollut pinjan vika että poni kielsi, lillillä vaan oli sellainen asenne että en vitussa hyppää, ja sitten sitä kehutaan siitä.. & lilli ei näytä hirveen panikkiin meneveältä tossa tapauksessa

   Poista
  5. joo kun hevonen oli jo paikallaan ja rangaistuksen saannut niin taputin että se ruhoittui ja palkintona ettei enää jatkanut kohtausta mikä Lillillä jää joskus päälle. ns nollaan tilanteen ja sitten jatketaan :)

   Poista
  6. millä tavalla rankaisit sitä ?! :D hipasit vähän pohkeella:D hauska tyyli sulla mutta nojaa

   Poista
  7. Millä tavalla rangaistit Pinja sitä kun itse en huomannut oikeen mitään ennenkä annoit raippaa? Kysyn ihan mielenkiinnosta!!

   Poista
  8. tätä mäkin mietin , mietin että voi olla syy miksi jatkaa kieltämistä kun taputat kun kieltää . Täällä päin on yksi poni niin pilattu .

   Poista
  9. Anteeksi! Mutta en minä ponia ala ruoskimaan tuollaisista kielloista. Ja jos yhtään eläimistä tuedätte ne ei osaa yhdistää taputtamista ja kauan aikaa sitten tapahtunutta kieltoa. Minulla oli pitkät kannukset joilla potkaisemalla sain ihan tarpeeksi kovan rangaistuksen ja raipalla näpäyttämällä. Minusta ei ole oikein hakata hevosta raipalla pelkästä kiellosta mutta olette oikeassa että ehkä olisin voinnut komentaa sitä jo parin kiellon jälkeen kovemminkin....

   Poista
  10. Mulla taas on tapana se, etten ikinä kiitä ponia kiellon jälkeen, mutten myöskään rankaise, vaan tulen heti napakasti uudelleen. Mutta jokaisella oma tylinsä ja Lillihän hyppäsi kuitenkin hyvin seuraavalla kerralla :)

   Poista
 5. lilli on kyllä tosi hieno poni, kun sen saa hyppäämään! :)

  VastaaPoista
 6. hyvän näköistä menoa muuten mutta ihmettelen sitä, miksi kehut/taputat lilliä sen jälkeen kun se on kieltänyt ? näin tapahtui ainakin pari kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varmaan rauhoittaa, itsekin kehun varsinkin jos kielto on omavika

   Poista
  2. joo kun hevonen oli jo paikallaan ja rangaistuksen saannut niin taputin että se ruhoittui ja palkintona ettei enää jatkanut kohtausta mikä Lillillä jää joskus päälle :)

   Poista
 7. Missä kaupungissa se Nona asuu? (: Ja Lilli on HURJA poni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sori et joudun olee Ano mut ei oo omaa blogii ):

   Poista
  2. Ei siihen blogia tartteta, et vois omalla nimellä kirjottaa. Google tilin voi tehdä ihan vaikkei blogia tekisikään:) Mutta tieto varmaan löytyy Nonan blogista. Jostain luin että hän olisi Helsingista tai sieltä päin mutta en tiedä onko väärää tietoa.

   Poista
  3. On Helsingistä !

   Poista
 8. Toi teiän valmentaja vaikuttaa tosi mukavalt kun se kehuu koko ajan(: Ja hauska toi tippuminen!

  VastaaPoista
 9. Rakastan katsoo kun hyppäät lillillä, ratsastat niin rauhallisesti ja suvujasti :D

  www.lena-americatoday.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Jee Lilli vauhdissa:D
  Kiva postaus! Kuka kuvas?

  www.jenninponielamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. raipalla lätkiminen kaulalle ei auta mitään :) Perseelle se pitää antaa,tai niin mulle on opetettu?Hyvin kyllä muuten menet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo nii pitäis läppästä taakse mutta jos tuossa tilanteessa irrotan käden poni pääsee esteen ohi ja en hallitse sitä. Lilli myöskin pukittelee niin kovasti että suotta minulta menee tasapaino koska silloin ei ole mahdollisuutta päästä esteelle. Mutta tuossa kun se pysähtyi jo ja rankaisin sitä olisi pitänyt käsi irrottaa ja pepulle läppästä kunnolla :D

   Poista
  2. Kyllä auttaa, mutta persuuksille enemmän. :)
   Esimerkiksi laukat nousee laiskoilla hevosilla usein, kun vähäsen lapoihin raipalla kolauttaa.

   Poista
  3. Jos antaa raipan lavalle,on se sivulle vievä apu?;D

   Poista
  4. Jos antaa raipan kaulalle se ei ole sivulle vievä apu, vaan pohkeen taakse kylkeen on sivuttava apu pohkeen korostamiseen...

   Poista
 12. menitte tosi hyvin! paitsi sun tippumisen jälkeen lilli alko kiukuttelee :D
  Ja olen samaa mieltä tuosta raippa jutusta mitä Pinjakin.:D
  itse ainakin esteillä yleensäki kun tulee tuollaine tilanne niin läppäsen kaulalle,että poni ei pääsisi esteen ohi...
  Eli olen aivan samaa mieltä Pinjan kanssa!

  Ja ihana lilli <33

  VastaaPoista
 13. kauniita ninjapotkuja Lillillä, huomaa oikeen sen ilmeestä et se todellaki on päättäny ettei se hyppää ! Mut alku meni hyvin :)

  VastaaPoista
 14. Hurjan näköstä oli kattoo kun tipuit :)

  VastaaPoista
 15. KUi korkeita noi esteet oli ylimmillään? (: oot kyll huippu pari!(:

  VastaaPoista
 16. jos löydätte sulle hepan, nii myyttekö lillin ?:o

  VastaaPoista
 17. Mulla tapahtu just tolleen yhellä estetunnilla tippuminen:D

  VastaaPoista
 18. ei oo ihan normaalia vittuilua hevoselta tommonen, että ei olis mitään kipuja ponissa..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun poni ainakin tekee tollasta silloin tällöin kun sattuu huonompi pv. Mutta ei se mistään kipeä ole :)

   Poista
  2. Ihan normaalia Lillile on tuollainen...

   Poista
  3. Aika yleinen luulo aina jos hevonen sattuu kieltämään useasti samalla tunnilla, että olisi jostain kipeä. Jotkut hevoset reagoivat hyvinkin vahvasti ratsastajan putoamiseen ja hevonenkin on elävä olento ja silläkin voi olla huono päivä, jolloin se on äreä. Ei yhdestä huonommasta valmennuksesta voi sanoa, että olisi kipeä.

   Poista
  4. Just nii!!!^^ juuri tuo on asiaa ja eihän aina voi mennä valkut hyvin! Ja Lillilli tosiaan on todi tarkka kaikesta mitä se tekee ja isoilla esteillö taisi vähän järkyttyä kun omia aikojani lensin vaikka se teki hyvin :D ja sen voin sanoa että jokaisella poni tammoilla on vaihtelevia päiviä ja Lilli on joskus tosi vihanen ja joskus taa pirteä, ilmrosesti valkku päivänä oli huono päivä..

   Poista
  5. Kulda on kans sellanen että kiellon ja tippumisen jälkeen se on tositosi vaikea saada hyppäämään enää, ja saan kyllä kans kuulla siitä että se muka ois kyllästynyt hyppäämiseen kun hypätään tosiaan sen kerran viikkoon :D Johtuu vaan siitä että se on herkkä mutta ei ilmeisesti mene ihmisten päähän.

   Poista
 19. Nyt tällanen kysymys, joka ei liity ollenkaan tähän postaukseen, mutta onko Sini teidän pikkusisko?:oo vai luulenko väärin. Kun luin nuita kysymyksiä tuolla kohdassa "pinja" niin rupes vähän ihmetyttää.. Oon nimittäin aina luullu että se on joku naapurin tyttö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sini on niitten pikkusisko :)

   Poista
 20. Näättekö jos joku on kopioni/tallentanu teijän kuvis ilman että näette että olette jossain esim.Blogissa?Ja suuttuisitteko jos joku on tehnyt niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kuulostaa iha siltä ku ite suunnittelisit kuvien kopiointia:D Mut joo voihan sitä kysyä ihan vaa mielenkiinnostaki

   Poista
  2. Ei nähtäis jos ei löyettäis. Ja ei suututtais mut ilmotettais poliisille tai perittäis mamkau jos luvatta ottanut on laittanut kuvan jonnekkin ilman ostoa :)

   Poista
  3. Ja en suunnittele kun mäki teen blogin että onko olemassa semmossii juttuja jolla voi nähä onko kopioinu ;D

   Poista
 21. hyvin meni toi alkutunti, mutta voitko laittaa sen tippumiskohdan hidastettuna tänne blogiin? olis ihan huippuu nähä se :p

  VastaaPoista
 22. Tosi hyvä video! Noi kuvat on kivoja ;) Laita se tippuminen hidastettuna ;D Hyvät pukitkin tais vetää ja kiellot välillä... :D

  VastaaPoista
 23. Hyvä video, eihän toi tippuminen ees haitannu. Oot kuitenkin tosi hyvä ratsastaan.. Ja laita vaik huomenna se tippuminen hidastettuna, ko se kohta oli niin hyvä! :) Katoin sen varmaan sata kertaa siitä kohti. Mistä oot ostanu ton kypärän? -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinjan kypärä on suitsisopista :)

   Poista
  2. kiitos tiedosta!:)

   Poista
 24. siiis kehuit lillii ku se kiels? päästit sen siitä tilanteesta tosta noin vaan ja taputit? vieläkö mietit miksi se kielteli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähänki on pinja vastannu jo kahesti ja eiköhä tuo valmentaja ois sanonu pinjalle jos se ei sais kiittää :)

   Poista
 25. Huomasin tossa videossa, että sullakin on toi yleinen ongelma että et pidä nyrkkiä pystyssä. Silloin kädestä tulee kova. Mutta muuten meni hyvin, jollei Lillin possuilua lasketa mukaan :D!

  VastaaPoista
 26. Mun juttu ei liity tähän postaukseen mut maksaas tän blogin pitäminem?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on ilmanen ei maksa

   Poista
  2. Anteeks vastaan nyt Pinjan puolesta mutta ei maksa! Ihan ilmainen :)

   Poista
  3. ei haittaa vaik vastaat pinjan puolest
   sil ei oo mitää välii nyt tiedän asian jota kysyin ni kiitti vastauksest

   Poista
 27. No ei ihme että hevonen kieltää kun remmot kädellä ja läiskit sillä piiskalla samaan aikaan. Sokeakin näkee että hevonen pelkää ja stressaa. Hevonen ei pelleile. Se on tekosyy, jonka ratsastaja kehittää omia vääriä tekojaan selitelläkseen.

  http://www.raudattomasti.net/2012/10/ei-kun-taa-vaan-pelleilee.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän valmentaja juuri minulle sanoi ja uskob että me tiedämme valmnentajan kanssa paremmin nämä asiat...

   Poista
 28. Kiva postaus aloin just seuraan sua kun sain tilin:) onko lilli aina tippumisen jälkeen tommonen? Eikä mun mielestä hevosta tartte satuttaa kiellosta toi oli anoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se usein säikähtää varainkin jos minä itse mokaan noin :D ja ensi kerralla voi olla vähän epävarma...

   Poista
 29. En tarkota tätä mitenkää haukkumisena, koska kaikki tekee virheitä ratsastuksessa ja osaat sata kertaa paremmin ratsastaa ku minä, mut miten makasit tuol lilli kaulal ku pitäis olla esteistunnas ni makaat jotenki?:D siis tos ku tipuit? Ja kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii siis en ollu valmistautunu ja Lilli jotenki töksähti tossa alastulossa nii lähin ihan liian aikasin. Sitte noi isot esteet nii tasapaino meni ja ei todiaa sais olla noi esteellä!! :DD

   Poista
 30. Voitteko te vaa mennä vaikka Pinja Voitolla Ja Tiia Lillillä valmennukseen vai pitääkö aina olla "oma" heppa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mennää aina omilla hepoillamme valkkuihin :)

   Poista
 31. mul ois kysymys. Miten tohon ylös saa lisättyä noita palkkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallintapaneelissa on sivut ja sieltä uusi, tyhjä aivu. Sit auunnittelet sen ja painat sen näkyviin;) Ymmärsitkö:D?

   Poista
 32. Minun näkemykseni tippumisesta, jonka olen nähnyt vain videona ja alla olevista kuvista varsinkin on; lähdet liian ajoissa hyppäämään. Se on aivan normaalia kaikille. Keskittymisen herpaaminen ja et ajatellut Lillin ottavan vielä yhtä askelta. Älä ota loukkauksena. Tarkoitus ei ole satuttaa ketään. Tommosseen asian vaan itse huomasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin senhän minä itsekkin totesin mutta en nyt ihan niin että noin lyhyeen väliin mitään montaa askelta ottaisi. En vain ennen ollut hypännyt noin isoa jumppaa ja en ollut valmistautunut liikkeeseen minkä lilli teki :)

   Poista
 33. toi video oli niin hyvä :D mut miks taputit lilliä kun se ekoja kertoja kiels? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus löytyy aijemmista kommenteista.

   Poista
 34. en haluu olla ilkee enkä tyly, mut pinja osaa ratsastaa tosi hyvin ja oikeesti on kaunis pari lillin kanssa. mutta näyttäisi siltä että pinja on tottunut tuohon lillin perus menoon että kun esim sarjalle tuot sen hyvin niin se tekee loput tyyliin ite, mutta kun lilli rupes pelleilemään niin se """"""taito"""" loppu siihe ja iha lopuks rupes menee mut en tarkota ettei pinja osais ratsastaa, mut minun mielestä pitäis mennä joskus joillain muillakin hevosilla kuin omilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SAMAAA MIELTÄ !!

   Poista
  2. Tietenkin tekisi hyvää mennä muillakin hevosilla mutta aikani ei riitä siihen ja ei ole mahdollisuutta pitä omaa ponia kotona ja ratsastaa samaa aikaa ratsikoulussa...mutta ehkö vielä jatkossa saan sen hevosen ja pääden eteenpäin sen avulla ja opin lisää :)

   Poista
 35. Mistä toi Lillin loimi on, joka on tommonen pinkki ruskee ruutu/salmiakkikuvioinen? :)

  VastaaPoista
 36. Ikävää, miten monessa kommentissa pidetään Lillin kieltelemistä "pelleilynä". Hevosen käytökselle on aina jokin syy eikä se ole koskaan tarkoituksella ilkeä.

  En myöskään kannata hevosen rankaisemista. Mielummin jättää ei-toivotun käytöksen huomiotta ja palkitsee oikeasta käytöksestä. Näin hevonen oppii kaikkein parhaiten.

  Hevonen yrittää käytöksellään kertoa meille jotain. Hevoset osaavat puhua, jos niitä kuunnellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pelleily ja ilkeä on minusta eri asia xd

   Poista
  2. Hevonenkin on elävä olento ja niilläkin on huonoja päiviä ja nekin saattavat nukkua yönsä huonosti jolloin ne ovat seuraavana päivänä äkäisiä ja väsyneitä. Jotkut hevoset myös "suuttuvat" ratsastajan putoamisesta.

   Poista
  3. Hevonen ei ilkeile eikä pelleile, sen käytökselle aina jokin syy. Ja kyllä, hevonen on elävä olento ja syynä voi esimerkiksi olla huono päivä. Eikö juuri sellaisena päivänä hevonen kaipaisi erityisen paljon kehumista ja palkitsemista eikä rankaisemista? En kylläkään kannata rankaisua missään tilanteessa, koska palkitseminen on huomattavasti tehokkaampi oppettamistyyli.

   Poista
  4. Jokaisella tapansa.

   Poista
  5. Juuri niin että hevosilla on omat päivänsä ja tuollaisilla poni tammoilla ne vaihtelee tosi paljon :D ja tässäkään asiassa ei ole oikeita vastauksia, kukaan meistä ei voi sanoa ett yksi ja ainoa tapa on oikein! On monia käsityksiä ja neuvoja niinkun niiden antajia ja noudattajiakin:)

   Poista
 37. toi video on aika pelottava kuuuu vaa raipan läiskintää;Dhyvä vidi ja postaus

  VastaaPoista
 38. Mun blogissa on arvaus kisa josta kaikkien oikein arvanneiden kesken arvotaan 15 euron lahjakortti Hööksiin ;) Käykää osallistumassa!

  http://wwwrosiksenelamaacom.blogspot.fi/2013/03/arvausarvonta-voita-lahjakortti-hooksiin.html  VastaaPoista
 39. Ihana banneri! Hauskoja kuvia :)

  http://minttusblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 40. Miks et enää kirjota niin usein blogiin:) ?? Olis kiva jos jokapäivä pois jotain !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulut alko tällä viikolla niin ei ehdi postata niin usein kuin viime viikolla, jos sitä tarkoitat :)

   Poista
 41. Ei oo pakko vastata mut kuika pitkä olet?:)

  VastaaPoista
 42. Musta sun blogin taso on laskenu tosipaljon, tekstejä tulee harvemmin, kirjotusvirhwitä on paljon jne. Ymmärrän kyllä, että sulla on koulu, talli ja muutakin tekemistä, mutta musta tiia on saanu pidettyä bloginsa yhtä laadukkaana kun ennenkin, vaikka sillä on samat asiat hoidettavana kun sullakin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahha hyvin meni ku kirjotusvirheitä kohdassa ittelläkin kirjoitusvirhe :D

   Poista
 43. Mikä oli korkein mitä hyppäsit?`:)

  VastaaPoista
 44. Tosikiva video ja postaus Pinja! + te jotka valitatte siitä että Pinja taputti Lilliä vaikka se kielsi, niin välillä kaikki tekevät virheitä ja muutenkin te ette ole Pinjan ratsastuksen opettajia. Välillä hevosta voi rauhoitella taputtamalla kaulalle ja tuossa kohdassa Lilli oli aika "rauhaton". (:

  VastaaPoista
 45. Paljonko lilli hyppää kisoissa? (:

  VastaaPoista
 46. Huhhuh mitä menoa! Itse olisin jo varmaan luovuttanut ja niin varmasti moni muukin noista kommentoivista anoista. Ratsastit todella sisukkaasti joten nostan hattua :)

  VastaaPoista
 47. Hirveen lyhyen näkönen toi sun raippa! :D

  VastaaPoista
 48. Oon seurannut sun blogia jo kauan eikä mua haittaa postausten vähentyminen sillä jokaisen pitäisi ymmärtää että bloggaajillakin on muuta elämää niinkuin olette Tiian kanssa aiemmin kertoneet.on ihanaa kuinka menet Lillin ehdoilla (kuitenkin itse päättäväisesti) mutta jos saan oman näkökantani sanoa entisenä (vaativan ja kieltelevän Ponin) poniratsastajana,Lilli oli aika väsyneen ja sen takia ehkä haluttoman oloinen hyppäämään noin isoa,kun olen ymmärtänyt ettei teillä nyt hirveästi ole ollut kunnon estevalkkuja/tunteja yms.voi ottaa ponillekkin aika koville hypätä yht äkkiä talven kevyen liikutuksen jälkeen.et missään nimessä tehnyt väärin kun "rankaista" ponia raipalla.niin on mullekin opetettu eikä luovuteta vaikka alas tultaisiin.tekis sun istunnalle ehkä hyvää kokeilla voitolla hypätä jos Tiia mitenkään oman silmänsä alla kotona suostuisi.kaikkea hyvää teille ja pukuja ihanalla ponille <3 toivottavasti jaksoin lukea tän romaanin

  VastaaPoista
 49. ihana lilli <3 VÄHÄNKÖ RATSASTIT HYVIN !!!!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.