torstai 31. toukokuuta 2012

124. Kevyt ratsatus ja kuulumisia...

Moikka kaikille! Nyt taas viime päivinä ei ole tapahtunut paljoa mitään, Lilli on ollut kevyellä ja syönyt laitumella. On se ihanaa kun ihan kohta alkaa kesä loma, enään kaksi päivää koulua ja sitten vapaus <3 Ainoa kauhea asia kesässä on se että kaiken maailman verenimijät ja ötökät lentelevät ilmassa ja kiusaavat Lilliä, sen mahassa ja kanaloissa on inhottavat turvonneet vereslihalla olevat alueet josta mäkäräiset on purru.

Mutta nyt asiaan, eilen menin Lillillä ihan kevyesti ilman satulaa käyntiä ja ravia. Tiistaina oli vapaapäivä joten taivuttelin ponin huolella ja verryteltiin vähän lihaksia. Kaikki meni muuten hyvin mutta lopussa kun oltiin lähdetty kävelemään pikkuisen tielle loppukäyntejä huomsin että ponin sieraimesta oli tullut ihan vähän verta. Säikähdin aika paljon koska ennen tätä ei ole käynnyt Lillille (kerran Voitolle). Eihän siinä lopulta sitten mitään vakavaa ollut, veren tuleminen nenästä loppui ja eihän sitä lopulta tullut kun ihan pikkuisen nenän alle. Hätä oli siis turhaa, tallissa kävelyn jälkeen pesin kuivuneen veren nenulista pois ja katsoin ettei ole mitään haavaa yms, mutta veri oli peräisin suoraan sieraimesta.
Nyt vähän seurailen tilannetta ja ehdin jo etsiä netistä tietoa, laittelen nyt tähän pari kivaa pätkää jotka löysin.... Itselläni ei ole mitään tietoa tuollaisesta mutta aina uusi tieto kiinnostaa ja halusin perehtyä siihen vähän enemmän :)
"Joskus ilman ala aihettaa ohuiden pintaverisuonien katkeilemisen esim pakkanen.Myös kuivuus ja jo entuudestaan ehkä kuivat limakalvot voivat edeauttaa sierainverenvuodon syntyä."
"Myös kova paikallinen paine pään seudulla, korkea verenpaine ja syke saattavat "räjäyttää" suoniston auki. Satunnainen nenäverenvuoto jos sitä ei tule litratolkulla on suht normaalia eik tarvitse pelästyä.usein huippukuntoiset hevoset joilla mm ohut veri sattavat kärsiä tästä jopa kroonisestikin.."

Sitten vielä pari kuvaa Lillin hienosta häntäletistä yms. Kohta onkin taas valmennus eli Rosa tulee meille ja hyppään tällä kertaa myös Lillin kanssa vähän. Toiveena olisi mennä Kimmon estekisoihin kesällä hyppäämään joku miniluokka ja ottamaan vaan puhdas ja hyvä rata alle :)

 Tässä Lillistä vähän niinkuin rakennekuva, pelottaa että tuo maha ehtii kasvaa kesän aikana isoksi. Nyt Lilli on ihan hyvässä lihaksessa eikä pahemmin ole ainakaan vielä turvonnut mistään liikaa :)


11 kommenttia:

 1. Anteeks pilkun viilaus mut kesäloma on yhdyssana :D

  VastaaPoista
 2. Sulle olis haaste :D

  http://mekellolaiset.blogspot.com/2012/05/32-haastetta-pukkaa.html#comment-form

  VastaaPoista
 3. Sorii ku tunkeilen, mut nii olisitko halukas tutustuu ? (: Itseasia pyysin sua jo fb:s kaveriks ! D:

  VastaaPoista
 4. Totaaaa, eiks Sanna jo sanonut ettei Lillillä kannata enää hypätä? saati viiä kisoihin?

  VastaaPoista
 5. kiva kun kommentoitte!Kiitos haasteesta teen sen heti kun ehdin :) Ja tapanani on ollut etten hyväksy ihmisiä facessa joita en ole tavannut yms :( Ja Sanna sanoi ettei ponista ole enää alue-valkkuihin, mutta pieniä saa hypätä (60-80)cm, Sekä kisoissa mennä molempien virkistyksenä aktiivisesti. Menen kisoissa ihan perus radan en uusinta aikoja enkä tiukkoja teitä...

  Mutta kuitenkin Lilli ei ole mikään eläkkeelle jäävä sairas poni mummo, se on edelleen reipas ja innostuu hyppäämisestä.

  Valmentautuminen ja "tavoitellinen" kisaus ovat sen ohi osalta! Voi ja pitääkin hypätä siis esteitä mutta kevyesti ja ei kauhean usein. Kunto ja virkeys pitää pitää yllä ja lihakset hyvässä kunnossa :)

  VastaaPoista
 6. Kommentoinkin aikaisemmin jo siitä bannerista jossain postauksessa. Blogini osoite on http://www.kuldaponi.blogspot.com/ kato ja kerro sitten jaksatko/ehditkö tehdä. :)

  -Susanna, joka ei jaksanut kirjautua :D

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana tuo viiminen kuva <3

  VastaaPoista
 8. hyvä toa alus lukee 'kanaloissa'!:D varmaan pitäis lukee kainaloissa? ::) mut hyvä postaus ja onnee jo etukätee sinne kisoihin! (jos siis menette) :)

  VastaaPoista
 9. Moi! Mulle tuli mieleen tosta Lillin nenäverenvuodosta semmonen, että nyt kun se on päässy vihreelle ahmimaan tuoretta ruohoo, nii sekin voi aiheuttaa pientä vuotoa. Siihen kun lisää pölyävän kentän (pölyääkö se ees teillä? meillä ainaki..) nii ei mikään ihme että pienesti verta tippuu. Nii siis, tää on mun oletus, koska ainaki mun vanha herra reagoi tuoreeseen ja kenttäpölyyn just tuolleen, että nenästä tulee vähän verta. Onneks sitä tulee/tuli vaan sen yhen kerran laidunkauden alussa. :)

  Anteeks sekava kommentti, mutta toivottavasti vähän on hyötyä. :)

  VastaaPoista
 10. Haastoin sinut blogissani!

  http://veronicas-horselife.blogspot.com/2012/05/haaste.html

  VastaaPoista
 11. Ootkos saanut sen sähköpostini?(: Haluisin nimittäin pikapuoliin uudistaa blogini ulkoasun ja tarvisin sen taustan ;D En tiiä ootko, kun tuo säpöni sekoilee ja viestin lähetettyä tulee joku outo viesti takaisin, missä sanotaan lähetyksen epäonnistuneen (mutten tiedä, oliko se sinun viestistäsi tullut..)? Jos tajusit huonot selitykseni :D

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.