sunnuntai 9. syyskuuta 2012

173. Vurin estekisat

Moikka! Ja hei, jos kaikki eivät vielä ole ehtineet käydä lukemassa meidän facebook päivitystä niin nytpä kerron että kisat meni hyvin :D

Eli kisat oli varkaudessa. Menin 70cm (seuraluokka) ja 80cm (alueluokka) Lilli oli super hyvä jo 70 cm verkassa ja tosi reipas, vaikka pohja oli aika huono. Ponillahan on joskus tapana kieltää radalla ulos ja sen avulla päästä laiskottelemaan ja syömään Voiton kanssa, no tällä kertaa olin valmistautunut että Lilli saattaa kokeilla sellaista. Heti radan alussa se vähän yrittikin jarrutella mutta sitten käytin ihan kunnolla pohjetta niin johan poni meni reippaasti ja ihan innoissaan koko loppu radan ilman mitään isompia ongelmaateja :) rata oli ihan perus helppo, siinä ei ollut sarjaa ja esteet oli aika pieniä siihen verrattuna mitä kotona kentällä ollaan menty... Saatiin puhdas rata molemmista vaiheista ja päästiin vielä palkintojen jakoon, nimittäin oltiin viidensiä luokassa, palkintona oli keltanen ruusuke, ja pieni tavarapalkinto joka sisälsi suklaata ja raipan :)

Olen tosi onnellinen nyt kun lilli hyppäsi koko radan hyvin ja niin iloisena, täsät on hyvä sitten miettiä jatkoa, mutta sitten se 80cm, sehän ei sitten mennytkään niin hyvin kun tuo aiempi rata...

80cm verkassa Lilli oli vielä hyvä ja hyppäsi ihan normisti. Kun oltiin radalla, ja ekalle esteelle oli pitkä suora lähestyminen, niin tunsin jo paljon ennen estettä että Lilli jarrutteli, kun komensin sitä niin ponihan ei hypännyt vaan teki pari pukkia ja hyppäsi esteen ohi! No rauhoittelin sitten vähän tilannetta ja siirryin käyntiin, siitä uusi laukannnosto ja uusi lähestyminen. Poni teki saman jutun toisella yrityksellä ja kunnon pukin, siinä vaiheessa en huomannut vielä mitään, mutta nyt kun istun tässä tietokoneen ääressä niin selkään kylä koskee aika paljon, se varmaan jotenkin venähti kun Lilli potkas :D
Meidät siis hylättiin kahden tottelemattomuus virheen vuoksi :( No sille ei mahda mitään onneksi poni hyppäsi niin hyvin 70cm että ei ole valittamista tuosta hylsystä...

Mutta hei, nyt katsokaahan tuo video niin näette miten meillä meni :) Videon alpuolella vielä vähän kuvia kisoista, verkasta ja itse radoilta..

Kuka näistä on Lilli? :D

Kuva Aiino

Kuva Aiino

Viimiset ohjeet ennen radalle menoa :)
Kuva Aiino

Palkintojen jaosta poistumassa...

Hienoja poneja kaikki! Venla ja Annykin oli palkintojen jaossa meidän kanssa :)

Kuva Aiino

Kyllä Lillilläkin on hienoja huppyjä jos sitä vaan huvittaa hypätä :D
Kuva Aiino

Kuva Aiino

Ja ilmeet oli? :D

Ja ilme pilaa muuten täydellisen kuvan...
Kuva Aiino
Kuva Aiino
Kuva Aiino

Kuva Aiino Kuva Aiino

 Kuva Aiino

Kuva Aiino

Tyytyväinen ratsastaja ja poni <3
Kuva Aiino

Kiitos Aiinolle hyvistä hyppy kuvista :)

Mutta hei, tämä postaus oli tässä, huomenna tai lähipäivinä tulossa lisää psotauksia, ja kuviakin on jo tuolla kortilla odottamassa julkaisemista.

 Huomenna taas pitäisi kouluun mennä mutta nyt onneksi voi nauttia loppuillasta ja rentoutua, kun kisat meni hyvin, ja poni on nyt tyytyväisenä tarhassa nauttimassa aurinkoisest ailtapäivästä :)43 kommenttia:

 1. Oikean puoleisin olisko? Siinä kuvassa, missä kolme ponia :)

  VastaaPoista
 2. Menittepä hienosti! :) harmi että tossa kasikymppisessä tuli hylky :/ Ja kivoja kuvia muuten! :D

  VastaaPoista
 3. "Ja ilme pilaa muuten täydellisen kuvan..." Anteeks, repesin ton kuvan ilmeelle pahasti :D
  Ehkä Lilli on sitä mieltä että se on elämässään rehkinyt niin paljon ettei halua enää noin 'korkeaa' kilpailla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. repesin itekki ku näin ton ilmeen :) Ja ei 80cm ole korkea jos poni hyppää kotona ihan kevyesti ja iloisesti 80-100cm ratoja ja esteitä :)

   Poista
  2. No ei olekkaan :) Ehkä sitten tuli vaan väsy tai kiukku tai jokin :D

   Poista
 4. Miksi ihmeessä meet 70cm seuraluokan vaikka kuulut aluevalmennuksiin? Eikö se ole väärin niitä kohtaan jotka oikeasti vasta aloittelee kisaamista ja kuuluu seuraluokkaan että monta kertaa paremmat ratsastajat kuten sinä ja Venla viette palkinnot huippuponeillanne teille ihan liian helpoissa luokissa? Minulle ainakin tulisi huono omatunto. Tosin jos luokka on avoin niin mikäs siinä jos vain voitto ja palkinnot on tavoitteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillihän on nyt kiellellyt 80cm luokissa, niin miksi ihmeessä Pinja ei saisi mennä pienenpään luokkaan? Pinja tekee todella fiksusti, kun menee pienempään luokkaan. Anny ei myöskään ole ainakaan Venlan blogin mukaan mennyt kauhean hyvin kisoissa. On erittäin viisasta mennä pienempiin luokkiin ja hankkia hyviä kokemuksia taas kisoista, kuin väkisin hypätä isoja luokkia.

   Poista
  2. Juuri niin miten ano sanoi että meillä on ollut ongelmia kisoissa, saa sitä kai mennä oman tasoisia esteitä eikä mitää 90cm... Ja en kyllä kuulu aluevalkkoihin enää.. Ja sinusta en tiedä mutta ehei, minulla ei ole tosiaankaan huono omatunto, enhän edes voittanut, en edes ratssatanut aikaa, enkä tavoitellut sijoitusta :)

   Poista
  3. Oliskohan teidän ongelmat sitä että Lilli on loppuunratsastettu ja ei kun piikkiä kinttuun vaan ja normaalia menoa? Jos se piikitys ei autakaan vaan siihen poniin oikeasti sattuu kun hyppäät sillä vaikka sen jalat on jo loppuunkulutettu? Ja samaa mietin kun anonyymi, eikö täällä blogilla ollut joskus teksti että Lillin esteura loppui? Eikö kannattaisi ajatella ponia tai vaikka vaihtaa toiseen hevoseen pikkuhiljaa? Onhan teillä kolme karsinaa.

   Poista
  4. Ei Lilliä mitään piikitetä enäöä, se piikitettiin kerran niveltulehduksen takia, ja enköhän minä,valmentajat,eläinlääkäri ja muut hevoset ihiset tiedä paremmin mitä Lilillä teen! Ja ei Lilliin tosiaankaan satu kun se hyppää, ihan vaan tiedoksi ennenkun tulet tänne pätemään muiden asioista...

   Poista
  5. Eivätköhän Pinja ja kaikki taustajoukot tiedä mitä tekevät. Jos Lilliin sattuu hyppääminen, niin miksi se sitten hyppää kotona hyvin ja vielä suurempia (?) esteitä? Luulisi ttä hevonen ei hyppäisi sitten ollenkaan. Ja Pinjahan on sanonut, että he etsivät hänelle uutta hevosta. Ja Lillihän näyttää hyväkuntoiselta ponilta.
   -Pauliina

   Poista
 5. Lilli näytti menevän tosi kivasti ton 70cm:)

  VastaaPoista
 6. Hyvin meno tuo 70 cm, joten teidän ehkä kannattaa max kilpailla sitä : ) Ja tuohon aikasemman anon nii jos hevonen ei halua hypätä korkeempaan, nii kait sitä on pakko mennä semmosta mitä hevonenkin menee. Ja eiköhän ne oo niit 50-60 luokkia jotka on enemmänki aloittelija kisaajille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, ja ei Lillille ole mikään ongelma tuo 10 senttiä isompi esterata, hyppään kotona sillä ihan normisti 80-100cm esteitä ja hyvin menee :)

   Poista
  2. Onko Lilli niin tamma, että se jos se päättää ettei hyppää niin se ei hyppää? en usko että sitä kisoissa yhtäkkiä sattuis jossei kotonakaan. Onko kukaan muu kokeillut mennä sillä kisoissa? Jos Lilli kestää komentamista niin joku toinen voisi sen joskus tehdä tai voisit itekkin,mikset muuten käyttäny raippaa?

   Poista
 7. Harmillinen tuo 80!! Onnee sijotuksesta!! :D

  VastaaPoista
 8. Teillä meni todella hyvin! Onnea :)

  VastaaPoista
 9. Onnea kisamenestyksestä! Ihanaa nähdä teijät pitkästä aikaa radalla, koska ootte niin superpari (: !

  VastaaPoista
 10. Veikkaan että Lilli on sellainen "yhen luokan hevonen" eli kisoissa max. yksi luokka, muutoin kyllästyy. Kannattaa ens kerralla kokeilla pelkkä 80cm kisoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi olla, pitää nyt katsoa :) Ollaan jo kovasti suunnitelemassa jatkoa...

   Poista
 11. Mietin vain, että miksi et heti ekan kiellon jälkeen kokeillut tulla ykkösesteelle tuolla pienellä tiellä, siitä meni niin kevyen näköisesti yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, samaa mietittiin että Lillille on hankalia noi pitkät etäisyydet :)

   Poista
 12. Onnee sijotuksesta!! Anteeks neuvominen et varmaan haluaisia kuunnella neuvomista varsinkaan anolta kun on kuiteski oma valmentaja. Mutta ajattelin vaan että jos Lilli kieltää nii seuraavalla kerralla voisit vaikka ennen estettä raipalla muistuttaa pohkeen taakse että hei me ollaan oikeesti menossa tästä esteestä yli =) Mun poni teki kans koko viime talven sellasta et se vaan meni esteistä ohi jokasessa valmennuksessa ainaki kerran ja sitte oli ihan yli tyytyväinen jos se oli vaan menny vaikka kerran esteestä ohi =) Ja voihan Lilli aatella et ennenkään ei oo tarvinnu mennä rataa loppuun kun on kieltäny samalle esteelle kaks kertaa ja kuuluu pilli =D tiiän yhen newforestponin (joka on kyllä jo 23 vuotta), joka on ratsastuskoulussa ja kaikissa tallikisoissa, vaikka ois luokka joku 70 cm, kieltää ekalle esteelle pihalle, kun on oppinnu ettei tarvi hypätä ku kieltää jo ekalle esteelle pihalle =) Toivottavasti tajuat sekavasta selostuksesta huolimatta mitä tarkoitin =)
  T: Pinja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja toi kaikki oli ihan asiia ja kiva kun noin ystävällisesti ja omalla nimimerkillä tulit neuvomaan :) Kaikki vinkit otettaan vastaan ja omat kokemukset jos ne ovat asiallisia ja ystävällisiä!

   Poista
 13. bongasin teidät sieltä !! :))) Harmi ettei se teidän 80 onnistunut :( Olisin ollu just kuvaamassa sen :DD:

  VastaaPoista
 14. En halua tulla mitenkään pätemään, mutta eikäs Sanna B teille sanonut,että Lillistä ei olisi enää noihin "isoihin" luokkiin hyppääjäksi? Voi olla että muistelen väärinkin..
  Onnea kuitenkin tuosta 70cm sijotuksesta(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sanonut sanna noin mutta sanoi vaan että ei enää niin tavoittellista ratsatusta, eli ei mitään 100cm tavoitetta kisoissa yms :)

   Poista
 15. Ihana tää sun blogis♥ Varsinki toi banneri  http://life-is-like-a-labyrinth.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 16. onnee kisosta! Harmi kun en itse kerennyt sinne vaikka Varkaudessa asunkin:D kisasiko tiia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) Ja tiia ei kisannut tällä kertaa...

   Poista
 17. olisko lilli oikeella ja anni ja nasu vasemmalla? ja onnea!! :)

  VastaaPoista
 18. Onko liian henkilökohtaista kysyä että asutteko missä kaupungissa/kunnassa? :D

  VastaaPoista
 19. Onnea 70cm sijoituksesta ! Ja rispektiä sulle hyvästä ratsastuksesta 80cm, vaikka Lilli rupesikin possuilemaan (:

  VastaaPoista
 20. Lilli on ihan kauheen ison näkönen tuossa kuudenneks vikassa kuvassa :ooo ja onnea, hienosti meni! :D

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Hei, mullakin oli 9päivä kisat! ;D Onnea sijoituksesta!

  VastaaPoista
 23. Muahahahaa! :D No ei Hienosti meni. Hyvä hyvä!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.