sunnuntai 12. helmikuuta 2012

78. Voice of Fortuna "Voitto"

Teemme Tiian (minun isosiskoni, Voiton omistajan) kanssa molemmista hevosista (Minä Voitosta ja Tiia Lillistä) blogiimme kirjoitukset, joissa
 kerrotaan vähän heppjen eroja ja meidän taustaa niihin :)
 Aika moni varmasti lukeekin jo Tiian blogia, mutta tässä on vielä linkku että käykäähän katsomassa mitä Tiia on kirjoitellut Lillistä: Tiian ja Voiton blogiin  (Tiia ei ole vielä ehtinyt tehdä sitä Lillistä, mutta linkitän sen sitten tänne kun se on valmis)
Mutta nyt aloitan pitemmittä puheitta!


Voice of Fortuna "Voitto"Voittohan muutti meille jo  5.8. 2010 ja on ollut tähän päivään asti meidän oma hevonen jo reilun vuoden laskelmieni mukaan :) Ostimme Voiton siis Sanna Backlundilta, kun aloimme Lillin lisäksi miettiä toista hevosta ja niinpä päätimme heti Tiian kanssa että saisin Lillin ihan omaksi ja Voitto olisi sitten Tiian oma. Niiden papereissa kyllä lukee meidän molempien nimet mutta periaatteessa Tiia omistaa Voiton ja minä Lillin :)

Koeratsastuksessa jo Voitto tuntui ihanalta ja HERKÄLTÄ Lilliin verrattuna, en edes oikein osaa sanoin kuvata miten erillaisia lilli ja Voitto ovat, Lilli on niin viisas ja määrätietoinen, Voitto on taas vähän höpsö ja kiltti poika. Mutta siis koeratsatuuksessa mentiin kaikkia askellajeja, minä kokeilin ensin ja sitten Tiia, en edes ymmärrä miten pysyin silloin Voiton selässä kun välillä nytkin tuntuu vähän huteralta ratsastaa Voitolla. En hypännyt ollenkaan silloin koeratsi päivänä, mutta Tiia hyppäsi vähän ja Voitto näytti kyllä jo silloin ihan meille sopivalta ja rauhalliselta estehepalta.

 Kun oltiin pitkän mietinnän ja harkinnan jälkeen päätetty ostaa Voitto ja mentiin hakemaan se Tampereelta. Matkasta jäi vain se mieleen että Voitto ei pitänyt takajalkojen kuljetussuojista ja että aina kun matkalla pysähdyttiin ja avattiin heppakärryn pikku ovi, Voitto halusi heti paikalla sokeria jota meillä oli autossa kokonain paketti (matkan aikana siitä hävisi varmasti puolet) Muistan myös kuinka Voitto tuotiin meille kotiin ja Lilli tapasi sen ensimmäistä kertaa, tietenkin Lillin tapaan ensin piti kiljua, sitten näyttää että Lilli on tämän paikan pomo, mutta täytyy kyllä sanoa että Voitosta tuli heti Lillin paras kaveri ikinä :) ja Voittohan nautti ihan täydellä kun se pääsi Lillin kanssa isoille ruoho laitumille jossa oli tilaa laukata ja leikkiä, muistan myös että alussa Voitto oli aika ihmeissään  kun se pääsi laitumelle ja ulos niin pitkäksi aikaa :)


En oikein muista mitään Voiton alkuajoilta selvästi, mutta silloin ratsin sillä myös parisen kertaa ja kyllä se tuntui isolta ja taitavalta, mutta minä olin niin kokematon ja pieni Voitolle että eihän siitä kauheasti mitään kunnon ratsastusta tullut, enimmäkseen Voiton totuttelua meihin ja meidän totuttelua Voitoon. En oikein silloin keskittinyt Voitoon niin paljoa kun olihan Lillikin silloin ihan minun ikioma, joten ostelin sille tietenkin heti kaikkia ihania tavaroita, hoidin sitä paljon ja huolella sekä tein sille kaikkea kivaa tekemistä ja ratsastelin :)Plussat ja miinukset
On vähän epäreilua vain laittaa Voiton hyviä ja huonoja puolia, mutta yritän perustella ja keroa teille että saisitte jujun päästä kiinni Voiton luonteesta ja miltä se tuntuu Lilliin verrattuna :)

+Voitto osaa ihan mahtavan hyvin kaikki koulujutut, tietenkin Lillikin osaa ja tekee niitä paljon yksinkertaisimmista avuista, mutta kun Voitollakin joskus kokeilee tehdä jotain käyntiväistöä se ei olekkaan aina niin helppoa, Lillillä senkun pistää vähän jalat kiinni ja väistättää pohkeelle sekä pitää ohjat kädessä, niin siitä poni sitten lähtee äistämään kun itsestään. Voiton väistätääminen ei olekkaan niin yksinkertaista pitää olla juuri oikeat avut oikeaan aikaan että poitsu ottaa edes pari hyvää ristiaskelta :) Jotenkin myös kun Voiton selkään nousee ja ottaa ohjat tuntumalle se hakeutuu kun itsestään muotoon ja kivaan rentoon käyntiin, Lillillä se ei ole ihan niin helppoa, mutta kyllä Lillilläkin löytyy ihan kivasti välillä nuo koulujutut <3

+Voitto ei ajattele itse muuta kun liikkumista, se tottelee täydellisesti ratsastajan apuja, mutta välillä se on tosi pelottavaa jos Voiton ohjaa tolpan läheltä se ei itse väistä vaan osuu siihen mieluummin, en ymmärrä miten voitto voi edes olla niin kuuliainen ja kiltti poika. Lilli on kyllä ihanempi kun se tietää itse aina kaikki ja minun ei tarvitsisi edes kun näyttää kerran sille kouluradan reitti ja sitten vain Lilli luulee tietävänsä mitä tehdään koko lopputunti. Välillä lilli on huvittava kun teen vaikka pysähdyksen aina E kirjaimen kohdalla, sitten kun kerran jätänkin sen tekemättä Lilli pysähtyy itse niin nopeasti että meinaan kaatua sen kaulalle... :)

+Voitto ei paljoa hätiköi, välillä tuntuu että Voitto on kun joku patsas jos sille vaikka laittaa satulaa se vain seisoo kiltisti korvat lurpallaan ja ei välitä mitään, välillä toivon että Lillikin omistaisi saman tavan, mutta välillä taas on ihanaa kun Lilli on niin tempperamenttinen ja haastava tapaus. Alussa varsinkin kun Voitto tuli meille se oli niin kiltti ettei tehnyt ikinä mitään pahaa, mutta nyt se on vähän päässyt luistamaan kurista missä se oli kun se tuli, on tietysti mukava kun Voittokin näyttää omat mielipiteet ja ilmaisee itseään omalla tavallaan, ihanimpia Voiton tapoja on huulella mukeltaminen (joka kyllä on nykyään johtanut puremiseen) ja sitten Voiton "sydäntäsärkevä" hörinä sekä sitten se vaativa hörinä jolla pikkumies vaati ruokaa!

- Ei mitään haastetta, niinkun jo tuossa ylempänä sanoin Lilli on melkoinen ajatuspakkaus, siltä löytyy ideoita jokatilanteeseen:" mitä tekisi jos ovi jäisi raolleen hetkeksi karsinasta" -No Lillihän juoksisi täyttä vauhtia ulos....  Mutta Voitto vain välillä rasittaa kun olen tottunut Lilliin ja sitten se on niin lamaantunut ja rauhallinen. sehän kyllä ei ole huono puoli, koska kyllä Voittokin välillä onnistuu jotain temppuja keksimään :) Se ei ole voiton vika että sai sellaisesta aisasta tänne miinuksen kun on liian rauhallinen, jotkut esim. varmasti Tiia pitää hyvänä Voiton rauhallisuutta, mutta minusta minulle sopii paremmin reipas ja kekseliäs poni niinkuin Lilli!
- Voitolla ei järki päätä pakota, eli Voittohan on vähän höppänä/tyhmä/ajattelematon ja sellaisenaan ihana, mutta välillä kyllä vähän ajattelen että onkohan Voitolla vähän pieniä ongelmia, tämä nyt on yksi asia mikä Voitossa on vähän höppänää: Ollaan maastossa näin talvella ja tieltä lähtee pieni hiihtopolku, Voittohan on sitten ihan tosissaan lähtemässä polulle joka vie ojan yli, ja upottaa aika paljon. Eihän tuo nyt ole voiton vika, mutta välillä se saa aiheutettua maastossa aikasta isoja sählinkejä.....Lilli <3 Voitto
 Lilli ja Voittohan ovat ihan parhaita kaveruksia, välillä kyllä Lilli on vähän ärsyttävä kun sillä menee yli tuo kaveruus, sen on kokoajan pakko seurata Voittoa ja se ei voi jäädä hetkeksikään ilman Voittoa, edes siksi aikaa että suljetaan tallin ovi ulos mentäessä, kun Voitto häviää nurkan taakse meinaa iskeä paniikki.  Voitto ei onneksi ole ihan yhtä ongelmainen kun Lilli, voitoo ottaa asiat vähän rauhallisemmin, mutta kyllä sillekkin hätä ja hirnuminen alkaa jos se jää yksin. laitumellahan Lilli on joskus kun Voito paras ystävä ja joskus se inhoaa Voitooa yli kaiken olevinaan, mutta kyllähän Voittokin välillä kyllästyy Lilliin ja vähän komentaa Lilliä ja uhittelee. Laitumella Voitto haluaa kesällä aina kutitella ja kupsutella Lillin kanssa, mutta välillä Voiton käy huososti jos se vähän liian kovasti kutittaa Lilli hienohelmaa.....

Minä ratsailla


Tiiahan ei ole valitettavasti antanut minun mitenkään kauhean paljoa ratsastaa nyt viimeaikoina, mutta en nyt olisi halunnut pariin viikkoon ehkä mennä Voitolla kun se oli aika vauhdikkaana ja meinasihan se Tiiakin yhtenä päivänä lentää Voiton "hurjista rodeopukki sarjoista". Kyllä noille Voiton tempauksille aina välillä ihan tosissaan repeää kun se on ihan innoissaan kentällä ja pukittaa, Voitolla oikein silmät kiiluu kun se esittelee Lillille sen hurjia temppuja (eli yhtä mini pukkia) mutta pääasia että Voitto luulee olevansa "hurja" <3


En ole ikinä hypännyt Voitolla estetiä, koska taaskaan Tiia ei ole minun antanut, puomeja kyllä olen oikein yhden kerran saannut mennä ja se oli ihan mukavaa vaikka välillä vähän räpellystä. Voitto oli niin ihanan kuuliainen mutta sillä piti ihan oikeasti kunnolla ratsastaa toisinkun Lillillä riittä että katson etäisyydet, reitit ja määrään vauhtia. Koulua olen mennyt Voitolla aika paljonkin, sillä on ihan kiva tehdä vain perusjuttuja ja ratsastella rauhallisesti. Kävin myös kerran kun Tiia oli kipeänä Voitolla Ellun kouluvalkussa, vähän kyllä oli ongelmia kun väsähdin, koska menin Lillillä eka yhden tunnin ja sitten vielä Voitolla toisen tunnin.

Alkutunti                                                                           Lopputunti

Kisat

Nyt viimeaikoina Voitto on tullu minulle entistä tutummaksi kisoissa kun en itse ratsasta Lillillä.Voitto on niin söpö ja reipas kisoissa että oikein välillä vähän näyttää höpsöltä kun Voitto on ihan innoissaan jossain kisaverkassa <3 Olen myös aika paljon pyörinyt Voiton kanssa ja kävellyt ympäriinsä kisa-alueella ja välillä ihan meinaa mennä hermo kun Voitto ei osaa vain kävellä suoraan ja tekemättä mitään, sen on kokoajan pakko tiirailla ympärille ja katsella kaikki polut ja risteykset mitä se näkee, jos se ei katsele maisemia se nenulilla nyplää minun olkapäätä tai yrittää purra hihasta......  Voitto on kyllä vähän höppänä oikeasti kun se jaksaa touhuta kokoajan jotain kun sen kanssa kävellään :)17 kommenttia:

 1. Kivasti kirjotusvirheitä mutta ei se mitään! :)
  Teillä on mahtavat hepat!

  VastaaPoista
 2. Kiva oli lukee sun näkökulmasta minkä lainen voitto on!! :D

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva postaus! :)

  Yks kysymys ois:
  Sillon kun ette vielä omistaneet voittoa niin asuiko lilli ihan yksin tallissa vai oliko sillä joku kaveri siellä? Miten pärjäsi yksin, jos asui yksin? ?:)?

  VastaaPoista
 4. Voooi vähän sulonen Voitto tossa tarhakuvassa missä sen loimi menee korvien yli ! :D♥

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus! Oli kiva lukea millainen voitto on tarkemmin :)

  VastaaPoista
 6. Toi Lilli on älysöpö! Mikä rotunen? :) Entä mistä ostitte/paljon makso? :) Ja minkä ikäi oot?

  kurkkaa; http://with-a-camera.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Oikolukeminen on jees

  VastaaPoista
 8. Sinulle on haaste! :)

  http://brptalassa.blogspot.com/2012/02/haaste.html

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista ja juu, tunnustan etten jaksanut tarkistaa kirjotusta, mutta en ota tätä tavakseni, kirjoitin vaan äkkiä ja ei ollut aikaa tarkistaa :)

  Anonyymi joka kysyi että asuiko Lilli yksin enne Voiton tuloa: niin ei asiunut, sillä oli nuori shettis sen kaverina täällä :)

  Jennimoi-Lilli on tilastotamma ja 12v (arvioitu) ostettu yksityisihmisiltä savisaaren tallista ja oon 13v

  VastaaPoista
 10. Voitteko tehdä tiian kanssa kummatkin omaan blogiin varustepostaus videona :) Jossa esittelisitte satulahuovat , korvahuput , suojat , pintelit , suitset , harjat ja vaikka loimet :) Liityin lukijaks . Olen kyl sitä ennen lukenut anonyyminä , mut nyt oon sit virallinen :)

  VastaaPoista
 11. Jemina- Voisihan sitä miettiä, mutta en tiedä haluaako Tiia tehdä kay kysymässä siltäkin :)

  VastaaPoista
 12. Voi että Pinja ne kirjoitusvirheet! Oikein hauska postaus peukkua ja onnea tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
 13. Kiva lukee millanen Voitto on sun mielestä. Haluisitko joskus hypätä Voitolla? :)

  VastaaPoista
 14. Ihana vote💖💖

  VastaaPoista
 15. Lilli ja vote on parhaita<3<3

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.