tiistai 3. huhtikuuta 2012

103. Vastauspostaus osa 1/2

Kiitos kaikille kysyjille, kommentteja oli tullut ihan älyttömän paljon ja kysymyksiä oli niissä ainakin yli 100 kiitos siis teille jotka olitte reippaita ja rohkenitte kysyä kaiken mitä teitä kiinnosti, tässäpä olisi sitten niihin kysymyksiin vastausket ja huomatkaa että tämä on vasta osa 1/2 eli jatkoa on tulossa jossain vaiheessa :) Siinä on teille luku urakkak joksinkin aikaa!

1.Jos sun ois pakko mennä töihin hevosten pariin nii minkä työn valitsisit?
   - Varmaankin olisin estevalmentaja tai jos eläin lääkärin saa valita niin se :)

2. Lemppari hevosenväritys?
   - Olisiko kimo tai sitten ihan hiilenharmaa :)

3. Korkein hevonen jolla oot ratsastanu?
   - En kyllä yhtään muista kuka on korkein, mutta ainakin Voitto on yksi korkeimmista, jos oikein muistan.4. Minkä valitsisit seuraavaksi hevoseksesi tamma, ruuna vai ori?
  - Varmaankin ruuna, se olisi tasainen ja hyvä valinta :)

5. Sun mielestä paras videoeditoija?
  - Ei ole van yhtä parasta, en oikein osaa sanoa kuka olisi ihan yli muitten! Itse en kyllä ole mikään huippu, teen vaan tänne blogiin videoita teidän iloksenne....

6. Mikä on Lillin hauskin tempaus :D
   - Ehkäpä sen lukuiset karkausreissut :) Esim. kun kerran oltiin Pikkupihalla valmennuksessa ja käveltiin vaan kentällä jossa ei ollut muita hevosia kun Lilli ja Voitto, Lilli sitten ihan yhtäkkiä sai jonkun kauhean sätkyn ja pääsi minulta irti, siinä se sitten vaan pörräsi ihan täyttä kenttää ympäri ja lopulta kun sain sen kiinni se vaan jatkoi matkaa minun vierellä kun mitään ei olisi tapahtunut. Itse sitten tietenkin olin ihan hermona ja säikähtänyt mutta ei Lilli enää edes muistanut koko juttua minuutin päästä.....

7. Mitkä ovat sun ja Lillin tavoitteet?
   -Päästä taas kisaamaan ja valmentautumaan, ehkä aletaan käymään koulukisoissakin ahkerammin ja jos jalat vaikuttaa oikeasti hyviltä hypätä ehkä vähän isompaa luokkaakin kisoissa :)

8. Monissako kisoissa oot ollu?
   - En kyllä osaa näin äkkiseltään sanoa mutta varmaan n.2o:ssä :)


9. Ootko koskaan ajanu hevosella/ponilla?
   -Ponilla parikin kertaa esim. Tahkolla, Vehmasmäessä ja kerran rekeä yhdellä suokilla, ajaminen on kyllä myös tosi kivaa ja olsii kiva opettaa Lillikin kärryhen eteen, siinä olisi toinen hyvä liikutus keino ratsastusksen lisäksi.

10. Mikä on lillin kengän koko :D
  - Hmm. Tuohon en kyllä oikeasti osaa vastata, en ole ikinä varmaan edes aatellut koko asiaa, Lillillä kyllä on aika pieni kavio, mutta ei mitään hajua mikä voisi olla kengän koko. Ei saa kysyä noin hankalia ;D

11. Asutteko lähellä hevostarvikeliikkeitä?
    - eipä tässä lähellä kyllä ole mitään heppatarvike liikettä, lähin löytyy kaupingista jonne on n. 20km matkaa

12. Lempi lehti?
    - Aku Ankka on kyllä ihan ykkönen ja toisena varmaankin Hevos Hullu :)

13. Järjestätkö joskus blogissas esim. valokuvaus kisan? Sellanen ois kiva, eikä palkinnollakaa oo varmaa väliä. Vaikka pelkkä lillin kenkä :)
    - Kyllähän olen monesti miettinyt niitä kisoja että ois kiva järkätä sellasetkin, mutta en ole vaan saannut aikaiseksi....

14. Tykkäätkö enemmän mustavlkoisesta vai värikkäästä?
   -Ehdottomasti värikkäästä


15. Lemppari kirjasarja?
   - Nälkäpelit on ihan huippuja, niitä parempaa kirjasarjaa ei löydy!

16. Tietääkö kaikki luokkalaiset sun blogista?
   - Ei enkä toivokkaan että tietäisi ;)

17. Millaisista blogeista tykkäät?
   -Sellaisista johon oikeasti panostetaan ja kirjoitetaan usein sekä laitellaan paljon kuvia. Tekstin lpituus ei ratkaise mitään vaikka joskus niin ajatellaan vaan laatu! Plussaa on myös hyvä ulkoasu ja erillaiset postausideat sekä erikoispostaus aiheet :)
18. Inhokki väri?
   - Olisiko ruskea....

19. Millainen Lilli olisi sun mielestä ihmisenä?
   -Joku ihan kaikkitietäväinen ja hienosteleva rouva joka luulisi omistavansa koko mailman ja välittäisi vain itsestä <3

20.onko lilli sun mielestä ''täydellinen'' hevonen ?
  - Ei kyllä voisi sanoa kenestäkään että hevonen olisi täydellinen, mutta kyllä Lilli on aivan ihana ja melkein täydellinen poni <3

21.onko lillissä mitään huonoja puolia ?
   - Niitä löytyy niin paljon Lillistäkin etten jaksa edes luetella kaikkia esim. Kerjääminen ja karsinassa ramppaaminen, kuopiminen, laiskottelu, esittäminen, turhanpäiväinen säpsyily ja maasto pöllöily....

22.mikä on lillin säkä ?
   - Se on tarkalleen 147cm


23. minkä rotuinen se on ?
   -Lillin tiedot ja paperit hävisi matkalla Belgiasta Suomeen, mutta se on risteytys poni.

24, Jos juotuisit luopumaan Lillistä ja ottaisit sen tilalle toisen hevosen/ponin niin minkälainen sen pitäisi olla?
- Se olisi kyllä ehdottomasti hevonen ja joku ihanan reipas ja aika tempperamenttinen kaveri. Hevosen pitäisi hypätä hyvin ja olla kuitenkin käsittely varma ja reipas heppa tänne meille maalle :)

25, Aijotko ikinä kisata Lillillä kenttää?
   - Se ei varmaan tule ikinä toteutumaan, mutta se on yksi haaveeni jota olisi kiva kokeilla

26, Minkälainen on unelmiesi hevonen/poni?
   - Tempperamenttinen villi mutta aika pieni ja ihan pikimusta  sirohko este ori.

27. Jos "löytäisit" jostain kaltoinkohdellun, lihaksettoman ja ylilaihan hevosen joka olisi lämminverinen tai joku suomenputteravuri, niin majoittaisitko sen talliisi ja pelastaisitko sen, ja jopa kouluttaisit ratsuksi tulevaisuudessa? Kysymyksellä tarkoitain vain, että uhraisitko paljon aikaa myös vähän vähemmän kapasiteetikkaaseen hevoseen, mitä Lilli on ? :)
   - Itseaisiassa täytyy myöntää että en varmasti ottaisi hevosta itselleni vaan hoitaisin sitä hetken ja vähän opettaisin ja sitten myisin sen pienellä summalla johonkin hyvään ja sille sopivaan kotiin :D

28. Oletko koskaan miettinyt, että pitäisitkö Lillin, vaikka johonkin sen jaloista tulisi sellainen vamma, joka estäisi hyppäämisen kokonaan ?
   - Tälläinenkin vaihtoehto oli vähän aikaa sitten pinnassa kun ponin jaloista ei meinattu saada enää mitään tolkkua.  Miettittiin että mitä tehdään Lillille jos minulle ostetaan uusi hevonen, muuten se ehdottomasti jäisi tänne meille kotiin, mutta me ei voida jättää sitä tänne siksi aikaa kun minä ja Tiia lähdettäisiin omien heppojen kanssa valkkuun yms.


29. Oletko koskaan "katunut" Lillin ostoa, että olisit vaikka löytänyt paria viikkoa myöhemmin suhkot saman hintaisen, mutta kapasiteetikkaamman ponin/hevosen ?
   - Ikinä elämässäni en ole kertaakaan katunut että ostettiin Lilli, en huonosti menneiden kisojen tai kalliin eläinlääkäri kulun takia.... :)

30. Minkä tasoinen Lilli on koulussa, että esteillä ?
   - Koulussa helppo C-B ja esteillä rata 100-110cm ja yksittäinen este n.130

31. Myisitkö ikinä Lilliä ratsastuskouluun tai jollekkin harrastetallille, jossa sitä käyttäisi monet eri-ihmiset ?
- Jos ei olisi muuta vaihtoehtoa ja tietäisin että talli on kuitenkin luotettava ja siellä hoidettaisiin hevosia hyvin niin kyllä myisin.

32. Voisitko koskaan kuvitella omistavasi lämpöstä ?
   - Tarkoitat varmaan lämpöveristä hevosta eli lämppäriä, kyllähän voisin kuvitella mutta en toivo sitä :)


33. Onko sulla paljon sellaisia kavereita, jotka eivät tykkää hepoista? Tai ootko vapaa-ajalla paljon kavereitten kanssa?
   - Onhan mulla, mutta ei se haittaa :) Onneksi suuri osa kavereistani kuitenkin ihan tykkää ja  välittää hevosista eikä vain ajattele että hevonen on vain pala jotain leikkelettä... Esim. Entinen opettajani ajatteli sillä lailla ja vitsaili siitä aika paljon, eihän se ollut mitenkään mukavaa kun si melkein joka päivä kuulla samasta asiasta jotain olevinaan hauskoja vitsejä.... ja en ole paljoakaan kavereitten kanssa vapaa aijalla vaikka haluaisin ollakkin enemmän aina on jotain tekemistä hevosten kanssa ja en voi mennä...

34 .Onko nyt jo melkein varmaa, että Lilli pystyy jo alkaa hyppäämään säännöllisemmin ja isompia esteitä?
  - Nyt alkaa vaikuttaa siltä että ainakin säännöllisemmmin ja  vähän isompia esteitä, toivon vaan niin paljon että poni pysyisi hyvänä vaikka hypätäänkin vähän enemmän :)

35. Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit Lilliä?
   - Ihana kysymys ;D no ainakin Pullea, Ymmärtäväinen ja Reipas

36. Mikä on suosikki ratsastusvaate -merkkisi? Entä hevostarvikemerkki?
   - ratsivarustemerkki varmaan KL ja sitten hevosmerkki Eskadron molemmissa erkeissä tavarast on laadukkaita ja hyviä sekä kivan värisiä ja näkösiä

37. Ensi kauden tavoitteet Lillin kanssa kisoissa?
   - Ponin innokkuus ja reippaus sekä puhtaat radat ja hyvät sijotukset :)

38.  saatko ikinä valita esim. Minkälaisen satulan, suitset, suojat tms. Otatte ? Onko teillä joku hintarajoitus ? Vai saatko ottaa vaikka kaupan kalleimmat ?
   - Ei meillä varsinaisesti ole hintarajoituksia perus tavaroissa tai vaatteissa, mutta tajutaan itsekkin ettei aina kannata pyytää kalleinta esim. kypärää vaikka sen haluaisikin eniten. Satuloissa yms isommissa ostoksissa on tietenkin hintarajoitus ettei osteta mitään tolkuttoman kallista estepenkkiä tai koulusatulaa. Tiedetään suurinpiirtein millaiset tavarat on hyvän hintaisia ja sitten sellaisia pyydetään ja toivotaan, ainahan hinta ei merkitse kaikkea vaan laatu ja hyvä sopivuus itselle tai hevoselle :)

39. Minkärotuinen Lilli on?
   - Lilli on risteytys poni :)

40. Miten se käyttäytyy maastossa?
   - Nätisti mutta siellä on tietenkin aina vauhtia kaksi kertaa enemmän kun kentällä ja ainahan sitä pitää vähän säikkyä tukkipinoja tai saada panikki kohtaus ohi menevästä potkukelkasta yms.41. Mitä se pelkää ja mitä se rakastaa ?
   - Pelkää varmaankin kaikkia uusia ja isoja asioita jotka ilmestyy sen huomaamatta vaikka kentälle. Ja rakastaa... Hmm varmaankin ruokaa

42. kauan olet ratsastanut?
   - kohta tulee täyteen 8vuotta

43. Minkäikäinen olet ?
    -Olen syntynyt 1998 eli nyt syksyllä täytän 14

45. Oletko hyvä koulussa, ja kiinnostaako koulu sinua ?
   - En voi mitenkään sanoa että koulu kiinnostaisi minua, mutta kyllä minä ihan mielellään herään joka aamu ja lähden kouluun ja en ole mikään nero mutten huonokaan koulussa, viime todistuksen keskiarvo oli 8.93 eli ihan hyvä.

46. Onko Lilli ensimmäinen ponisi?
    - Ensimmäinen ja viimeinene ;) Seuraavaksi varmaan on pakko ostaa hevonen joka on sitten vähän isompi...

47. Millä talleilla olet ratsastanut?
   - Peikkometsässä, Vehmasmäessä ja Savisaaressa vakituisesti sekä sitten irtotunteja Keskimäen hevostilalla ja monella muulla ratsikoululla :)48.Ketä valmentajia sinulla on ollut?
   - Kouluvalmentaja on aina ollut ja tulee olemaan Ellu ja este valmentajia on sitten ollut Tuomas ja Martta, nyt sitten meillä on vähän haku päällä kun Martta muutti pois niin jäätiin ilman valmentajaa.... :(

49. Ratsastatko paljon Voitolla?
   - Itseasiassa en välillä tulee kausia jolloin menen sillä enemmän ja välillä saatan olla parikin kuukautta ilman että menen sillä :)

50. Onko sinulla läheiset välit perheeseesi?
   - On
 

51. Jos Lillillä ei käytettäisi pinkkiä, niin mitä väriä?
   - Varmaan turkoosia tai jotain Beigeä :)

52. Onko Lilli ratsastaessa laiska vai reipas?
   - Riippuu aina sen tammamaisesti vaihtelevasta mielialasta, välillä se on aikasta laiska ja välillä se sitten on liiankin reipas :)

53. Oletko ratsastanut shettiksellä ?
   - Olen ja täytyy myöntää että se on lempirotuni <3
54. Mitkä puolet Lillissä on susta niinkun rasittavia? :DD
   - Niinku rasittavia puolia Lillissä on ehkä se kun se menee niin paniikkiin jos Voitto häviää näköpiiristä luulisi että riittäisi vähän vähmepikin sählinki jos kaveri menee nurkan taa.... :)

55. Mitkä on Lillin parhaat puolet?
  - Sen ihana luonne joka on reipas ja innokas sekä se että se on aika rohkea ja haluaa sekä suostuu kokeilemaan uusia juttuja

56. Sun lepikauppakeskus?
   - Kuopiossa ei oo varsinaisesti mitään kauppakeskusksia, ja ei minulla ole mitään tiettyä suosikkia Tampereen läjellä oleva Jumbo on yksi parhaista kauppakeskuksisita tässä 400km etäisyydellä :)

57. Kuinka paljon ootte hypänny Lillin kaa rataa?
  - Ollaanhan sitä treenattu ihan kauheesti, kaikissa valmennuksissa menään aina edes yksi radan pätkä. Parhaimillaan saatetaan ennä vaikka 4-7 rataa/radanpätkä :)

58. Sun lempihevosrodut?
   - Ykkönen ehdottomasti Setukka ja sitten on muita myös tosi ihania rotuja, kaikki rodut on ihania joten en voi sanoa niitä niinkään parhaus järjestykseen...

59. Onko lähiaikoina tiedossa kisoja? :)
  - Ensiviikon loppuna olisi Kikan tallilla yhdet kisat joihin ehkä lähdetään joku ihan mini luokka, vaikka 70 tai jopa 80 cm näin loman jälkeen!

60. Onko Lilli kiva lastata ja purkaa?
    - On niin kauan kun mennään niin että Voitto menee ekana koppiin ja Lilli tulee pois ekana.... Jos näin ei jostain syystä käy on tiedossa iso ongelma ja Lillin paniikki, josta ei ikinä ole surannut mitään hyvää :/

61. Koulu- vai esteratsastus?
   - Ehdottomasti ESTE mutta koulukin on tooosi kivaa kun se vaan onnistuu ja poni on yhteityö haluinen :)
62. Oletko koskaan hypännyt maastoesteitä?
   - Kyllähän minä yhdessä valmennuksessa kävin jossa hypättiin maastoesteitä, oli kyllä ihan HUIPPUA <3

63. Kaikki puhelimet jotka sulla on ollu?
   -Nokian simpukkapuhelin, Samsungin kosketusnäyttö ja nyt sitte se Iphone 4s enpä muista niitä iän ikusen vanhoja Nokian musta valkee näyttösiä romuja :)

64. Kuinka usein Lillillä käytetään pinteleitä ja suojia?
   - Kun mennään ihan kunnolla koulua tai hypätään. Maastossakin sillä on aina suojat...

65. Oletko koskaan kaatunut Lillin kanssa?
   - En onneksi, enkä halua ikinä kaatua, onhan se ollut pari kertaa lähelläkin...66. Onko Lilli ryöstänyt koskaan?
   - On!! en edes muista montako kertaa poni on ollut täysin oman mielnsä mukaisessa vauhdissa maastossa ja miten olen vain viattomasti yrittänyt jarruttaa tuota 400kg painosta ponia joka juoksee täyttä Voiton perässä ilman mitään hallintaa tai kontrollia. Välillä Lillille tulee oikeasti sellainen mielen tila maastossa ettei se kuule tai näe mitään muuta kun edessä olevan tien ja se miettii miten pääsisi juoksemaan Voitosta ohi, Yksi asia mitä rakastan omassa ponissa on se että voi lähteä vain maastoon ja viilettää tiellä ja ravailla pitkiä pätkiä putkeen...

67. Kuinka monta kertaa olet tippunut Lilliltä?
   - Itseasiassa en montaakaan kertaa, näin kun pikaisesti lasken niin suurinpiirtein 5 kertaa :D

68. Onko Lilli säikky?
   - Ei jos näin suoraan vastataan, mutta riippuu aina tilanteesta

69. Oletko koskaan katunut Lillin ostoa?
   - Tämä kysymys oli jo kerran, mutta vastaan siihen uudestaan: Ikinä elämässäni en ole kertaakaan katunut että ostettiin Lilli, en huonosti menneiden kisojen tai kalliin eläinlääkäri kulun takia.... :)

Nyt tähän päättyy tämä eka vastaus postaus koska en ihan oikeasti jakasa enää vastailla, ja jotkut oli toivonut että tekisin postauksesta videon, mutta nyt varmaan ymmärrätte miksi en. Olisitte kuolleet tylsyyteen jos olisin vain pälpättänyt näihin kaikkiin vastaukset videolla..... Jatkoa siis luvass ja ainakin vielä saman verran kysymyksiä :)

8 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus. Mutta sun kannattais panostaa ettet kirjottaessasi kirjoittaisi noin montaa kirjoitusvirhettä, tekstiäs on todella rasittava lukea kun on niin paljon virheitä - tälläinen kun pilkunviilaja sattuu olemaan :D

  VastaaPoista
 2. hui mitä tossa vikassa kuvassa tarkalleen tapahtu ? hurjan näköstä ! kiva postaus (:

  VastaaPoista
 3. Heeeii pliis voitko laittaa vieläpari kysymystä?


  Miks sait sen uuden puhelimen, oliko se pinkki rikki tai oliko siinä jotai vikaa?
  Miks Sä ja Lilli ootte yleensä Tiian valkoissa Lillin kanssa siellä kentän keskellä?
  Saatko yleensä sen mitä haluat?

  Arvostan sinua jos laitat nää! :)

  VastaaPoista
 4. Tarkotat varmaan tossa lempi kauppakeskus kohdassa idea parkia? Jumbo on vantaalla ellei niitä sitten ole monia (:

  VastaaPoista
 5. Tessa- Hups kirjotin väärän paikan tarkoitin kyllä Jumpoa ja nyt kun ttarkemmin ajattelen niin se kyllä on Vantaalla :)

  VastaaPoista
 6. Mulla on yks kysymys ;D

  Astuttaisitko Lilliä koskaan?

  VastaaPoista
 7. Tää oli KiVa!,ja Lilli on niin söpö itelleni otettiin ylläpitoon vähä Lillin näkönen poni mutta pienempi.
  Millon teet seuraavan osan?

  VastaaPoista
 8. Onko Lilli ja Voitto hyviä kamuja?
  Minkä ikänen Lilli on?
  Pukitteleeko Lilli yleensä/usein?
  Mitä muuttaisit blogissasi?

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.