tiistai 9. lokakuuta 2012

183. Estevalkkua...

Moikka! Nyt teen vihdoinkin postauksen estevalkusta joka oli jo parisen päivää sitten. Olen vähän laiska avaamaan konetta ja kirjoittamaan, mutta nyt päätin ryhdistäytyä :D

Meillä oli kahden viikon tauko esteiltä, ja se kyllä vähän näkyikin hypätessä...Paikat ei oikein osunut ja perus asiat kuten kantapäät ja katse olivat hukassa. Olen kuitenkin loppujen lopuksi tyytyväinen poniin kun se niin hienosti pelasteli ja auttoi :) Ja tämä valmennus kirjattiin historian kirjoihin nimittäin tipahdin ja jopa kahdesti ?! En ollut tippunut varmaan vuoteen kunnolla, viimeksi 2 vuotta sitten maastossa kun jalka murtui ja ratsastus kieltoa tuli 10viikkoa :(  No nyt ei onneksi käynnyt mitään pahempaa, pari mustelmaa ja kolottavia luita...

Aloitettiin valkku tekemällä puomeja ja sitten lämpän jälkeen nostettiin ne innareiksi ja lopulta sarjaksi, Lilli tuntui aika tasaiselta ja kuuntelevalta. Jotenkin heti alussa tuntui ettei se ollenkaan katsellut itse niin paljoa etäisyyksiä ja hyppypaikkoja mitä ennen, sain kyllä keskittyä ihan kunnolla että päästiin hyville paikoille ja tarpeeksi aikaisin reagoitua.


Tässä pari kuvaa jätti ristikko sarjalta :) Sarja oli aika helppo jos vaan sain hyvän etäisyyden a osalle niin loppu sujui ongelmitta. Sarjalta oli suora linja okserille, en muista enään tarkkoja askel määriä mutta siinä piti joko vähän sujua tai vähän odottaa. Kun esteet oli vielä alussa vähän pienempiä linja meni ongelmitta ja hyvillä hypyillä.

Kun oltiin tehty pari pienempää rataa esteitä nostettiin, ne oli jotain 90-100cm, alussa eka rata meni tosi hyvin paria pikku lähestymis ongelmaa lukuun ottamatta. Poni meni hienosti ja tasaisesti, itsellä hakusassa oli vähän reitit ja radalla oli myös kaareva linja, niin siinä pari ekaa kertaa tein aika huonot kaaret. Muuten mielestäni mentiin ihan suhteellisen hyvin :)
  
Hyvien ratojen jälkeen alkoi sitten alamäki, eka kielto tuli sarjalta suorassa linjassa olevalle okserille, en tehnyt ratkaisua tarpeeksi ajoissa ja jäin vaan sinne selkään säätämään, poni sitten pysähtyi ja ihan syystäkin. Kun tultiin uudestaan rataa niin poni stoppasi pinkille pystylle johon tultiin aika tiukalta kaarelta, siihenkään etäisyys ei sopinut ja poni pysähtyi, jarrutus ei kuitenkaan ihan osunut kohdalleen ja Lilli oudosti puoliksi hyppäsi esteen yli, niin sen jälkeen lösähdin Lillin kaulalta aika näyttävästi maahan :D Ei sattunut vielä tuoss avaiheessa pahemmin mutta jälkeen päin rannetta vähän vihlo, otin sillä tietenkin vähän vastaan tuota ja siinä taittui. Onneksi ei vääntynyt niin pahasti kun viime talvena, kaaduin laudalla hyppyrissä ja otin kädellä vastaan niin ranne murtui.Taas tuli kipsi ja käyttö kieltoa onneksi vain 4 viikkoa. Tunnustan kyllä kivunneeni hevosen selkään jo aika ajoissa mutta ei siitä sen enempää :D


 Kun olin kivunnut selkään ja tulin uudestaan niin eiköhän tullut stoppi heti pinkin pystyn jälkeen olevalle sarjalle... Kun olin selvinnyt radan loppuun niin seuraava koko rata meni siististi läpi ja ei tullut yhtään kieltoa. Alussa mentiin ihan lyhyitä radan pätkiä ja lopussa jo pisimmillään niissä oli jotain 8-10 hyppyä.


Onnistuin sitten vielä kerran iskeytyä tuonne okserin sekaan, taas huono etäisyys ja liian myöhään päätös mitä teen, poni kielsi ja minä lensin suoraan puomin päälle. Tuo tiputus vähän rysähti mutta onneksi selvisin tällä kertaa vain mustelmilla :D Loppu valkku menikin ihan hyvin ja saatiin hyvät radat loppuun. Pahin virhe miksi varmaan lensinkin niin helposti maahan tai kaulalle oli se kun esteillä ja ennen niitä kantapää nousi aika paljon, nyt pitää kiinnittää siihen ensi valkussa huomiota ettei tulisi yhtä paljoa noita heittelehtimisiä satulassa :)

Kaiken kaikkiaan hieno poni, olen ylpeä kun se ei kieltänyt taas kertaakaan silleensä itse, vaan kaikki oli ihan minun omia mokia ja virheitä. Ensi valkussa sitten taas korjaillaan virjeitä ja kiinnitetään huomiota tuohon jalan asentoon ja kantapäähän :) Tähän taidan sitten päättää postauksen, kohta pitääkin jo lähteä ilatatlliin, jospa ennen sitä lukisi vähän läksyjä ja lakkailisi kynnet :D ...

28 kommenttia:

 1. Toivottavasti seuraava valmennus sujuisi paremmin! :) Mutta, Lilli hyppää tosi kivan näköisesti! :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti seuraava valmennus sujuisi paremmin! :) Mutta, Lilli hyppää tosi kivan näköisesti! :)

  VastaaPoista
 3. Voi harmi kun tipahit ne pari kertaa mutta kyllä ainakin loppukuvat näytti jo paremmilta hypyiltä. Noi liikkuvat kuvat muuten liikkuu mun mielestä liian nopeasti että en saa siitä selvää niin pystyykösitä kuvan vaihdunnan nopeutta säätämään? Jos pystyy niin se olisi mukava, vaikka jos teet vielä ensikerrallakin postauksen. Hei ihan vaan kehotuksena alkakaa tehä lisää videopostauksii ne on ihan sairaan hyvii!!!!!! Ps: Luen teijän molempien blogeja päivittäin nää on tosi hienoja, tekstit mukavia (vaikka kirjoitusvirheitä lyötyy)ja kuvat selkeitä. Peukkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä se voisi olla hiukan hitaampi toi gifi

   Poista
  2. Ensi kerralla laitan sen hitaampana :)

   Poista
 4. Oho kyllä mullakin tossa yksi kirjotusvirhe tuli hupsis! ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja hyvä ettei pahemmin sattunu :)
  Kuinka korkeeta Lilli nykyään hyppää korkeimmillaan? Ja must noi liikkuvat kuvat kivoja ellei vois olla jopa vähän nopeempia.

  VastaaPoista
 6. Olin tänään itse ratsastamassa ja tipuin kaksi kertaa. Ja tulin sen jälkeen lukeeman tätä blogia ja huomasin sinunkin tippumiset. ( vaikka sinun tippumiset onkin jo pari päivää vanhat, olen varmaan suunnitellut nämä tippumiset.) :D

  VastaaPoista
 7. tyylikkäät tippumiset sul! :D
  onneks ei sattunu pahemmin ::)

  VastaaPoista
 8. Meikäläisen silmään teidän meno näyttää kyllä noiden kuvien perusteella tosi makealta, vaikka pari kertaa tipuitkin! ;) Lilli on kyllä ihana poni. :)

  VastaaPoista
 9. lilli näytti kuvien perusteellla hyppäävän paljon ryhdikkäämmin kun ennen, en tiiä näyttääkö vaa mun silmissä mutta kuitenki ootte hienoja!! ja muutes voiks sulle tulla hihsissä sitte juttelee? :D

  VastaaPoista
 10. Söpö poni :) HYvin se varmaa hyppää ? :)

  VastaaPoista
 11. tuo kuvasarja sun tippumisesta olis voinu olla vaikka kollaasina, oli vähän tyhmä kattoa sitä kun jos esim. olis halunnu kattoo jotain yhtä kuvaa tarkkaa ni ei pystyny :)

  VastaaPoista
 12. kuinka korkeaa lilli pääsee?

  VastaaPoista
 13. kuinka korkeaa lilli pääsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ei olla hypytetty irtona ikinä... Ja on se aika vaarallista ypyttää isoja pienllä ja ei millään nuorella ponilla :)

   Poista
 14. haluaisitko tehdä minulle bannerin? Sanni-rommi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettvasti tee tällä hetkellä bannereita :)

   Poista
 15. Auts! Mahtoi sattua kivasti noi tippumiset! :D

  VastaaPoista
 16. Mikä estesatula Lillillä on? Wintec? Meinaan näyttää niin tutulta kun mun tunti/vuokraponilla on ihan samanlainen satula, níi tuli siitä mieleen. (kuvan ponista voit kattoo mun blogista (;)

  VastaaPoista
 17. Meillä olleessaan Lilli hyppäsi irtona ainakin 125cm okserin. :) Se on hieno!

  Terkuin, Camilla :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.