tiistai 5. maaliskuuta 2013

252.. Näillä vinkeillä blogista parempi

Vinkkejä niille jotka haluavat ehostaa blogistaan, tai ovat miettineet oman blogin aloittamista! Missään nimessä minun näkemykseni asioista ei ole oikea mutta toivotaan että pystytte kestämään muita mielestänne vääriäkin näkemyksiä :) Moni mielipide ja neuvojen jakamis postaus on herättänyt monissa huonoja kun hyviäkin tuntemuksia. Tämä on koettu monessa blogissa ja kaikkien meidän pitäsii oppia huomioimaan ja kuuntelemaan muiden neuvoja ja ehdotuksia joista lopulta voi olla itsellekkin hyötyä... Mutta nyt aloitetaan pitemmittä saarnauksitta! :D

 

 1. Ulkoasu on tärkä osa blogia
Tärkein blogin ulkoasussa on banneri eli sivun avatessa ylhäällä oleva kuva jossa lukee mm. blogin nimi. Bannerin pitää olla kunnossa ja sopivan kokoinen jotta ensivaikutelma olisi mieluinen lukijalle. Jos et saa jotain muuta ihmistä tekemään itsellesi banneria kannattaa tyytyä väliaikaisesti vaikka omaankin ei niin hienoon banneriin. Tärkeintä on että siitä tekee yksinkertaisen eikä yritä alkaa tekemään mitään hienouksia. Perus bannerin saa aikaan jopa paintilla tai muulla helpolla kuvan käsittely ohjelmalla. Ohjeita löytyy tarkemmin You Tubesta videoina ja selityksiä. Bannerin ja ulkoasun on tarkoitus kuvastaa blogin sisältöä ja edustaa sitä. Lukijan pitäisi saada heti sivun avattuaan nopea kuva katsaus mistä blogista on kyse, siisti ja omaperäinne banneri on tärkeä!

 Itse tykkään enemmän pienistä bannereista enkä koko näyttöä peittävistä. Pienelle bannerille (niinkun minullakin)  sopiva koko on n. 1100x400 pixeliä. Banneria laittaessa bloggerilla blogiin kannattaa laittaa rasti ruutuun jossa lukee pienennä sopivaan kokoon, jos et ole varma minkä kokoisen bannerin teit. Kuitenkin tärkeää on tehdä bannerista leveä eikä liian korkea. Alla on kaksi ihan älyttömän yksinkertaista banneria jotka tein parissa minuutissa, näinkin helpolla bannerilla ja siihen lisätyllä perus taustalla saa hyvän ja siistin ulkonäön blogille!
2. Blogin nimen valinnan vaikeus
Homma mistä jokainen blogin tekemisen aloittaa on nimen valinta. Tässä vaiheessa pitää miettiä todella mitä ihmisille nimellä haluaa kertoa, jos itse avaan blogin jossa lukee hevos elämää minulle tulee mieleen että onkohan nimi nyt kaikista luovin ja kuvaavin. Nimeen pitää käyttää aikaa ja harkintaa. perusnimiä jotka jo tunnetaan n.50 eri blogissa ei kannata edes harkita. Myöskään pitkiä englannin kielisiä nimiä kannattaa välttää jos haluaa ajatella nuorempia ja kokonais valtaista lukijaasteikkoa. Blogin nimenhän on tarkoitus jäädä ihmisten mieleen joten sen pitää olla suhteellisen helppo ja tarttuva. Joten käyttäkää luovuutta valinnassa, kuitenkaan ei pidä olla liian rajoittunut, joskus yksinkertainen ja lyhyt nimi voi olla parempi kun pitkä ja mutkikas!
3. Osoite joka jää mieleen
Mailma on täynnä erillaisia blogin osoitteita. Jos teet blogin bloggerin kautta saat päättää ennen blogspot.com kohtaa tulevan sanan. osoitetta tehdessä on tietty hankaluus; siitä pitää saada mahdollisimman yksinkertainen ja mieleen painuva mutta myös sellainen jota ei ole olemassa ja bloggerin hyväksymä. Tämän blogin osoite on mielestäni suhteellisen helppo muistaa www.bonbonponi.blogspot.com. Itse olen tavannut muutamankin ihmisen joka ei muista tai osaa kirjoittaa omaa blogin ositetta esimerkiksi tälläisia osoitteita tulee välttää:
www.koiramy3468_lifeisshort-bl0g1.blogspot.com Eihän tuollaista osoitetta muista itsekkään saati sitten lukijat! Lyhyt ja helppo mielellään ei mitään lauseita vaan sana tai pari riittää...


4. Kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa!
Mielestäni blogin tärkein osa ei ole kirjoitus. Myös hyvät kuvat ja videot täydentävät kokonaisuutta. Kuvien lisääminen blogiin on tärkeää, se lisää mielenkiintoa lukea ja saa elävämmän kuvan koknaisuudessaan. Sanonta kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa pitää täysin paikkaansa myös blogi mailmassa! Voit kirjoittaa 1000sanan kuvailun omista vaatteistasi tai yksinkertaisesti lisätä niistä kuvan. Uskon että moni mieluummin katsoisi kuvaa kun lukisi pitkää ja uuvuttavaa selostusta. Hyvä blogi vaatii hyvät ja laadukkaat kuvat! blogin tekeminne ja pitäminen vaatii työtä ja myöskin kuluja jos sitä alkaa pitämään tavoitteellisesti ja haluaa kuuluisuutta. Kamera on monelle este, jos omistaa vain puhelimen tai huonon pokkarin se ei riitä blogin pitoon. Joka postauksessa pitäisi olla mielestäni pari hyvää ja uutta kuvaa. Minua henkilökohatisesti myös ärsyttää kirjoitukset jossa aina on vanhoja kuvia, sitten vielä kirjoittajat pahoittelevat kauheaa vanhaa kuvaa jonka laatu on mitä on. Ei näin muistakaa että uudet kuvat pitävät lukijat ajan tasalla! Joka kuvan pahoittelu on myös vähän kuluttavaa lukijasta. Miksi lisätä kuva jos sen alle pitää kirjoittaa joka kerta valittelu että näyttää tälle tai että laatu on huono. Kuvien pitää edustaa blogia ja itseäsi!

5. Blogin perustanut on itse vastuussa edustuksestaan
Jos perustaa blogin sen pitäminen pitää ottaa vakavasti! Pelkkä pari kertaa kuussa päivittäminen ei riitä. Blogilla pitää edustaa itseäsi mutta myös koko blogi mailmaa. Blogin perustaminen on viime vuosina yleistynyt ja tullut suosioon. Siitä on tullut ns. muoti-ilmiö. Myös huonosti pidettyjen ja lopetettujen blogien määrä on kasvanut. Siksi blogin perustaminen pitää ottaa tosissaan ja miettiä mitkä ovat tavoitteet. Myös kaikkien blogin lukijoiden on tärkeää kannustaa ja antaa palautetta jotta jokaisen inspiraatio ja halu blogin pitämiseen säilyy!

  6. Blogi vaatii jotain erillaisuutta..
Ihmiset niinkun varmaan jokainen meistä haluaa blogeja lukemalla nähdä asioita ja kokea jotain erillaista. Blogin pitoon ei riitä aiheeksi pelkkä tavan elämä siihen vaaditaan mielenkiinota herättämään jotain erikoista ja paljo tapahtumaa. Jokainen meistä osaa kirjoittaa nettiin pari lausetta lyhyesti ja kertoa viimeisen viikon tapahtumista tyyliin: keskiviikkona menin koulusta suoraan kotiin, olin koneella pari tuntia ja menin nukkumaan iltapalan jälkeen. Tämä teksti ei innosta ketään haluamaan lisää ja uusia postauksia. Jokainen osaa kuvitella tavllista elämää jossa ei tapahdu mitään. Muoti blogit ja erillaiset LifeStyle blogit tulevat kuuluisksi juuri erillaisuudesta ja ihmisten kiinnostuksesta heidän elämään ja tyyliin. Hyvä bloggaaja päivittää blogia myös huonoina aikoina. ihmiset ovat luonnostaan uteliaita ja haluavat kuulla ja kokea myös bloggaajasta huonoina hetkinä ja tapahtumina! Mutta liika on liikaa, jos koko ajan vaan surkuttelee ja valittaa se alkaa masentaa jokaista. Blogin tarkoitus onkin karkeasti antaa lukijan eläytyä kirjoittajan tilaan ja saada heidät kokemaan toisen elämää tietokoneen välityksellä. Muistakaa elävöittää blogia ja tehdä pienistäkin tapahtumista suuria, näin lukijat innostuvat, eläytyvät ja toivovat äkkiä uusia postauksia :)

  7. Kuuluisuus
Lopulta blogin kautta voi tulla kuuluiskasi!Mutta kaikki eivät siihen valitettavsti pääse. Pitää valmistautua että jos aloittaa blogin nyt ei ole oikein mahdollisuuksia saada montaa sataa lukijaa enemän jos ei ole jotenkin super suosittu ja hyvä blogi. Minä ja Tiia aloitettiin bloggaaminen pari vuotta sitten, sillon ei vielä ollut niin paljoa blogeja ja erotuttiin sitten joukosta. Ajan myötä lukijoita tulee vain lisää ja lisää.Ahkera päivittely ehkä pieni mainostus ja blogista huolehtiminen on tärkeää :) Hyvään blogiin ja omaan harjoitteluun menee vuosia joten älkää luovuttako ensimmäisenä viikkona. Kommentoikaa muiden blogiin omalla profiililla, osallistukaa kisoihin ja olkaa aktiivivsia!


Toivottavsti tästä kirjoituksesta oli hyötyä ja saitte jotain vinkkejä ja inspiraatiota blogin pitoon! älkääkä ottako tätä liian henkilökohtaisesti :D yritän vain auttaa kaikkia ja antaa neuvoja hyvän blogin perustamiseen ja pitoon. Laittakaa kysymyksiä tulemaan jos jokin mietityttää?

44 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva postaus :) paljon kyllä tuli apua! + Eka kommaajaa :)♥

  VastaaPoista
 2. Oon nyt vuoden verran seurannu sun blogias ja täytyy sanoo et on ihana blogi kaikinpuolin! sun postaukset on just sopivan pitusia ja kuvat on hyvälaatusia ja muutenkin tosi hyviä :) tässä mun blogi www.susannajapippi.blogspot.com käy jooko kattomassa ja kiitos kun followeeraat mua instas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. korjaus osotteeseen ! www.pippijasusanna.blogspot.com

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Moi! En oo kerenny vielä lähettää sitä kirjettä :( Laittaisin siihen mukaan Lillin kuvan jonka oon ite piirtäny kerkeenkö vielä lähettää :)?? Ja julkaisetko vielä niitä kirjeitä?? :)

  VastaaPoista
 5. tosi kiva postaus!
  mun blogi: www.youonlyliveonce-laura.blogspot.com (:

  VastaaPoista
 6. Mä niin rakastan tätä blogia!
  Käy säkin kurkkaa mun blogia www.juttawjateaw.blogspot.com
  Blogi on vielä kesken joten älä ihmettele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin rakastan Pinja tätä blogia!<3

   haeveny,blogspot.com

   mulle on paljon apua tästä postauksesta!

   Poista
  2. Anonyyi kävin katsomassa blogisi. Kannattaa seuraavalla kerralla laittaa itse ottamia kuvia:)

   Poista
 7. Sun blogi on muuten kiva, useat kirjotusvirheet postauksissa vaan häiritsee ja banneri on mun mielestä aika karmea, mutta makunsa kullakin! :D

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä noista blogien nimistä!:D Pakko sanoa, että omalle blogille nimen keksiminen vei aikaa, mutta ainakin erottuu joukosta(:
  -Titta

  VastaaPoista
 9. mikset voi kirjottaa vain lifestyle.. :D häiritsee ja pistää turhaan tekstistä esiin LifeStyle..

  VastaaPoista
 10. Oon samaam mieltä blogin osoitteen ja nimen kanssa! En ainakaan itse muista joidenkin blogien osoitteita, kun ne ovat aika monimutkaisia. Nimen erottuminen joukosta on sekin tärkeää. Sulla ja Tiialla on ainakin kivat nimet blogeissa ja helpot osoitteet :) Kiva postaus, sai paljon vinkkejä, ja katon että josko itekkin perustaisin jossain vaiheessa blogin ;D

  VastaaPoista
 11. Eih, sori Pinja, mut toi banneri on kauhea... just sellanen ei sun ja Lillin tyylinen... mutta oma on blogis, ja taas k-virhee ois voinu hippasn paremmin tarkistaa:S

  VastaaPoista
 12. Pystyiskö sulta tavallaan '' tilaamaan '' bannereita ? (; Ja Ilona näyttää itteltäskin tulevan noita kirjoitusvirheitä...

  VastaaPoista
 13. En takuu miks joku _haluis_ olla "blogijulkkis"? :O
  Kertokaa mulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo hieman hakusessa:D Itse pidän blogia, mutta ne sitä missään mainosta. Edes ystäväni eivät tiedä blogistani! Minulla on silti muutama lukija ja monta anonyymiä lukijaa jopa ulkomailta. Minusta on vain mukava kirjoittaa niin, että ei tarvitse miettiä niitä 2000 lukijaa ja sitä, kuinka monta negatiivista kommenttia saan, jos kerron jotain muuta kuin "elämäni on täydellistä ja minä olen täydellinen". On mukava kertoa niille muutamille lukijoille esimerkiksi omista kömmähdyksistä, kun ei tule sitä 20 kommenttia miten olen tehnyt väärin:D Pieni lukijamäärä on minusta juuri ihana♥

   Poista
  2. kaikilla bloggaajilla on omat tavoitteet ja halut. Itse haluan paljon lukijoita ja olen valmis sen myötä myös negatiiviseen palautteeseen koska heti alussa selvisi että aina on valittajia ja negatiivisiä ihmisiä :D

   Poista
  3. Nii mut mikä siin on hienoo? :O

   Poista
 14. Tää oli kiva postaus (: Mutta mua ärsyttää se, että monikaa blogi ei tuu kuuluisaksi jos sinne ei tee videoita.. Sen takia minäkään en pidä blogia kun ei sinne tule lukijoita ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan ole kuin 3 lukijaa ja anonyymejä. En ole kertaakaan tehnyt videoitakaan. Silti pidän blogia, koska minusta on mukava kirjoitella. En pidä sitä siksi, että saisin lukijoita tai vastaavaa. Blogimaailma on minusta mennyt aika huonoon suuntaan, kun tärkeimmäksi asiaksi on tuntunut nousevan se että montako lukijaa blogilla on. Minusta sen pitäisi olla niin, että blogia pidetään omaksi iloksi, ei muiden iloksi.

   Poista
  2. Näkemyksiä on monia mutta itse voin ihan suoraan sanoa että ei minulla olisi tätä blogia enää jos ei olisi näin paljon lukijoita. Lukijat ja aktiiviset kommentoijat inspiroivat tekemään lisää postauksia!

   Poista
 15. Miten sen Kuvan saa lisättyä tuohon blogiin ?? :)

  VastaaPoista
 16. Nyt kun on aihe niin mainostan tässä vähän omaa heppablogiani, elama-on-ihahaa.blogspot.com Kiitos niille jotka tsekkasivat!;)

  VastaaPoista
 17. ^ Mäkin aloitin vasta kirjoittaa blogia niin miten ton bannerin saa lisättyä blogiin kun ei oiken onnistu?? : )

  VastaaPoista
 18. Tosi kiva postaus ja käykää kattoo Humsihamsi.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 19. Yritän saada aikaseks lähettää sulle kirjeen, Pinja. Lillillekkin tulee jotain...:)

  VastaaPoista
 20. Mun mielst toi banneri on just aivan ihana! Oot muuten tosi kaunis ja sulla on ihana blogi! :D Ja eihän pinjan blogissa saa mainostaa blogeja? Ite ainakin oon ymmärtäny niin, mut miks monet sit mainostaa! :D

  VastaaPoista
 21. Tosi kiva postaus ja ihana blogi sulla muutenkin! Itelleni ainakin oli tästä aivan hirveesti hyötyä, harmittaa vaan kun ei noita kaikkia asioita itse tajunnut silloin kun bloggaamisen aloitin.. :D

  VastaaPoista
 22. ihana postaus! tästä oli paljon hyötyä! Saatteko Tiian kanssa tulla videopostaukseen mukaan? kun tehdään kaverin kanssa yhteinen videopostaus hevosmessuilta.
  käyppä vaikka vilkasees ja jos tykkäät nii liity lukiaks: http://liidajapetu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos nähää nii voiaa me vähä aika näkyy siinä :D

   Poista
 23. ihana postaus oikeesti! ♥
  Omani! tossa käsketään mainostaa (; http://laurasussu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 24. Kiva postaus ja mulle tuli ainakin kivoja vinkkejä! :)
  Sellanen kysymys, että arvosteletko blogeja?

  www.heppailualalla.blogspot.com

  VastaaPoista
 25. Nyt kun on jo aihe blogista parempi(tai jotain sinne päin) niin käykäähän kattomassa blogiani, osoite mylifeashorses.blogspot.fi se on vasta aloitettu, mutta kurkatkaahan nyt. :)

  VastaaPoista
 26. Kiitos tästä oli paljon apua :) Uutta banneria aloin heti suunnitella :D blogini osoite on siis sorsaporo.blogspot.fi ;)

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. mun blogin nimi on www.heppau.blogspot.fi voit käydä kattomassa ja laita itse kommenttia sinne

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.