lauantai 14. huhtikuuta 2012

106. Aluevalmennukset

Moikka! Eilen sitten oli ne kauan odotetut Aluevalmennukset. En mennyt kouluun joten ehdin siivota huolella Lillin tarhan aamupäivästä ja ihana kun oli jo hiekat tullut melkein joka paikasta näkyviin. Nyt mennään kovaa vauhtia kohti kevättä ja isi aurasi jo kentältä ensimmäisen kerroksen lunta ja jäätä pois, nyt vain odotellaan että aurinko tekee tehtävänsä ja sulattaa vielä loput jäät pois :)

Pakko tunnustaa että videoin teille hienon videopostauksen torstaina, mutta eilen koko aamun väsäsin sitä ja sitten tietenkin Windows Movie Maker lagitti pahemman kerran eikä enää näyttänyt kun mustaa.... Meinasi oikeasti mennä hermo näiden koneiden kanssa. Lopulta luovutin ja lähdin talliin siivoilemaan ja odottelemaan että Ella ja Putte tulee tunnille. Joskus 11.20 Ella sitten tulikin ja pidin tunnin, sen jälkeen menin vielä jatkamaan hommia talliin ja siivoilin karsinan sekä pakkailin jo valmiiksi kaikki tavarat.Hienosti kyllä meni Ellalla ja Putella niinkun aina. Tehtiin ihan perus juttuja, harjotusravia ja sellasia jumppailu tehtäviä. Pari laukka pätkää ja paljon asettamista :)

Sitten ehdin mennä hetkeksi sisälle ja syödä sekä vaihtaa vaatteet ja takaisin vaan talliin. Nyt se tapahtui, otin ponilta loimen pois tarhassa ja vein sen sisälle, siinä välissä Lilli ehti plösähtää ihanaan hiekka/muta pohjaan piehtaroimaan, onneksi ei ehtinyt kun mennä toinen kylki mutaan.... Eihän siinä sitten mitään äkkiä vaan juoksin sinne ja komensin posin sisälle, kyllähän minä sen ehdin putsata kimopesuaineella ja vedellä, kyllähän se vähän ruskeaksi jäi, en enää muutes tee samaa virhettä enne kisoja tai valmennuksia..

Matka meni hyvin ja eväätkin ehdittiin syödä, sitten vaan perillä TK:lla vähäksi aikaa maneesiin katsomaan edellistä ryhmää ja sitten heti hepat ulos ja varusteet päälle. Kenttä jossa olimme parkissa oli ihan märkä ja  vettä täynnä, onneksi sitten saatiin kamat päälle ja minut selkään ihan ajallaan :)

Maneesissa otin kevyet alku hölkät eli kaikki askellajit läpi ja sitten vähän temmonmuutoksia ja ympyröitä molempiin suuntiin. Sitten aloitettiin taas valkku pienellä koulu alku jutulla joka oli ihan hyvä mutta vähän hankala meille Lillin kanssa.Tehtiin ympyrällä asetuksia ja avoja sekä pari ravi lisäystä, Lilli meni hyvn ja yritti parhaansa mukaan taipua ja käännellä itseään, poni oli jäykkä joka tietenkin on ymmärrettävää kun ei olla nyt viime aikoina menty paljoa kentällä vaan maastoiltu usein. Sanna sanoi että Lillin ravi ei ollut ihan täydellistä silloin, mutta siitä ei pidä huolestua, itse kyllä en tuntenut oikein mitään että poni ei olisi ravannut ihan täydellisen puhtaasti. Saatiin ohjeet että Lillillä pitää tehdä oma sille sopiva alkulämppä ja saada lihaskunto huippuun että se tukee kaikkia niveliä ja muutenkin että poni saadaan taas hyvään lihakseen.
Lilli oli aika reippaalla päällä tuossa alku tehtävässä, sitä kiihdytti vesi joka tippui maneesin katosta suoraan sen päähän aina yhdessä kohdassa sekä se että katolta tipahti aina välillä lunta, ponihan sai kauheita ryntäys kohtauksia kun lumet tipahti ja kuulu kauhea pamaus, onneksi kyllä muutkin hevoset vähän ihmetteli ääntä eikä Lilli ollut ainoa :)

Kun oltiin tehty ympyrä tehtävä loppuun ja kävelty hetki, alkoi varsnaiset hypyt piirsin tähän nyt mahtavan kuvan meidän tehtävästä, toivottavasti tajuatte selityksen ohella ja kuvaa katsomalla millainen tehtävä oli... 
Eli tehtävä alkoi täältä alhaalla olevasta puomista sen päällä vaihdettiin vasen laukka ja tehtiin ympyrä vasemmalle, tila oli aika pieni mutta siinä mahtui juuri tekemään voltin. Seuraavana hypättiin pinkki okseri ja taas sen jälkeen oikealle ympyrä, sitten vielä punaisen puomin yli ja taas laukan vaihto ja jatketaan vasemmalle. Tämä tehtävä onnistui ihan kohtalaisesti vähän oli minulla hakusassa näin tauon jälkeen ihan perus ratsastus esim. kantapäät alhaalla ja liian pitkäksi valuvat ohjat, nyt tulikin taas ostoslistalle uudet tahmeammat ohjat, nuo vanhat on  ihan kuluneet ja niissä ei ole enää mitään pitoa.

Kun oltiin tehty tuota tehtävää pari kerran onnistuneesti molempiin suuntiin alkoi seuraava tehtävä. Tästä tehtiin monta eri versiota mutta piirrän nyt taas tähän yhden tehtävää, en edes enää muista kaikkia tehtäviä tarkasti.

 Eli tässä aloitettiin vihreältä jumppa/innari linjalta, sitten punaiselle kavaletille ja kierto vasemmalta sitten uudestaan punainen kavaletti ja siitä kuusi askelta siniselle okserille. Okserilta taas takaisin toisessa päässä olevalle innarille ja sieltä vasemmalle käännös. Nämä kaikki kääntely innari linja tehtävät meni kyllä tosi hyvin lukuun ottamatta paria huonoa lähestymistä. Tosi kivasti tuli tuohon siniselle okserille kuusi askelta reippaassa laukassa lopussa sitten nostettiin jonkin verran tuota sinistä, olisiko se ollut isoimmillaan meillä metrin. isoimpia juttuja mistä Sanna joutui huomauttaa aika usein oli että ponin pää ylös kaarteissa ja lyhyemmät ohjat radalla. Sekä sitten tietenkin kaikki kantapää ja tarkat tiet, kyllä nekin varmaan taas korjautuu tässä ajan myötä kun ehditään hyppiä vähän enemmän :)

Huomenna on sitten Kimmon tallilla kisat ja menen Lillin knssa 80cm luokkaan, toivottavasti menee hyvin ja tavoitteena on puhdas ja hyvä rata.
Katsokaahan sitten vielä tämä video jonka Emmi
 videoi hienosti, nuo kuvat on sitten Sonjan ottamia!

11 kommenttia:

 1. Teiän menoa on kiva kattella :) Lilli on tosi hieno poni ja ratsastat hyvin. Tsemppiä kisoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Kun noita huomisen lähtölistoja kattelin, nii huomasin että me Annyn kanssa mennään heti teiän jälkeen, eli nään sen teiän radan, jeeee ♥(:

  VastaaPoista
 3. Tehkää huomisesta videopostaus ;D

  VastaaPoista
 4. meinaatko ratsastaa huomenna aikaa siellä kisoissa, vai vaan puhasta rataa? (:

  VastaaPoista
 5. Hianon näköistä menoa!(:

  Oon tässä jo jonkun aikaa miettinyt, että mikä järjestelmäkamera teillä mahtaa olla? saa hyviä kuvia maneesissakin (: ku itselläkin kameran osto edessä!

  VastaaPoista
 6. Kivasti teillä näytti menevän.

  VastaaPoista
 7. heihei, voisitko linkittää sen huonepostauksen jonka oot tehny ku en löydä:((((

  ja voisitko vastatakkin tähän?:)))))))))))))))))

  VastaaPoista
 8. kuinka pitkä oot ? entä lillin säkä ? hienon näköstä menoa pakko sanoa ! (:

  VastaaPoista
 9. Oot ihan himo nätti ja ratsastat tosi hyvin! (:

  VastaaPoista
 10. http://aiino.kuvat.fi/kuvat/2012/Kisat/15.4.2012+Kimmon+Talli/Kimmon+kisat+021.JPG

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommentoijille ja Anonyymi joka kysyit missä huone videopostaus on niin sen numero on 30 etsi sieltä niin löydät :)
  Kiitos myös ssenni ihanista kuvista, otin kaikki koneelleni talteen, meitä saa aina kuvata niin paljon kun vaan jaksaa kisoissa ja verkassa ja laittakaa vaan tänne aina kommenttia jos teillä on kuvia minusta ja Lillistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.