lauantai 24. marraskuuta 2012

201. Hyppäystä pitkästä aikaa...

Photobucket

Moikka! Eilen innostuin vähän hyppäämään Lillillä pitkästä aikaa, kelit on ollut viimeaikoina niin huonot ettei ole voitu hypätä yhtään ja nyt Lilli on taas saatu takaisin käyttöön kunnolla kun kenttä on sula ja pohja hyvä. Sovin valmentajan kanssa että hyppään ihan pari pientä hyppyä itsenäisesti kotona ja sitten ensi viikolla otetaan ihan valkku,joko meillä jos säät pysyy hyvänä tai sitten pitää lähteä maneesille hyppelemään.

Meidän kamera on aika käyttö kelvoton, koska sen näyttö on pimentyny niin aika paha ottaa kuvia ja säätää järkkäriä. Tiia kuitenkin sai otettua "sokkona" ihan hyvää videota josta näkyy edes vähän hypyt. Tein kentälle yhden linjan ja senkin rakentamiseen meni melkein puoli tuntia kun kaikki este kalustot oli kone suojassa ja aika syvällä tavaran alla :D

Lämmittelin sillä välin kun Tiia siivoili tallia, Lilli on ollut viimepäivinä tosi reippaana ja niin se olikin eilenkin. Lilli on ollut aina tosi jäykkä ja helposti jumissa niin tein heti alkuun hyvät taivuttelut kaikissa askellajeissa, huomaa kyllä että takana melkein kuukauden pituinen tosi kevyt jakso, mutta kyllä me siitä viikossa taas saadaan vähän vetreämpi ja taas ennalleen, ei auta muu kun jumpata ja tehdä kaikkia hyviä taivutteluja.

(Vvideon laatu on jostain syystä aika huono vaikka latasin sen isolla laadulla, koittakaa kestää :D ja varokaa musiikki saattaa olla aika kovalla joten pinentäkää koneen ääniä heti suosiolla niin en kuurouta ketään...)Aloitin hyppäämään ympyrällä pientä pystyä ja huomasi kyllä molemmilla pitkän tauon, kaikki oli vähän hakusassa. Paikat osu hyvin mutta oma istunta oli kyllä aika kauhea :D Tiian kanssa mietittiinkin että liioittelin vähän ylä vartalolla näin pienillä esteillä ja sitten se näytti ristiriitaiselta kun en taas myödänyt niin paljoa näillä mini esteillä.. Ehkä seuraavassa valkussa taas on muistunut mieleen miten sitä pitikin myödätä ja istua! Kun olin hypännyt molempia pystyjä molempiin suuntiin pari kertaa tulin vielä linjaa pari kertaa.
Muuten meni tosi hyvin mutta minun refleksit oli vähän hukassa, puolessa välissä linjaa tajusin että nyt väli jää ahtaaksi tai pitkäksi, sitten vaan ratsastelin mitään ajattelematta, ja kaksi askelta ennen estettä yritän ratkaista tilannetta. Tietenkin se on ihan liian myöhään, mutta jotenkin vaikka tiedostin asian en osannut tehdä mitään aiemmin :D Siinä sitten yrität ottaa joko eteen tai hidastaa niin eihän se ole kauhean tasaista ratsastusta, välillä kävi niin mutta saatiin kyllä hyviäkin pätkiä ja Lilli oli ihan innoissaan taas pitkän tauon jälkeen..

Photobucket

Toivottavsti tykkäsitte nyt kun sain tehtyä ihan perus postausta vaikka kuvat ja video ei kameran takia olleet niin hyviä... Toivottavasti hyvät kelit jatkuu niin saadaan lisää ratssatus matskua :) Kohta alkaakin onkin jo joulukuu ja  joulukalenteri aukeaa blogissa...

18 kommenttia:

 1. mistä toi huopa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika vanha ja niitä ei ole enää missään kaupoissa, sain tuon lahjaksi Tiialta ja Tiia osti sen meidän kaverilta minulle :)

   Poista
 2. samaa mietein anon kanssa;D Mut ihan mahtava lilli taas tos videossa;)

  VastaaPoista
 3. Katoin joo kans tosta videolta, että tais noi välit jäädä vähän ahtaaks. Sisäänhypyt näytti tosi hyviltä ja ponnistuspaikat oli hyviä, mutta jotenkin sitten tossa linjalla se laukka lyheni joka askeleella ja Lilli joutui ottamaan tosi lyhyen askeleen juuri ennen estettä. :P
  Tosiaan ihan ymmärrettävää, jos molemmilla ollut pitempi tauko hypyistä ja Lillilläkin on ollut kevyempi jakso. Eiköhän se siitä vielä ennalleen parane, kun rutiini taas löytyy. Ja söpö huopa, muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin väli oli aika ahdas viidellä askeleella ja neljälle sai tulla jo aika kovaa.. juuri niinkun kirjotin niin reagoin vasta noin myöhään niin väytti että väli olisi ollut entistä ahtaampi :)

   Poista
 4. Täääh miten kävit aina nuin "ylikevytistunassa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisit lukenut tekstin, ymmärtäisit paremmin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sain sen Tiialta lahjaksi ja Tiia osti sen meidän kaverilta, mutta tuo on aika vanha eli ei löydy enää mistään kaupoista...

   Poista
 6. Kaikki hevoset ovat erilaisia, ennen ku oot ratsastanut älä tuu sanomaan mitään.

  VastaaPoista
 7. Kivasti Lilli meni,ja inana huopa...

  VastaaPoista
 8. Mikä tuon biisin nimi on tuossa videossa joka oli tässä postauksessa?

  VastaaPoista
 9. Nuoha on just kivasti onnistuneita (kuvat ja videot) :)

  VastaaPoista
 10. Ihana blogi:) Lilli söpöliini hyppää hyvin(:

  VastaaPoista
 11. mistä tuo harmaa karvakaulus päällystakkisi on?:) voitko esim laittaa jotain linkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sen viimevuonna Horzelta, en tiedä löytyykö enää mistään samlaisia :)

   Poista
 12. Tein aikas uuteen blogiini postauksen lempiblogeistani ja sun blogis on siellä !
  http://noworneverblogi.blogspot.fi/2012/11/lempiblogit.html
  :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.