lauantai 12. marraskuuta 2011

47. Haaste! millainen hevosen omistaja olet?

Tämän kivan haasteen sain Emmiinalta ja Sonjalta, kaikki jotka haluavat voivat ottaa haasteen vastaan :)


Homman nimi on siis se, että sinun täytyy kertoa millainen hevosenomistaja olet. Mitä haluaisit itsessäsi parantaa, ja mihin asioihin olet ylpeä. Muistattehan olla rehellisiä, muuten tästä menee kokonaan maku. Jokainen postauksen kirjoittanut voi haastaa 3 henkilötä tekemään tämän.

!!!Anteeksi nuo tekstin taustavärit kun en saa niitä enään pois!!!


+ Tykkään siivota tallissa ja järjestellä tavaroita aina kun on aikaa, välillä minua oikein ärsyttää jos Tiia jättää kaikki levälleen. Laittelen aina ohimennessäni tavaroita paikalleen ja siivoilen melkein kokoajan omia ja välillä Tiiankin sotkuja.


+ pidän aina harjat ja pintelit järjestyksessä ja puhtaina. Harjaan Lillin aina huolella, se on yksi asioistani jotka teen joka kerta tosi tarkasti, harjailen ensin pölyharjalla sitten vielä ultrapehmeällä pölyharjalla, lopuksia saatan vielä kerran harjata koko ponin läpi pölyharjalla niin ettei siihen jää yhtään likaa tai pölyä. Selvitän myös joka ratsastus kerralla ponin hännän ja harjan!+ Pidän lillin tarhan siistinä, siivoan sen joka päivä ja keräilen ponin heinäpaikalta aina ylimääräisiä korsia ja pidän huolen ettei heinä leviä ympäriinsä tarhaan. Tykkään myös haravoida tarhaa ja asetella kuoppiin lisää hiekkaa jotta tarha olisi mahdollisimman tasainen :)


+ Putsaan juomakipon ja pyyhin suolakivet lähes jokapäivä jotta ponin olisi kivempi asustella karsinassa. Imuroin myös ehkä kolmen kuukauden välein noita karsinan päällisiä ja kaltereita kun niihin kertyy ihan kauheesti pölyä, pyyhin myös rätillä vaneriseini kun niihin tahtoo tarttua likaa ja pölyä :)

- Olen välillä liian tarkka Lillin kanssa, esim, meinasin nyt kun oli pakkasta rajata Lilliltä sen tarhasata muta-alueen kokonaan pois kun se oli niin kova, en raaskinut melkein edes ratsastaa kun kenttäkin oli jäässä. Välillä olen Lillille liian taarkka ja huolehtivainen...


-Välillä huomaan että suosin enemmän Lilliä kun Voittoa, esim. kun olen iltatallissa asettelen Lillin puruja karsinassa huolella jotain 5min, mutta saatan vain äkkiä heitellä Voiton purut paikoilleen ja lähteä sitten muihin hommiin, välillä se ärsyttää minua mutta muistan tietenkin tehdä Voitonkin hommat vaikka en aina tekisi niitä yhtä huolella kun Lillin.


- Pelkään pimeää, sen takia en yleensäkkään haluaisi mennä iltatalliin ja nyt kun aamutallinkin aikana alkaa olla pimeää en mielelläni menisi ulos, onneksi meillä on valot pihassa ja illalla talliin syttyy ajastettu valo jotta uskaltaisin mennä talliin paremmin. Kesällä ilta ja aamutallit eivät ole mikään ongelma kun on valoisaa ja on kiva mennä talliin aamulla kun aurinkopaistaa ja on lämintä :)- Olen aika laiska putsaamaan suitsia, se on melekin inhottavinta hommaa mitä tallissa on, mutta kyllä onneksi suitsetkin tulee putsattua aika usein kun ponista irtoaa valkeaa likaa joka sitten näkyy aika paljon suitsista. Putsaan kyllä suitset enne kisoja tai tärkeitä valmennuksia mutta en pidä siitä yhtään...


- Olen välillä vähän liian lipsuvainen noista Lillin säännöistä, poni karkailee aika usein karsinasta jos jätän oven auki, vien Lillin yleensä sisälle ilman päitsiä, pelkällä leivän palalla ja siinä on kyllä omat riskinsä. Lilli on välillä vähän johtajan asemassa kun se pääsee aina varastelemaan kesällä vihreää heinää kun talutan sitä ja se myös kuskaa minua ina välillä pihalla kun yritän saada talutettua sitä... Ponin tuhma käytös johtuu että anna sen pari kertaa lipsua säännöistä ja sitten se vain oppii että voi tehdä välillä vähän niinkuin mitä itse huvittaa.... !


- En ole niinkään tarkka omista ratsastus vaatteista kotona kun kukaan ei katso, saatan laittaa ihan oudonvärisiä sukkia ja hassuja paitoja, mutta valmennuksissa en lipsu vaatteiden siisteydestä ja väristä. Välillä olen liiankin tarkka vaatteistani ja minulla kestää puolituntia pähkäillä mitkä vaatteet laittaisin valmennukseen ja sitten meinaan myöhästyä aikataulusta...


2 kommenttia:

  1. Ihana tää siun blogi (:! Vihdoin mieki pääsen kommentoimaa ja bloggaamaan omaa ku sain ton bloggerin toimimaa!

    VastaaPoista
  2. Kiva jos voit nyt kommentoida, ja muistahhan käydä lukemassa meitä ahkerasti :)

    VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.