perjantai 9. joulukuuta 2011

56. Kilpailu & vastauksia


Nyt on käynnistynyt teidän lukijoiden välinen kilpailu, jonka aiheena on tylsistynyt hevonen
Kilpailussa on ideana laittaa kommenttia ja keksiä mahdollisimman hyviä virikkeitä tai tekemisiä hevoselle joka on tympääntynyt karsinassa olemiseen tai tarhassa kököttämiseen....

Esimerkkinä: Jätä koira joksiskin aikaa talliin, jotta hevoset voivat katsella sen tekemisiä. ( Tuota ideaa ei saa laittaa kilpailuun )

  


Säännöt ovat seuraavat:
1. Yksi henkilö saa laittaa monta ideaa.

2. Anonyymina ei saa mielellään kommentoida,
tai samalla nimellä joka on jo kerran ollut.

3. Voi etsiä vinkkejä netistä tai keksiä ihan itse.

4. kilpailu päättyy 18.12.2011

    
     Palkinnot:
1. Parhaimmasta ideasta toteutan postauksen ja teen sen Lillille kokeiltavaksi :) Sekä laitan postaukseen idean keksijän blogin osoitteen (jos hänellä sellainen sattuu olemaan)

2. Kakkos palkinnon voittanut henkilö saa laittaa kommenttina seuraavan erikoispostauksen aiheen/aiheet

3. Mainostan keksijän omaa blogia tai hän saa sanoa millainen on seuraava tavan postaus video,kuva,teksti vai jonkinlainen muu postausVastauksia:

-Siiri-
1. Kerää havunoksia ja ripusta sinne tänne karsinaan.
2. Syötä heinät heinäverkosta niin menee aikaa siitä nyppimiseen.
3. Laita pulloon (esim. mehukattipullo) kauraa tai jotain muuta rapisevaa ja sido karsinaan kaltereihin. Heppa leikkii sillä tökkien ja heilutellen sitä.
4. Jalkapallo tai vastaava leikkipallo.


-Titta-
1. Laita kaltereiden väliin isoja leipiä/porkkanoita/omenoita joita hevonen saa repiä siitä pois ja syödä (: (muista laittaa ne eritasoille jotkut todella ylös ja toiset alemmas)
2. Piilota aamu-, päivä- tai iltaheinien sekaan herkkuja joita heppa saa syödessään sieltä etsiä.
3. Kiinnitä kattoon tai jonnekkin muualle palloja roikkumaan niin että poni voi yrittää repiä niitä alas sieltä (:


-Capa-
 Fifillä oli joskus karsina kaverina kani ja se tykkäs kovasti(: se vaa piti antaa pois kun siellä tallilla vaihtu vuokraaja nii ei saanu enää pitää:D

-Anonyymi-
Hanki pupu ja laita se sen kanssa karsinaan (kannattaa totuttaa pupu siihen hevoseen ja toiste päin) jostain kuulin että oli toiminu!!! =)=)

-Anonyymi-
Opeta sille joitain temppuja esim. kumarrus, makuulle meneminen, jalan nosto käskystä ja jotain muuta keksi itse vielä jotain =)

-Sonja-
Hommatkaa kaneja talliin, on hepoille paljon seuraa! Tai sit yhillä tutuilla on myös lampaita Ne menee hyvin hoidettua siinä hevosten ohella, syö samaa heinää jne. :D:D Sit just havuja ja tällästä, jalkapallo on kanssa hyvä, sit on hevosten ''tikkareita'' joita voi ripustaa ja joita ne voi nuoleskella:)Heinät heinäpussiin ja sinne leivänpaloja tai muuta vastaavaa piiloon (verkkoon voi tarttua jalka.

-Lotta-
Tarhaan voi raahata vaikka kokonaisen kuusen hevoselle järsittäväksi.
Kaikista eniten hevosella on tekemistä suuressa metsätarhassa, jossa se saa koko ajan mutustella varpuja, oksia yms.

-Anonyymi-
 Mutta siis jotain omppuja roikkumaan katosta niin kestää jonkun aikaa ennekun saa, koska se rupeaa heilumaan ;D
Sitten joku pallo mistä tulee makupaloja (niinkuin koirilla)

-Jessi-
1)Ehdoton mehukattipullo,jonne jotakin kauraa tms sisälle (;
2) Katosta roikkumaan omenoita,leipiä tms.
3)kokonainen kuusi tai pelkkiä havuja karsinaan sisälle tai kaltereihin kiinni
-Tia-
kokonainen kuusi tarhaan tai oksia karsinaan (:
 piilota nameja tai omenoita karsinaan, esim. suolakiven päälle, se toimii (:

-Emzu-
Meillä on tapana heittää joulukuusi joulun jälkeen hevosten tarhaan :)
Siellä ne sen sitten onnellisina nakertaa sen.
Lisäksi tallipupu on hyvä idea !, kunhan ponit eivät vaan tallo sitä sinne.
Olen myös ripustellut karsinaan havunoksia aina jouluisin, niistä hevoset tykkää kovasti.
Sitten karsinassa kivoja ''leluja'' ovat mm. likit herkku, sellanen nuolukivi, varmaankin tiedät mitä tarkoitan, hepat tykkää nuoleskella ja syödä sellaista.
Kuivata suuri pyöröleipä, sellanen iso ja eikun hepalle järsittäväksi !
 siinä onkin työtä ja tuskaa saada se pureskeltua ;).
Visko porkkanoita ja omenoita ympäri karsinaa,
 hepalla menee niitä hamuillessa varsinainen tovi (:

-Krista-
1. Ripustele havunoksia karsinaan; niistä Lilli saisi kivaa ajan vietettä,
 sekä ne toisivat jouluisen tuoksun talliin.
2. Juomaveteen jotain kivoja makupaloja kuten porkkanan palasia, omena siivuja jne. Jos teillä on juoma-automaatit, karsinaan voi laittaa vaikka sangon, jonne laitta makupaloja kellumaan.
3. Jos mahdollista, vaikka tallikissa olisi kiva kaveri. Tosin kun Lillillä on Voitto kaverin.. Jos Voittoa ei olisi, kissa olisi kiva kaveri! ;) Pitäisi myös hiiret ja rotat kurissa!
4. Herkkupallo; Tälläisen löysin kun tuolla kaikkia hevostarvikekauppojen liikkeitä selasin. On siis pallo jonne laitetaan herkkuja sisälle, voisi laittaa tarhaan tai vaikka karsinaan.
5. Oljet; Voi laittaa karsinaan aluseksi, niiden mutustelemisessa vie aikaa. Niitä voisi laittaa myös tallin käytävälle joulutunnelman saamiseksi. :D
6. Hepan joulukalenteri; josta heppa ei kyllä "hyödy" kun herkun saamis hetkellä, mutta meidän tallilla jollain yksityisillä on joulukalentereita josta saa jonkun herkun. Jossain hevostarvikeliikkeissä sellaisia on ja itse pystyy tekemään vaikka niin, että ostaa jonkun parin euron halvaan suklaakalenterin, syö itse suklaat ja laittaa luukkuihin heppanamin tms.
-M-
X Laita puun oksia, esim. havuja sinne karsinaan, että hepat voi niitä jyrsiä
X Laita sinne karsinaan heinäverkko, menee aikaa kun ponski yrittää saada heinät pois. Mitä pienemmät reiät, sitä vaikeampaa!
X Laita johonkin pulloon jotain herkkuja, ja pullo narunpäähän roikkumaan. Korkkia ei tietenkään kiinni. Hepo saa sitten itse leikkiä ja kokeilla, miten saa herkkuja suuhun.
X Sama pullosysteemi, mutta ilman narua, maassa.
X Jätä joku pallo karsinaan.
X Laitsalle/ tarhaan iso jumppapallo, millä heposet voi puuhailla.
X Jos voit itse viettää aikaa ponien kanssa, tee venytyksiä esimerkiksi porkkanan kanssa.
X jos voit viettää ponien kanssa aikaa, opeta sille temppuja. Esim. makuulleen meno yms.
X Laita johonkin vessapaperirullan sisään herkkuja, ja teippää päät kiinni, sido se rulla narun päähän, ja narunpätkä kalteriin. Hevonen saa sitten itse jyrsiä sitä rullaa jotta saa herkkuja.


Kiitos kivoista ja inspiroivista ideoista, olen jo vähän miettinyt tähän menneistä ideoista parhaimpia ja toivon vielä että keksitte erillaisia ja hauskoja vinkkejä kisaan, vielä on nimittäin 9päivää aikaa keksiä ja ideoida itsensä palkintosijoille :)3 kommenttia:

 1. Viellä tuli sellainen idea mieleen, mitä olen itsekkin kokeillut jouluisin.
  Hevosethan tykkäävät myös lantusta, joten lanttuja ja esimerkiksi omenoita sekä kuivattuja leipiä voi ripustaa tai kiinnittää esimerkiksi havunoksien sekaan/väliin.

  VastaaPoista
 2. Hepoille voi tosiaan jättää havuja, herkkupalloja ymsyms. mutta ite ainaki oon kokenu monet pallot vaarallisiks, koska esim. kun yhtenä aamuna heräsin ja lähin kävelemään nii sillai kaaduin/kompastuin/liukastuin sellaseen isoon jumppapalloon joka oli mun huoneessa :D Ja pallo jonka päälle heppa voi astua pimeässä/ aamu tokkurassa, ei oo ehkä se paras vaihtoehto ponille jolla on muutenkin ollu jalkaongelmia. Lisäksi paljon herkkuja (heppanameja, OMENOITA[!] ei kannata antaa ainakaan jos poni on ollu saikulla. (:
  Toki itse tiedät mikä on ponillesi parasta (:

  Mutta hepalle voisi kyllä laittaa roikkumaan esim. kuusen oksia karsinaan, ja sitten voisi piilottaa jotain purtavaa/syötävää esim. kuivattua leipää. Tuttuni hevonen tykkää erityisesti chilillä maustetusta puusta, joten kaiketi voi kokeilla eri makuja myös lillille :D

  VastaaPoista
 3. heppoille voi esimerkikksi laitta vanha mehupullo roikkumaan karsinaan ja laittaa sihen reikä mihin laitta porkkana sisään niin sitten sen pitää yrittää saada se ulos mehupullossta :D

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.