lauantai 24. maaliskuuta 2012

96. Unelma hevosympäristö!

Moikka! nyt kun en ole oikein päässyt tallille flunssan vuoksi enkä ole voinut ratsia käden murtuman vuoksi päätin tehdä teille erikoispostauksen meidän hevospihapiiristä. Sini (pikkusiskoni) ratsasti eilen Lillillä ja kävin pikaisesti katsomassa ulkona sitä ja haukkaamassa raitista ilmaa. Sini ei oikein vielä saa ponia kunnolla töihin mutta hyvää liikuntaa kuitenkin ja vähän rennompaa mitä normaalisti :)

Mutta nyt siihen erikoispostaukseen, eli tein teille suurella työllä kartat, ensimmäisessä kartassa on meidän nykyinen pihapiiri. Kartat on kesällä eli siellä näkyy meidän kesälaitsat. Mutta siis koko idea on se että muokkaan kartaa sellaiseksi kun unelmoisin meidän pihan ja ympäristön muuttuvan hevosten kannalta, osa ideoista on ehkä toteutettavissa ensi kesänä tai joskus tulevaissuudessa, mutta eihän sitä koskaan tiedä saako muutoksia edes ikinä tehtyä. Toivottavasti saatte kartoista jotain tolkkua ja ymmärrätte selitykst :)

Tässä on tämä nykyinen ympäristö kuva, aloitan selityksen ylhaaltä alas.

-Ihan ylimpänä on harmaa rakennus joka on meidän talo.

-Talosta alaspäin tulee meidän hevosten tarhat jotka siis viime kesällä laitettiin kuntoon eli tehtiin niihin hiekkapohjat ja salaojaputket.

-Tarhoista noin sentti alaspäin on talli, ja sen koko vasen puoli on meidän isin ulkorakennus. Onneksi sitten tallille jäi kuitenkin tuosta toisesta päästä ihan riittävästi tilaa :)

-Tallilta oikealle hiekka-alueen/hevosten lastaus paikan yli on sitten kenttä.Ennen kentän kohdalla oli myös laidunta.

-Kentän yläpuolella on hevosten kesälaidun joka rajautuu metsän reunaan.

-Oikealla tien toisella puolella on sitten se toinen kesälaidun joka rajautuu sen alapuolella olevaan hakkuuseen( joka on samalla limenvihreällä värillä). Ensimmäinen muutos jonka haluaisin on: Suurempi tuosta toisesta kesälaitumesta, olisi ihana kun hepat saisi riehua ja juosta ihan rauhassa isolla aulueella. Onhan nuo nykyisetkin laitsat jo vallan isoja mutta tuollainen jätti laiduin olisi aika super <3 Ainoa asia mikä estää meitä isontamasta sitä on tuo ärsyttävä hakkuu jossa on vaarallisia kantoja ja risuja pystyssä. Hakkuu tehtiin viimekesänä ja meillä oli alussa tarkoitus tehdä siitä laidunta, mutta ei sitten saatu noita kantoja irti sieltä, mutta kyllä irrottaminen olisi mahdollista, mutta se vie vain paljon aikaa ja rahaa....
Toinen lisäys olisi sitten tuollainen ihana maasto/alkukävely lenkki meidän maiden ympäri. Polku olisi kätsä kävellä aina ennen ratsastusta ja siinä tulisi reippaat alkukäynnit hepoille, vielä kun saisi tuohon polun pohjalle hiekkaa tai jotain haketta, tämä on kyllä vain unelma joka ei koskaan varmasti tule toteutumaan :) Mutta ian sitä saa suunnitella ja haaveilla.
 Kolmas lisäys olisi uitto/kahluu paikka tuonne kesälaitumen toiselle puolelle järven rannalle. Olisi ihanaa vaan kävellä suoraan kentältä tuonne kahlaamaan ja viilentelämään heppojen jalkoja.Tuossa alhaalla on vielä kuva Korholan kahluupaikasta, tuollaista haaveilin meillekkin,
että voi kahlata viilentämään vähän jalkoja:)

Viimeinen ja kaikista epätodellisin haavein on maneesi. Mutta sitä ei tulla ikinä rakentamaan meidän pihaan, ensinnäkin se maksaa tolkuttomasti ja ei ole kauhean järkevää tehdä maneesia meidän kahdelle hevoselle kun kuitenkin pärjätään ilmankin :) Maneesi jää ikuisesti pelkäksi haaveeksi. Tossa alhaalla on vielä kuva kartalla mihin maneesi voisi tulla, eli ihan koko kuvan vasemmassa laidassa oleva harmaa iso rakennus


Toivottavasti oikeasti kaikki tykkäsi tästä, koska meinasi välillä vähän palaa pinna tuon kartta piirtämisen kanssa, ei nuo mittasuhteet kyllä vieläkään ole mitään parhaita, mutta kyllä tuosta nyt saa ihan hyvän yleisvaikutelman :) 

14 kommenttia:

 1. Tä postaus oli toosi kiva! Jakso lukee hyvin loppuun, ja vähänkö hyvin osaat noita kuvia tehä ! (: Mut miks ette voi tuolla uittaa, eikö siellä saa vai eik pysty ?

  VastaaPoista
 2. tosi kiva postaus ! mahtava kui hyvi oot saanu ton piirrettyä! :) onko tuo rannan pohja huono vai miksette voi siellä nyt käydä uittaa?

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Itekkin oon haaveillu uittopaikasta, mutta meillä se ei ole ikinä harmi vaan mahdollista. :)

  VastaaPoista
 4. Siisti postaus! :) Onko tuo järvenranta millanen, pystyykö siellä käymään uimassa (siis ihmiset :D) ?

  VastaaPoista
 5. Oi ihana postaus, ois kyl siistii jos sais tommosen paikan kun tuossa viimesessä kartassa ;) Mut teillä on kyllä nyttenkin ihan uuuberhienot kaikki :D

  VastaaPoista
 6. hei vähän kiva tää! :) ++ tykkään teiän tosta asuinpaikasta <3 :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana postaus! :) Tykkäsin kyl ihan tosi paljon ja luin ihan hirveellä mielenkiinnolla! =) Teidän piha-alue näyttää hirveen kivalta ja mukavalta! Ja ihan järjellisiä nuo unelmat.
  Ja voitko laittaa yhden, tai vaikka kaksikin kyselyy? Ja olis tosi kiva jos laittaisit kuvii myös Armista ja Mintusta, sen minkä niistä olen nähnyt, niin vaikuttaa aika söpöiltä pikku veijareilta :D
  Tosi kiva blogi sulla, aina jaksaa lukee!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Itse monesti kun ei ole muuta tekemistä tai olen sairaana niin suunnittelen mm. unelmatallien pohjapiirrustuksia yms. (:

  Tämä oli kyllä todella kiva postaus, pidin ((:

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus :) Itellänikin on meidän tallille suuret haaveet, mutta äiti aina murskaa ne sanomalla, että kun lähden pois, se tekee tallista lampolan :D

  VastaaPoista
 11. marisa ja Kkaak- siellä on niin huono muta pohja että hepat uppois sinne polvia myöten, lisäks siellä on tosi paljon kaikkia keppejä ja puun oksia sekä isoja kiven lohkareita. Uittopaikka vaatisi aika paljon työtä ja ruoppausta että siitä tulisi hyvä :)

  Lotta- se on ihan luonnon ranta eli voi perjaatteessa uida, mutta saatta olla aika epämukava pohja ja ympäristö...

  Anonyymi- Kiva että jaksoitte lukea, itsekkin oikein inspiroi tehdä tälläinen erikoispostaus :) Laittelen kuvia minutusta ja armistakin nyt tuleviin postauksiin, kiva idea että kerron vähän niidenki päivästä :D

  Sokerilyllerö- Sama, suunnitelen aina myös huoneeseen kaikkea ihanaa ja sisustan tallin uudestaan pohjapiirukseen yms.

  Veera- Niin itekkin olen miettinyt jos pitää lähtee opiskelemaan jonnekki muualle, niin mihin hepat sitte jää vai otanko mukaan :)

  VastaaPoista
 12. Vähä kiva postaus ja noi kartat oli tosi selkeit :))

  VastaaPoista
 13. Oot ihan tosi hyvä tekemään nuita!

  VastaaPoista
 14. teil on kyl tosi heinot kaikki kentät ja muut ! :o
  Kuinka monta hehtaaria teidän maat on?

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.