perjantai 6. huhtikuuta 2012

104. Rosan Estevalkku

Moikka! Käytiin tiistaina jo estevalkussa Korholassa, mutta videon ja kuvien lisääminen jäi vähän viimetippaan kun en ole oikeasti enää illalla koulun jälkeen ehtinyt/jaksanut alkaa väsätä videota tai etsimään hyviä kuvia... Mutta tänään sitten inspiroi ja tein videon ja kirjoittelen ihan normi pituisen valmennus postausken kerran minullakin on aikaa koko päivä :)

Nythän me ollaan vähän etsitty hyvää ja meille sopivaa ja estevalmentajaa, käytiin kokeilemassa nyt kerran Rosa Pekkarisen valmennsta ja tykätiin tosi paljon. Harmittaa vielkin kun Martta lähti, mutta toivottavasti Rosa nyt paikkaa Martan tyhjän kolon ja valmennus kyllä oli ihan huippu ja Rosalla on kiva ja reipas tyyli opettaa sekä hyvät tehtävät. Näin ekalla kerralla oli ihan vain tutustumis valmennus molemmin osapuolin kun ei vielä niin tunnettu Rosaa, oltiin kyllä nähty häntä jonkin verran tallilla kun ollaan käyty Korholassa, mutta ei sitten niin muuten puhutt tai tutustuttu enempää :)

Kentällä oli neljä estettä ikään kun kaksi molemmilla pitkien sivujen alussa vähän uran sisäpuolella toiset kaksi oli sitten toisessa päässä kenttää samassa paikassa. Aloitettiin valmennus menemällä keskiympyrällä puomia alkuöämppien jälkeen. Puomit meni hyvin vaikka käsi oli ollut jo koko päivän aikasta kipeä ja sain pitää aika kovasti ponia kiinni varsinkin radalla sitten myöhemmin. Eli tarkennan vielä: Kipsi otettiin pois maanantaina ja valmennus oli tiistain joten ei oiekin vielä ollut ehditty treenata kättä, mutta kyllä se sen verran jaksoi mukana että sain pidettyä ohjat kädessä ja jarrutettua :)

Puomi tehtävän jälkeen mentiin ympyrällä päässä ristikkoa ja harjoiteltiin vaan etäisyyksiä ja siistiä sekä tarkkaa ratsastusta. Lilli oli kyllä ihan reipas mutta ei vielä yhtä vauhdikas kun seuraavassa tehtävässä jossa alettiin jo mennä pieniä ratoja. Harjoiteltiin kaarevaa linjaa ja hyviä lähestymisiä ihan näin tauon jälkeen pienillä esteillä eli n. 60-80cm. Valmennus meni kaikin puolin hyvin ja nyt ollaan taas menossa kohta uudestaan ja silloin jo vähän tehdään enemmän erillaisia tehtäviä nyt kun Rosa näki meidän virheet ja hyvät puolet niin sitten aletaan korjailla virheitä ja harjoitella enemmän ja vähän onipuolisemmin erillaisilla tehtävillä :) Mutta nyt pitemmittä puheitta olisi videon aika joka tarkentaa tämän kirjoituksen ja sillä välin kun video latautuu äyn vielä etsimässä tähän vähän kuvia ja siinäpä se sitten olisi :)

Kuvat on sitten ottanut John, ja Videot Lokki. Unohin vielä sanoa että Vekki ja Lokki oli siis mukana valmennuksessa auttamassa ja videoimassa. Käykäähän katsomassa Vekin blogikin ja alkakaa lukijoiksi Blogiin pääsee painamalla Vekki linkkiä :) !!!!


9 kommenttia:

 1. Teillä meni tosi hyvin! =) Lilli on niin mukavan rauhallisen näkönen. Kiva, kun pääsette nyt taas hyppään. :)

  VastaaPoista
 2. en sano tät millää pahalla mut voisit koittaa vähän myödätä hypyssä kun nyt pidät käden ihan vaan paikallaan. eihän pienillä esteillä edes paljoa tarvi myödätä mutta sä et myötää ollenkaan... näyttää tosi tyhmälle kun sä vaan istut siellä. toivottavasti isommilla esteillä myötäät ei tunnu ponista kivalle kun sen pitää venyttää kaulaa mutta ratsastaja on vaan suussa kiinni!

  VastaaPoista
 3. Hyvin meette! :) osaispa itekki

  VastaaPoista
 4. Anonyymi joka valitit käsistäni: Uskonpa että valmentajani tietää jos ponista tuntuu pahalta ja jos en myötää tarpeeksi. Tiedän kyllä itsekkin että istuntani on mitä on ja en ole hypännyt ponilla kunnolla itse kertaakaan kohta vuoteen, joten on varmaan ymmärrettävää että en myötää täydellisesti, ja en kommentoisi mitään varsinkaan anonyyminä jos oma istuntasi ei ole täydellinen.... Ja uskon kylä ettet tarkoita mitään pahaa vaan halusit vaan mainita asiasta:)

  VastaaPoista
 5. Hyvin näytätte menevän!
  Mikä päivä te olitte tuolla, kun mäkin olin vasta Rosan valkussa. Tulin oulusta ;D

  Tässä olis mun blogin osoite, jos kiinnostaa: http://noranponit.blogspot.com/

  Kaipaan lukijoita :D

  VastaaPoista
 6. mäkin otin noita videoita ;) mut hyvin meni, ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
 7. Nora- Oltiin valkussa tiistaina :)

  Vekki- Oho,en tienny, no mainitaanhan sutki tossa :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuviaa (::

  Tsekkaa munki blogi, jossa kerron myös hevostelusta (:
  http://strongerblogger.blogspot.com/

  VastaaPoista
 9. Vau, ihania kuvia! Tykkään myös blogin ulkoasusta ja yläkuvasta :) Tekstejä oli myös kiva lukea, luin ainakin kymmenen postausta putkeen :D Kiva jos kävisit vastavierailulla blogissani: www.munomatosisoma.blogspot.com

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.