sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

86. Ravihepasta ratsusksi ++ Te lukijat kisan Voittaja :)

Moikka! En olekkaan varmaan maininnut, mutta mehän Tiian kanssa opetetaan meidän kaveria ja sen äitiä ja kahta ihanaa heppaa, Ellalla on suokkipolle Putte ja Riinalla Ellan äitillä on Laku lämppäri, molemmat hepat on ollut enne ravureita, mutta nyt ollaan jo menossa hurjaa vauhtia ratsun suuntaan, opetetaan niitä pientä rahaa vastaan ja autetaan korjaamaan ratsastus virheitä ja mahdollisia ongelmia. Tiia piti nyt 3.3.2012 niille ekan tunnin ja se meni ihan hyvin, suunniteltiin vähän helppoja ja kivoja tehtäviä ja tutustutettiin ihan vaan nyt ekalla kerralla hevosia meidän kenttään ja ympäristöön sekä katsottiin vähän mitkä on isoimpia ja pahimpia virheitä, ensi kerralla kun Ella ja Riina tulee käydään Tiian kanssa heppojen selässä, opettaminen on vähän hankalaa näin alussa kun ei tunne hevosia ja ei ole tottunut tuollaisiin entisiin ravureihin, esim ei tiedetä miten saisi helpoiten laukan nousemaan yms yms. :)
Putte ja Laku on ihan huippu kavereita ja tosi reippaita, ajatella että hepat vaan käveli tänne ja ei sanonut mitään vaikka ympärillä oli meidän hevosten hajuja ja niille outoja ääniä, täytyy kyllä nostaa hattua tuon tason hevosille ja vähän miettiä millaista olisi tuossa tilanteessa ollut meidän heppojen kanssa.... No mutta me sovitaan taas jossain vaiheessa seuraava tunti ja sitten on minun vuoroni opettaa ja ratsastaa se toinen puoli tunnista :) Käykäähän vilkaisemassa Puten ja Lakun blogia ja kaikki alkaa sitten lukijoiksi!!Sitten vielä otsikossa lupasin paljastaa teille te lukijat kisan voittajan, kommentteja oli tullut kauheasti ja lukemista oli paljon, kiitos teille vastanneille. Vastauksia oli paljon joten joukossa oli tietenkin myös hyviä vastauksia, oli kyllä hankaluuksia päättää kuka voisi voittaa, mutta lopulta päätin että voittaja on tämän tekstin kirjoittaja:
-------------------------------------------------------------------------------------
1. Minkä ikäinen ja niminen olet?
-Linda 15 vuota

2. Missä asut (paikkakunta)
-Suonenjoella

3. Onko sinulla hevonen?
-minkä niminen?
  - On Turon Vippi tutummin vaan Vippi


-ratsu/ravuri?
   -Entinen ravuri nykyinen ratsu

-este/koulu/muu?
-Puskaratsastus ei vaan este... koulu ei ainakaan vielä :D

4. Käytkö ratsastuskoulussa?
-satunnaisesti


-Minkä nimisessä?
-Vanhamäen tallilla

-lempi hevosesi sieltä?
-Liinu <3

5. Lempi värisi?
-violetti

6. Lempi hevostarvike merkki?
-Vaikka eskadron

7. Lemppari rotusi?
-Suokki ja islanninhevonen ja monet muut :D

8. Lempi eläimesi Top3
-Hevonen, koira, kana :D

9. Minkä anatisit numeroksi blogilleni 4-10?
-  9+ Kirjoitat hyvin ja tekstejä on mukava luke joskus toivoisi etta postauksia tulisi useammin :) nyt tosin olet kiroitellut ahkeraan :)

10. Yksi postaus aihe/idea jonka voisin toteuttaa?
-kerro epäonnistuneimmasta tunnista, kisoista yms. ja vaikka inhokki heppasi :D

11. Kysymys minuun, Lilliin tai blogiin liittyen?
-Monelta heräät, että ehdit tehdä kaiken ja kerkeet kouluun? :)


12. Onko sinulla blogi (lisää osoite)

- ei oo

13. kerro tai kysy vielä jotain jos haluat?

-jos jaksat laske näiden kommenttejen perusteella blogillesi keskiarvo :D

---------------------------------------------------------------------------------
Ja tämän tekstin kirjoittaja on: Lindaa  Kiitos paljon Linda hienolle vastauksellesi ja nyt toivon että otat yhteyttä minuun vaikkapa kommentilla ja kerrot seuraavan ulkoasun värejä :)

Vastaan vielä noihin sinun kysymyksiin:

1.Monelta heräät, että ehdit tehdä kaiken ja kerkeet kouluun? :)
--Herään kahdeksan aamuina(koulu alkaa kasilta)  klo. 06.00 koska bussi lähtee ajamaan kouluun klo.07.10 Minunhan ei tarvitse tehdä aamulla onneksi mitään heppoihin liittyen, koska minun äiti antaa niille ruuat ja vie ulos :)

2. jos jaksat laske näiden kommenttejen perusteella blogillesi keskiarvo :D
-- Kyllähän minä jaksan ja lasken mielelläni keskiarvon ja se on 9½. Aivan huippu keskiarvo, kiitos kaikille ihanista kommenteista, toivottavasti olette jatkossakin noin ahkeria ja laittelette kommentteja tulemaan tavan postauksiinkin, aina saa kommentoida ja kysyä niin paljon kun haluatte!!9 kommenttia:

 1. Mulla on ex.ravuri:)
  Ihan huippu puskissa ja maastossa ratsastaessa:D
  Ei mikään hirveä ravuri rakennetolla meidän ponilla ole, mielummin tulee joku sph ja ponin sekoitus mieleen:)
  Meilläon opeteltu laukkaileen puomien ja kavalettien avulla, aina esteen jälkeen on jatkettu laukassa, ihan ensimmäisinä kertoina ajettiin se laukkaan, mutta nyt on 6kkharjottelun jälkeen se nousee (jopa) käynnistä ;D

  VastaaPoista
 2. Viivi- Oi kivoja neuvoja, pitääkin kokeilla noita puomi kavaletti juttuja joskus heidän kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Jos ois entinen ravuri niin ois kyl kivaa jos autettais sen kouluttamises! Ootte mahtavia kun autatte entisten ravureiden koulutukses,varsinkin kun teillä on osaavat,omat ponit niin siittähän se taito on tullu! Vastaisitko vielä parin muunkin kysymyksiin?

  VastaaPoista
 4. Niin ja onhan se ihan kivaa opettaa ja saada auttaa toisia :)) Tarkoitat varmaankin että vastata niihin kilpailun kysymyksiin

  VastaaPoista
 5. Moii!
  rakastan ex-ravureita! :) Käyn ratsuttamassa yhtä ex-ravuria, 21 vuotias. Sillä on vielä raviurankin jälkeen kisattu esteillä ja koulussa (: . Olen kuullut että ravureilla laukka kannattaa nostaa aluksi sellaisella alueella millä on tilaa ja vain antaa pohkeita, niin vauhti on kova ja lopulta laukka nousee ja sitten kehutaan tosi paljon ja niin edelleen. :)
  Toivottavasti oli edes jotain apua! :D

  VastaaPoista
 6. Moii!
  rakastan ex-ravureita! :) Käyn ratsuttamassa yhtä ex-ravuria, 21 vuotias. Sillä on vielä raviurankin jälkeen kisattu esteillä ja koulussa (: . Olen kuullut että ravureilla laukka kannattaa nostaa aluksi sellaisella alueella millä on tilaa ja vain antaa pohkeita, niin vauhti on kova ja lopulta laukka nousee ja sitten kehutaan tosi paljon ja niin edelleen. :)
  Toivottavasti oli edes jotain apua! :D

  VastaaPoista
 7. sori toi kommentti tuli kaksi kertaa :D

  VastaaPoista
 8. No vihdoinkin saan vastattua :D eli ekaks wau en ois kyl uskonu et toi vastaus ois muka noin hyvä :D Värit voisivat olla vaikka harmaa ja pinkki :D Ja noihin ravureihin sanon vielä et monesti ne ottaa kaikki tilanteet aika rennosti koska raviurallaan ovat joutuneet vaikki mihin tilanteisiin :) Ja laukkoihin et kun saa vaan nousee niin aluks ei kannata välittää muusta kun et laukkaa kunnolla vaudilla ei oo niin väliä sitä voi sit työstää kun laukka pyörii kunnolla :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.