sunnuntai 9. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERIN LUUKKU 9

Moikka! Tänään on joulukuun 9 päivä ja tämän päivän joulukalenterin luukusta löytyykin kakun leipomista :D Innostuin leipomaan taas pitkästä aikaa kunnon kakkua, ja päätin tehdä teillekkin tänne ohjeen jotta voitte leipoa vähän jouluherkkuja.Tämä kakku on aika helppo tehdä, ja kirjoitan tähän selvät ohjeet jotta kaikki onnistuisi, kakku on myös helppo koska sitä ei tarvitse paistaa!


Mangojuustokakku



 
Ainekset joita tarvitaan kakkuun:
 
pohja
- 200g Digestivekeksejä
- 75g sulaa margariiniä
 
täyte
- 4 liivatelehteä
-2rkl kiehuvaa vettä
 
-200g maustamatonta tuorejuustoa
-1-2dl sokeria
-3tl vaniliinisokeria
-2-3rkl sitruunan mehua
 
-2-3dl kuohukermaa
 
kuorrute
-2dl mangososetta
-2 liivatelehteä
-2rkl kiehuvaa vettä
 



Leipomiseen tarvitset tietnkin myös kippoja ja 25-35cm vuoka, eli riippuu minkä mallisen kakun haluat, ei ole niin tarkkaa minullakin tuo vuoka oli aika iso niin akkusta tuli aika litteä :D


1. Alota leipominen laittamalla 4 liivattetta likoamaan kylmään veteen, vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla niin ettei minnekkään jää reikiä, voit laittaa sen kiinni reunoilta teipillä tai narulla...


2. Sillä välin kun liivatteet likoaa tee täyte eli kaikki nämä samaan kippoon:

-200g maustamatonta tuorejuustoa
-1-2dl sokeria
-3tl vaniliinisokeria
-2-3rkl sitruunan mehua
-2-3dl kuohukermaa
 
Sitruunan ja sokerin määrän voit säätää vähän oman makusi mukaan, koska jotkut tykkäävät makeammasta ja jotkut eivät, sitruunaa saa laittaa ihan tuon täyden määrän jos tykkää sitruunan mausta ja sitten tuon vähemmän jos ei halua niin sitruunaista kakkua...
 

 
3. Ota myös 200g dikestive keksejä ja murskaa ne joko kipossa tai muovipussissa nuijjalla tai jollain muulla apuvälineellä.


4. Sulata 75g margariiniä mikrossa tai hellalla, kaada keksit ja rasva kippoon, sekoita ne sormilla hyvin sekasin ja tasaisesti. Sitten kaada muruset vuokaan ja painele niitä pohjalle tasaiseksi levyksi (ei siis reunoille)
 
 
 
5. vatkaa toisessa kulhossa 2-3dl kuohukermaa kovaksi vaahdoksi
 
 

6. tässä ajassa 4liivatelehteä on lionnut ylmässä vedessä, puristele niistä vedet pois ja lisää 2:teen ruokalusikalliseen kiehuvaan veteen, katso että liivatteet sulaa kuumaan veteen kokonaan. (jos vesi ei ole tarpeeksi kuumaa ja liivate ei sula, voi lämmittää niitä hetken mikrossa tai lisätä kiehuvaa vettä ihan vähän)


7. Kun kaikki kolme osaa ovat valmiit eli: veteen sulanut liivate, vaahdotettu kerma ja tuorejuusto seos. Aloita lisäämällä liivate ohuena nuorana koko ajan sekoittaen tuorejuusto jutun sekaan, sekota se tasaisesti joukkoon ja lopuksi kääntele vielä sekaan kermavaahto.

Tässä vaiheessa valmiina on pohja, täyte ja enää kuorrute puuttuu...


8. Levitä tasaisesti koko täyte keksimuru pohjan päälle, sitten kuorrute...


9.Kuorrutteeseen tulee 2dl mandososetta, eli kaksi mango vauvan ruoka purkkia kelpaa hyvin! Liota taas 2 liivatelehteä kylmässä vedessä n.5min, keitä/lämmitä 2rkl kuumaa vettä, purista liivattett ja lisää kuumaan veteen.

Kun lliivate on sulanut lisää se mangososeeseen tasaisena nauhana kokoajan sekoittaen. Sitten vaan sekoituksen jälkeen lissä mangosose kakun päälle tasaisesti.




10. Ja näin kakku on valmis, anna sen hyytyä vähintään 2 tuntia ennen tarjoiulua jääkaapissa :)

 
 
Sitten valmis kakku miltä se näyttää hyytymisen jälkeen...
 

 
 
Tämä on ihanan raikas mutta kumminkin makea kakku, joka on suhteellisen helppo ja yksinkertainen valmistaa :D  Meillä tämä tekmäni kakku meni parissa päivässä eli kaikki tykkäsi ja kovasti!Leipomisen iloja kaikille! 
 
Tykkäättekö leipoa ja mikä on lempi ohjeenne? :)
 

36 kommenttia:

  1. Oi juustokakut on niin ihania<3 varsinki jos on tuo piltti päällinen :)

    VastaaPoista
  2. Toi oli varmasti hyvää! Mäki taidan kokeilla tässä jossain vaiheessa ;)

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tehä tota ja ihan älyttömän hyvää!! Meillä syötiin yhdellä kertaa koko kakku.. :D

    VastaaPoista
  4. Oon seurannut jo kauan sun blogia ja mua häiritsee ja varmasti monia muitakin kun kokoajan laitat "......."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mua ei kyllä haittaa, en oo edes huomannut! ja jos ... sopii johonki kohtaan yekstissä, nii miksei? tässä postauksessa ei edes ollut montaakaan ... ;)

      Poista
    2. no mua ei kyllä haittaa, en oo edes huomannut! ja jos ... sopii johonki kohtaan yekstissä, nii miksei? tässä postauksessa ei edes ollut montaakaan ... ;)

      Poista
    3. mua ei haittaa YHTÄÄÄ!!!!

      Poista
  5. älä laita koko ajan ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mitä...se..haittaa..se...sopii..tuohon...ja...pidä...huoli...omista...asioistas...

      Poista
  6. Pinja noi juusto kakut ja muut pullat ja leivokset on niin ihania nam mä rupeen tekee tota heti koska kaikkia aineksia löytyy. Kiitos ideasta..:D

    VastaaPoista
  7. oijh, äly hyvän näköistä! Pakko testata itsekkin kunhan vain ehdin:)

    VastaaPoista
  8. Kun mä tein totakaakua niin tuli ihan super hyvää!! kiitti vaan ideasta !

    VastaaPoista
  9. Oiih varmasti hyvää pitää joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  10. Mun lempiresepti on juustokakku, aika samanlaisella reseptillä tehty kun toi sun tekemä. Siihen ei vaan tuu mangososetta. Pakko kokeilla tänään! Äkkiä kauppaan!

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa kivalta ja helpolta tuo ohje ! Sen verran paljon tykkään leipoa,että täytyy heti kokeilla tätäkin ohjetta ! ;)

    VastaaPoista
  12. Onko Gimp ilmainen? vähä outo kysymys... :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on ilmainen, pitää ladata netin kautta omalle koneelle

      Poista
  13. Miks et pinja kirjottele enää tän joulukalenterin rinnalla sun ja lillin kuulumisia?? :DDD Vastaaaa kiitos

    VastaaPoista
  14. Nää sun joulukalenterin luukut on tooosi kivoja mut olis kiva kuulla myös lillin kuulumisia.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaus kahteen ylempään !

      Poista
  15. Täällä on ainakin yksi, joka tykkää leipoa ihan hirmuisen paljon! :D Viimeisin leipomus oli pätkis-kääretorttu, joka oli myös super helppo valmistaa. Itsekkin olen meinannut tehdä juustokakun Jouluksi! (:

    VastaaPoista
  16. IHANA POSTAUS! LISÄÄ NÄITÄ VAIKKEI OLIS JOULUKALENTERI, PLIIS? ♥♥♥

    VastaaPoista
  17. Mahtava postaus!! =) täytyypi heti huomenna kokeilla ;)

    VastaaPoista
  18. onpas hyvän näköstä:)uskon, että on hyvää:)) täytyy kokeilla joskus. kohta teen toffeeta<33

    VastaaPoista
  19. Moi! Sait täs äskettäin uuden lukijan! Oon kyllä varmaa vuoden teitä seuraillut mutta liityin lukijaks! Iha upeee blogi! <3

    VastaaPoista
  20. mäki koklasin, nyt on tuon kuorrutteen liivatelehdet lillumassa, toivottavasti tulee hyvää :)

    VastaaPoista
  21. Haastan sinut: http://ainojabagir.blogspot.fi/2012/12/34-erikoispostaus-haaste.html

    VastaaPoista
  22. namm hyvän näkönen kakku :) voitko tehdä tallin esittelypostauksen?

    VastaaPoista
  23. Kannattaa kokeilla ilman tota kelmua, onnistuu varmasti. Mutta säästää aikaa ja vaivaa + siistimpi lopputulos :)

    nimimerk. Leipuri-kondiittori ammatiltaan :)

    VastaaPoista
  24. mä oon tehny meillä samanlaista kakkua ja se oli tosi hyvää.. :D tosin nyt tehtiin äitin kaa sellasta suklaajuusto kakkua mitä ei tarvii paistaa myöskään :)

    VastaaPoista
  25. mä oon tehny mutta vaan suklaisena! nammm <3

    VastaaPoista
  26. Joo itekki aina teen tota,se on aivan ihanaa! ;)

    VastaaPoista
  27. Pitää ittekki koklata!!!!!!! :):):)

    VastaaPoista
  28. Taatusti kokeilen :) Varmasti maistuu hyvälle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.