lauantai 16. helmikuuta 2013

237. Kevyet hyppelyt

Moi :) Tänään päivällä kävin ratsimassa ponin. Tarkoitus oli vielä viikon alussa mennä valkkuun, mutta sitten Tiian silmän takia se peruttiin. Päätin sitten hypellä ihan kevyesti pikku esteitä. Näin talvisin meidän kotikentällä ei pidetä ihan kunnon valkkuja joten esteet oli aika syvällä varastossa. Ei jaksettu raahata kun tavarat yhteen esteeseen joten se sai riittää tällä kertaa. 

Tiia ratsasti Voitolla eka ja kuvasin sen. Lilli sai pikku kohtauksen tarhassa sillä välin mutta rauhoittui sitten onneksi saatuaan heinää. Kun menin puhelimen kameran kanssa sinne ja olin anatmassa heiniä ponihan kääntyi suoraan kohti ja ihan selvästi koitti minuun tähdätä. Onneksi meidän välissä oli turvallisesti lanka muuten olisi saattanut tulla pahaa jälkeä.Lilli ei kyllä yleensä tarkoituksella yritä potkia, muuta kun korkeintaan pelotella ja uhkailla. Kuitenkin kun se sopivasti kiihtyy tai on paniikissa niin se ei tajua ihan omaa ja muiden parasta, sillon se saattaa oikeasti yrittää potkaista ja pari kertaa osunutkin. Kerran kun olin tekemässä nopeaa siivousta karsinaan, ja asettelin puruja samaa aikaa kun se söi, oltiin juuri tultu ulkoa ja se oli vieläkin kiihtyneessä tilassa. Hipaisin sitä vahingossa kädellä kylkeen ja se potkas suoraan polveen. Ei siinä ehtinyt mitään tehdä kun jalka jo heilahti, onneksi talikko oli välissä vähän vaimentamassa iskua, mutta kyllä se jonkin verran tuntu ja polveen tuli kunnon mustelma :D

Mutta nyt takaisin aiheeseen, eli kuvasin Tiian eka ja sitten laitoin ponin valmiiksi ja menin lämmittelemään sillä aikaa kun Tiia siivosi Voiton karsinan. Kävelin alkukäynnit tiellä ja pihassa joten menin suoraan kentälle ja ravailin hetken pitkin ohjin. sitten otin ohjat tuntumalle ja aloin taivutella ponia eka käynnissä ja sitten ravissa. Lilli tuntu alkuun tahmealta ja sain komentaa sitä aika kovasti mutta lopulta sekin innostu ravailemaan ja saatiin hyvät lämpät. Laukkailin vielä hetken ja sitten Tiia jo tulikin laittelemaan estettä kohdilleen ja kuvaamaan. 
Alotin ihan pari kertaa tulemalla ristikon molempiin suuntiin. Poni tuntui hyvältä ja tasaiselta, piti vaan vähän saada enemmän voimaa laukkaan alusta, mutta esteillä vauhtia tuli lisää joten laukkaankin tuli painetta.. yritin olla säätämättä liikaa etäisyyksiä ja mentiin ihan rennosti.


Ristikoitten jälkeen Tiia nosti tasaseen tahtiin estettä. Kävelin aina väleissä ja vaihdoin suuntaa. Lilli oli aika innoissaan mutta huomasin että me molemmat varottiin vähän lumista pohjaa. Ehkä ensi viikolla päästään jo maneesille hyppäämään. Kiinnitin huomiota aika paljon omaan istuntaan ja lähestymisiin näin itsenäisesti hypätessä. Nyt kun muistelen niin ainoastaan kerran onnistuin töppäämään läheisyyden, kaikkina muina kertoina saatiin hyvät paikat ja siistit tasaset hypyt.

 Tässä tuli se ainoa kunnon töppäys. En tiedä mitä minun päässä oikein liikku. Olin valmistautunut että poni hyppää aikasemmin, jäin vähän jälkeen hypystä ja Lilli joutui kiivetä tosi korkealle läheltä estettä... Täysin minun moka ja Lilli raukka joutuu korjaamaan :D


Minua ärsyttää tuo oma jalka kun se menee aina väkisin liian taakse. Yritän korjata sitä mutta parempi nyt kun ei millonkaan. Omassa istunnassa riittää kyllä hiomista vaikka ikuisesti mutta suurin virheeni on tällä hetkellä hypyissä varmaan tuo jalka. Aina se tuppaa heilahtamaan liian taakse...
 


 Varpaat eteenpäin!!....

 Tässä näkyy hyvin sivulta miten jalka heilahtaa isommissa hypyissä, eihän tuo paha ole mutta aina voi yrittää täydellisyyteen :D Ehkä vielä joskus opin...


 paikka tuli hiukan liian kauas ja Lilli joutuu venyttämään kunnolla esteen yli. Sitten tietenkin oma istunta kärsii kaikista epätasaisuuksista ja muutoksista. makaan ihan liikaa kaulalla ja olen satulan etukaaren yli..
 
Puhuttiin juuri kentällä Tiian kanssa myötäämisestä. Eri hepoille tarvitsee erillaiset myötäykset. Minulla on tapana varsinkin näin pienemmillä esteillä myödätä vähän liian vähän. Ohjat ei kiristä mutta ne ovat ihan pikku tuntumalla. Tietenkin sitten isoimmilla esteillä jossa poni jo oikeasti tarvitsee kaulaa hyppyyn pitää myödätä enemmän. Myötäykseenkin pitää siis kiinnittää jatkossa enemmän huomiota jotta saan tämän hetken tyylistäni vähän löysemmäksi tuon ohjan ja tuntuman pois suusta. varmaan mukavampi ponillakin isommilla esteillä että suussa ei ole mitään tuntumaa esteellä...Tein kevyet loppu hölkät ja kävelin. Lilli oli kyllä super tyytyväinen mutta myös väsynyt. Sitten talliin, ruuat ja kylmät jalkaan. Siivoilin karsinan loppuun ja suljin tallin. Tallissa vierähti taas pari tuntia ja vielä olisi jäännyt paljon hommaa mutta oli jo niin kova nälkä ja väsy että pääti raahustaa sisälle laiskottelemaan mieluummin kun alkaisin siivoamaan tallia :D 

Maanantaina saatte Poste restantte kirje postauksen ja katsotaan jos huomenna saisin tehtyä erikoispostausta tai jotain extraa. Onko kellään toiveita jatkossa postauksiin tai mitään parannus ehdotuksia? :)


50 kommenttia:

 1. Ihana Lilli tossa videossa! :3 Ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai on se Lilli varmaan aina ihana, mutta... :D

   Poista
 2. Ihana postaus!! Olin kerrankin eka!!;)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ! :) Eikä sinun jalka edes mene vielä niin taakse.:P Minusta ainakaan,näkisippä missä minun jalka välillä liitelee hypyissä :DD

  VastaaPoista
 4. Tee varustepostauksen viimeinen osa:)

  VastaaPoista
 5. Haastan sut! http://ssuffeli.blogspot.fi/2013/02/kesainen-kuvahaaste.html

  VastaaPoista
 6. Ihuna tuo vika kuva :) Kiva postaus,onks noi kuvat otettu sillä uudella kameralla?

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia! Sellainen toive olisi, että tekisit varustepostauksen viimesen osan :)

  VastaaPoista
 8. suussa kyllä oikeastaan pitää hypätessäkin olla tuntuma, ettei jätä hevosta 'yksin'. ei tietenkään saa jäädä suuhun kinni, mutta ohjat ei saa heilua pyykkinaruinakaan. kuvista on tietysti vähän vaikea sanoa, mutta mun mielestä sulla on niiden perusteella ihan hyvä myötäys. :)

  VastaaPoista
 9. TEHKÄÄ HUOMISESTA LIVE LÄHETYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näytätte! :) Ponikin näyttää kauhean tyytyväiselle.
  Ajatuksena tuli mieleen, että jalustimien lyhentäminen reiällä tai parilla voi joskus helpottaa jalan pitämistä hypyssä paikallaan.

  VastaaPoista
 11. Haluaisin nähdä viimeisen varuste videon.

  VastaaPoista
 12. Onko tuo video youtubessa? Millä nimellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, kun vastaan Tiian puolesta, mutta video on youtubessa tolla nimellä, joka tossa videon yläreunassa lukee, eli "Villi Lilli (Blogiin)" :)

   Poista
  2. Ja pääset suoraan youtubeen kun painat vaan siitä videon yläreunassa olevasta tekstistä :)

   Poista
 13. oi ihania kuvia ja hyvä postaus! milloin tulee varustepostaus 4/4 ?? : )

  VastaaPoista
 14. voitko tedä semmoisen postauksen että kuvaat mitä teet tallissa ja Lilin selässä ? :D

  VastaaPoista
 15. Haaste sulle!!
  Toivottavasti teet sen :)
  www.maripoos.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. ois iha kiva jos tekisit sen varustepostauksen

  VastaaPoista
 17. EHDOTTOMASTI VARUSTEPOSTAUKSEN VIIMEINEN OSA !! Sitä on ootettu kauan !!:-D

  VastaaPoista
 18. Moi voitteko taas tehä live lähetyksen??ja 1 kysymys et jos vanhempas erois ni miten jakaisitte tilan?? Ja en tarkottanu et tarttee pakosti vastata mut kuhan kysyin:-) ja kivoi kuvi sitä livee ootan:-)

  T:ainolotta03

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus!

  Itse odottelen pitkää videopostausta, livelähetystä tai varustepostauksen viimeistä osaa:)

  VastaaPoista
 20. Vooi, Lilli on aika sulonen tossa videossa :3 Ei toi jalka edes ole paha, mutta ainahan pitää olla parantamisen varaa ;) Mun mielestä hyppäätte tosi hyvin! + Uus ulkoasu on iiiihana ♥

  VastaaPoista
 21. myownponyfriend.blogspot.com


  liittykää toki lukiaks! ;)

  VastaaPoista
 22. Lillihän vetää ihan kunnon pukit :DD HALUAN nähdä sen varustepostaus 4/4!(((:

  VastaaPoista
 23. millä muokkailet nää kuvat :)?

  VastaaPoista
 24. Hyvin hyppäätte ja ihania kuvia! (: <3 liityin lukijaksi (:

  VastaaPoista
 25. Varustepostausksen vipa osa

  VastaaPoista
 26. Hyvin meette! Mun mielestä sun jalka ei mene liian taakse (: Sulla on just tosi hyvä istunta (:

  VastaaPoista
 27. miten tiia jakselee!!!!!!!! ihania kuvia oot tosi kaunis. oon kade...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pakko kyllä kysyä, että miks et kysy tätä Tiialta Tiian blogissa??

   Poista
 28. Ihana tuo lilli<3 Ja tee myday semmone missä puhut ja ei tarvii olla pelkästää hepoista , tai joku piitkä videopostaus :) ja sit se varustepostauksen vika video ois iha jees ! :-D PS. Nöö oli vaa ehotuksia :)

  VastaaPoista
 29. Mulla on sama ongelma ton jalan kaa et heilahtaa taakse isoilla esteillä, mut valkku vaan neuvoo pitää pohkeet kii ja polvet irti ni kyl se pysyy (:

  VastaaPoista
 30. Hyvinhän sinä hyppäät Lillin kanssa vaikka näyttää hiukan hankalalta kun on niin lumista ja varmaan liukasta. Mutta ei tuo jalkasi haittaa, sen oppii kyllä ja ei tuo nyt kauheesti takana ollu! :) Käykääpäs tässä viikon ikana katsomassa tulisko mun kirje sinne. :))


  -aino

  VastaaPoista
 31. Kuinka pitkä olet ja kuinka pitkä Tiia on?:)

  VastaaPoista
 32. kiva postaus luetko tätä bloggerii kaktujafutura.blogsbot.com ?

  VastaaPoista
 33. Moi!

  Pinja sun istuntas oli tosi hyvän näkönen tossa komannessa hyppykuvassa. Itelläkin meinaa olla ongelmana noi jalat:D

  VastaaPoista
 34. ihan älyttömä ihana toi vika kuva<3 millä ohjelmalla siis sä muokkaat näitä ? :))

  VastaaPoista
 35. oho kerroitkin jo tuol :DDD^

  VastaaPoista
 36. Hienoja hyppyjä! :) kuinka korkea tuo este on neljänneksi viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
 37. ihanasti näkyy noi pinkit timantit saappaissa! laitan itekkin mut semmosia kirkkaita! kerrohan terkkuja ponille :))

  VastaaPoista
 38. Mulla on kans tuo jalkaongelma, tosin olen saanut sitä mielestäni jo tosi hyvin kitkettyä pois, kun vertaa esim. kesään. :) Mutta eihän se jalka voikkaan olla ihan suora hypyssä? :o Ja katsopa vaikka noita jotain GP tason ratsastajia, niilläkin menee, tosin siellä esteet on "vähän" isompia.

  VastaaPoista
 39. Lillillä oli näköjään vauhtia:)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.