tiistai 18. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERIN LUUKKU 18 
Tämän päivän joulukalenterissa kerronkin vähän blogeista, tämä on ollut yleinen aihe joulukalentereissa mutta toivon että pystyn saamaan tähän vähän uuden näkemyksen kuvilla ja kirjoituksilla :)

Mielestäni hyvän blogin ainoat kriteerit on siisti ja huolella tehty ulkoasu, hyvät ja laadukkaat kuvat tai videot postauksissa. Kirjoitus taitokaan ei ole niin tärkeää varsinkaan alussa, sitä ehtii vuosien varrella harjoittaa ja rakentavan palautteen avulla hioa täydelliseksi. Bloginhan voi perustaa kuka vaan mutta jos oikeasti tähtäät korkealle, blogin pitäminen ei ole vaan huvia ja sitä että kerran kuussa käy kirjoittamassa sinne viimeisen viikon tapahtumat ja lisää yhden kuvan. Joillakin voi olla tietenkin oma käsitys blogeista mutta ensimmäisenä kun avaan uuden blogin kiinnitän huomiota sen banneriin ja ulkoasuun. Olen melko varma että moni valitsee lukemansa blogit samalla perusteella. Blogin laatu ja tyyli näkyvät ulkoasussa ja tärkeää on myös blogin nimi, sen pitää olla omaperäinen ja kuvaava joka jää ihmisten mieleen ja on helppo muistaa sitten jälkeenpäin etsiessään sivua netistä. Minulle on ainakin käynnyt monesti että olen pikaisesti käynnyt hyvässä blogissa, sitten jälkeenpäin alan muistelemaan mikä blogi se oli, osoite oli liian hankala ja nimi niin tavllinen ettei se jäännyt mieleen, muistakaa siis tämä tehdessänne blogia :)  Olen rekisteröitynyt lukija yli 50 blogissa, mutta en itse asiassa seuraa niistä kun 10 aktiivisesti. Nyt haluan esitellä muutamia mielestäni nousevia tähtiä joista itse pidän mutta jostain syystä heidän blogit ei ole vielä ihmisten tiedossa yhtä hyvin kun laadun ansiosta pitäisi :)


Ensimmäisenä on Pienten ponien elämää


Blogi kertoo kahdesta pikkuisesta kulo mustasta alle metrin kokoisesta poni parista, Blogin päätähti eli Reetta (vas.) on 2006 syntynyt knabstrup ja hänen seuranaan asustelee Tanya 3 vuotias shetlanninponi. Blogi on siinä mielessä erilainen ja minusta omalaatuinen että ponit itse kirjoittavat tekemisistään. Se on kivaa lukemista ja teksteissä minusta korostuu ihanasti ponien vekkuli ja leikkisä luonne. Vaikka ponit on aika pieniä aikuisen ihmisen ratsastettaviksi niillä riittää puuhaa rattaiden edessä ja agility radoilla. Blogissa plussaa on niin hyvä ja virheetön teksti ja jokaisesta postauksesta löytyy ihania söpöjä uusia kuvia poneista. Blogiin kaipaisin ainoastaan uutta ulkoasua ja banneria parannuksena. Toivottavsti saadaan Pieneten ponien elämää blogiin lisää lukijoita ja innokkaita poni faneja, suosittelen kaikille tätä blogia koska se on niin erilainen kun tavan blogit, aihe ja kirjoitusmuoto on erilainen kun muissa tavllisissa poni blogeissa joka tekee siitä niin kiinnostavan. Ja blogi mailmassa erillaisuus on hyväksi, sen avulla saa julkisuutta ja uusia innokkaita lukijoita :)
Sitten vielä RH Team Riikka Miettinen ja Harste' Halbe

Tunnen itse tämän blogin pitäjän Riikan, me ollaan heppa kavereita ja samassa koulussa. Riikan blogi on mielestäni myös yksi näistä nousevista blogeista, sillä ei ole vielä paljoa lukijoita mutta pienen mainostuksen ja julkisuuden avulla uskon että tämäkin blogi nousee huipulle :) Riikka kirjoittaa hienosukuisesta Halbe ponistaan. Olen lukenut blogia nyt sen pari vuotta ja eniten minua miellyttää sen ulkonäkö, Riikan tasainen ja helppolukuinen kirjoitus sekä kaikki upeat kuvat! Niin kun jo sanoin kuvat ovat minun mieleeni kaikista eniten blogissa, saatan seurata joitain blogeja ihan vaan hienojen kuvien ansiosta vaikka teksti ei olisikaan niin minua kiinnostavaa. Riikka on kuvannut minuakin hänen hienolla kameralla ja kuvaustaifot näkyvät blogissakin, kaikki julkaistut kuvat on kuvauksellisesti hienoja ja hyvällä kameralla taustat on ihan täydellisen sumeita ja värit hienoja! Blogissa kerrotaan ihan tavan tallielämästä ja Riikan päivistä mutta myös Riikan ja Halben valmentautumisesta ja kisaamisesta jota on aina kiva seurata ja kannustaa mukana. Blogia päivitellään aika usein joten luettavaa ja kuvia riittää! Käykäähän kurkkaamassa RH teamin blogia ja jos teksti ja kuvat miellyttää suosittelen alkamaan lukemaan :)


 
Toivottavsti saatte uutta luettavaa ja löysitte kaksi uutta kivaa bloggaajaa :) Tietenkin on paljon muitakin uusia nousevia bloggaajia mutta halusin nyt esitellä kaksi minua koskettavaa poniblogia...
 
Pakko vielä sanoa vähän niille joilla on oma aika uusi blogi tai jotka ovat tekemässä omaa blogia lähi aikoina. Blogin perusta on siis ulkonäkö panosta siihen ennen kun alat mainostaa ja esittelemään blogia muille. Kysy taitavammilta tekemään blogillesi ulkoasun ja älä tyydy keskeneräiseen tai muuten yhtään epäsiistiin ulkonäköön. Hyvään blogiin kuuluu tietenkin vaihtelevat ja hyvät postaukset kuvineen ja videoideen. Kuitenkin tärkeä joka monella aloittelevalla muoti bloggaajalla puuttuu on postausten vaihtelevuus. Ihmiset haluavat lukea bloggaajan omasta elämästään niin hyvinä kun huonoina aikoinakin. uskon että kukaan tavallisen tien tallaaja ei pääse ikinä huipulle, pitää löytää blogille joku tietty tarkoitus ja vaihtelua tuova teema. Ei riitä että joka päivä pahoittelee ettei ole ehtinyt kirjoittaa ja kertoo yhdessä postauksessa viimeisen viiden päivän asiat lyhyesti ja ettei ole tehnyt mitään erikoista. Niin kuin sanonta kuuluu "Tyhjästä nyhjästy" tavallisistaki asioista saat tehtyä erikoisen omalla luovuudella ja lukijoita kiinnostvaa materiaalia. Tämä taito tarvitaan hyvillä bloggaajilla ja ihmisiä oikeasti kiinnostaville blogeille :)
 
 Toivottavsti ne jotka tunnistitte itsenne tästä kirjoituksesta otatte itseänne niskasta kiinni ja alatte panostaa blogiin. Pienetkin muutokset voivat parantaa koko blogia ja sen julkisuutta, käyttäkää luovuutta ja miettikää mikä teitä kiinnostaisi jos lukisitte itse omaa blogianne...
 
Pyytäkää rakentavaa palautetta tuntemattomilta ja parannus ehdotuksia omalle blogillenne. Muistakaa myös vähän mainostaa omaa blogianne kun siihen on mahdollisuus. Tästä tekstistä tulee se vaikutelma että kaikkien blogien pitäisi olla heti täydellisiä, kuitenkin uskon että kukaan ei ole täydellinen aloittaessaan. Bloggerin käyttöön ja blogin hallinnointiin menee paljon aikaa opetella, siksi on hyvä perehtyä sen käyttöön ja ominaisuuksiin ennen blogin tekoa :) Älkääkä tyrmätkö suoraan aloittelevia bloggaajia, uskon että kaikki blogit voivat nousta myös suomen parhaimpiin blogeihin jos vaan oikeasti tekee töitä sen eteen ja jaksaa panostaa jokaiseen kirjoitukseen ja kuvaan! Mikään ei tule ilmaiseksi vaikka välillä blogin pito tuntuu raskaalta pitää muistaa että jos joskus vähän väsyttää ja laiskottaa pitää silti jaksaa tehdä postaus ja myöhemmin siitäkin on voinut olla suuri apu.
 
 Ajattelen nykyään melkein koko ajan blogia vaikken sitä huomaakkaan, etsin tavallisista arkipäivän asioista jotain kiinnostavaa blogiin ja nappaan erillaisia ideoita netistä, kaikesta on sitten apua kun ei millään meinaa keksiä postattavaa alkaa vaan miettimään tavan elämäänsä ja yleensä sieltä keksii jonkun uuden aiheen! Kuitenkin inhoan sitä jos matkii tai ottaa mallia jonkun muun blogista, minusta se on väärin! Ideaa voi soveltaa mutta ei käyttää ihan samalla tavalla itsellä. Jos joku on keksinyt jonkun super hienon ja uuden idean toivon että kukaan ei kopioi sitä itselleen. Käyttäkää luovuutta ja selailkaa blogeja uskon että kaikkien muiden blogeja katsellessa syntyy parhaimmat ideat ja postaus yhdistelmät joita ei ennen ole ollut :)
 
 
Ylhäällä vielä loppuun tilastoja blogista eli on ollut nyt joulukalenterin ansiosta kävijöitä reilusti! Ja alhaalla puhelimella otettu panoraama kuva, eli seisoin yhdessä paikassa ja liikutin kameraa niin se tallensi tuollaisen pitkulaisen kuvan jossa näkyy kenttä ja Lilli vähän tarhassa syömässä.


Mitäs mieltä olitte tämän päivän luukusta? :D

 

47 kommenttia:

 1. Lisää tällaisia!! Itsellä on suhteellisen uusi blogi (http://teamjamess.blogspot.fi/) ja suuria ulkka ym. ongelmia, niin tällaiset postaukset auttaa jaksamaanXD

  VastaaPoista
 2. vanha banneri oli paaaljon hienonpi ku tää!

  VastaaPoista
 3. päättykse arvonta tänään?

  VastaaPoista
 4. laita seuraavaa postauksee ku tuol tilastois on ne käytetyimmät haku sanat. Ni kopio ne ja laita tänne c: Yleensä siellä on aika 'hauskoja' ni ois kiva lukee ne siun. Sit viel ylhäältä painat koko ajalta :--) Kiitos jos tet tämän c:

  VastaaPoista
 5. Miks et laittanu sitä jaksoa?

  VastaaPoista
 6. Voitko sä tai Tiia tehä mulle bannerin:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohin kirjottaa osotteen :D (Violanlife.blogspot.com)

   Poista
 7. ihana toi banneri ja muutenki kiva ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 8. Banneri on aivan ihana ja luukku oli todella mukava :)

  VastaaPoista
 9. En haluu olla pilkunviilaaja,mutta Reetta on minusta tuo oikeanpuoleinen... :D Ja ihana banneri! <3

  VastaaPoista
 10. Joo oikeen puolimainen on Reeta (:

  VastaaPoista
 11. tosi kiva tää uus ulkoasu ja hyvä teksti :) !

  VastaaPoista
 12. Minkä takia Tiian blogiin ei pääse? :o Ja kiva postaus taasa kerran!

  VastaaPoista
 13. miks tiian blogi on suljettuna? :c

  VastaaPoista
 14. Voiko SUA siis pyytää faces kaveriks kun tuolla yhteystiedot kohdassa lukee jotain semmosta?

  VastaaPoista
 15. Missä tiian blogi ? ::-0 ja Pinja ois kiva jos et unohtaisi tän joulukalenterin rinnalla sun ja Lillin kuulumisia olen yrittänyt kommentoija muihinkin postauksiin mutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaus.. Lillin kuulumisia ei oo tullu piiiiiiitkään aikaan !!!!?

   Poista
 16. niin miks tiian blogiin ei pääse??????????????????????????????+++

  VastaaPoista
 17. miks tiian blogi on suljettu anonyymeiltä ??onko tullut liian paljon negatiivisia kommentteja ?? :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaan pinjan puolesta mutta tiia oli kirjoittanut facebookkiin että ulko asu on nyt niin kesken että piilotti sen hetkeksi,avaa varmaan heti kun saa ulkoasin valmiiksi! :)

   Poista
  2. okei:) kiitos vastauksesta . kun yks blogi kerran suljettiin sillai ett anot ei päässy sinne niin ajattelin heti että nyt se on saanu liikaa negatiivisia kommentteja .

   Poista
 18. kiitos vastauksesta se näyttiki yhessä vaiheessa oleven aka kesken.

  VastaaPoista
 19. oikeesti voisitko oikolukea ja tarkistaa nämä tekstit ennen julkaisua, koska on tosi rasittavaa lukea näin hirveitä kirjotusvirheitä.. ja lauseet on niin pitkiä, ilman pilkkuja. Blogisi on muuten hyvä mutta häiritsee nuo kirjoitusvirheet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hä! mikä tyyppi sä oikeen oot? mitä merkitystä on pilkuilla? en mä ainakaan huomannu yhtään virhettä!?

   Ps:kukaan EI oo täydellinen!

   Poista
  2. pilkuilla on itseasiassa tosi paljon merkitystä lukemisen kannalta.

   Poista
 20. iha na uuusi alkoasu!!<3 ja muutenki kiva blogi! mut komppaaan noit muit niist sun kirjotusvirheistä! ne häirittsee...

  VastaaPoista
 21. En voi mennä Tiian blogiin! Mistä kiikastaa?

  VastaaPoista
 22. juusstt... Lillistä ei oo tullu mitään kuulumisia koko tän joulukalenterin aikana!!! why ??? !!

  VastaaPoista
 23. Jotenkin huvittavaa miten moni ihminen on riippuvainen esim. Tiian blogista :DD Itsekkin huomasin ettei sinne pääse mutta ei sitä heti tarvitse tulla tänne kyselemään paniikissa että apuaaaa en pääse Tiian blogiin ja plaaplaaplaa.. mutta joo teidän molempien blogit on tosi kivat :)! Niitä kirjoitusvirheitä vaan voisit koittaa vähentää mutta eine minua kummemmin haittaa, ei aina voi olla täydellinen (:

  VastaaPoista
 24. Moikka, oon lukijana sun blogissa ja oon KAI VOITONKIN? en ole ihan varma.
  mutta nyt kun yritin mennä, niin siinä luki että :"tämä blogi on vain kutsuttujen jäsenien" oisko Tiian pitäny kutsuu mut vai häh :D?
  Miten voin ottaa yhteyttä, Tiiaan ja yrittää kysyä pääsisikö?
  Ärsyttävää, haluun lukee Tiianki blogii.

  VastaaPoista
 25. miks tiian blogii ei voi enää lukee vaan tarvii kutsun?!):

  VastaaPoista
 26. lukekaa please ylempiä kommentteja.
  TIIAN BLOGI ON PIILOTETTU HETKEKSI ETTÄ ULKOASU TULEE VALMIIKSI.

  VastaaPoista
 27. Miten sää otat iphonella sen panorama kuvan ;d ?

  VastaaPoista
 28. Miksi Tiian blogiin ei pääse??????

  VastaaPoista
 29. Tooosi kiva postaus!:) Ihania poneja!
  Jaja miks Tiian blogiin ei pääse?:D

  VastaaPoista
 30. Kiva luukku tääkin mut mäkään en pääse Tiian blogiin!!! :O Kun sinne yrittää siihen tulee että tämä blogi on vain kutsutuille lukijoille! /:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tulee sellanen, oon seurannu sitä jo aika kauan anonyyminä, eli en lukijana, mut en pääse sinne :o Onks sul Pinja tietoo et miksei päästä ?

   Poista
  2. LUKEKAA AIKASEMMAT KOMMENTIT!!!!!!NYT ELKÄÄÄ ENÄÄN KYSYKÖ TÄTÄ ASIAA!!! SINNE EI PÄÄSE KOSKA BLOGIN ULKOASU ON PAHASTI KESKEN JOTEN SE PIILOTTI SEN SIKSI AIKAA,TULEE NÄKYVIIN HETI KUN SE SAA SEN VALMIIKSI!NYT JOS JOKU EI USKONU NIIN......!!!!

   Poista
 31. Tosi Kiva blogi!
  saat ihan varmasti uudan lukian
  on kyllä pitkään lukenut sinun jaTiian tai Tian(en tiedä miten kirjotetaan) blogia
  TOSI KIVA BLOGI!!!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.