tiistai 8. marraskuuta 2011

45. Reetalla ratsastelua :)

Moikka!
Olin eilen ratsastamassa Reetalla Korholan tallilla. menin Lillillä ekana kotona, ratsastelin ekaan kertaan pitkään aikaan pari puomia ja olin jaksanut taas vaihteeksi viritellä Lillillekin satulan, Lilli oli aika innoissaan puomeista ja menin molempiin suuntiin kerran ravipuomit sitten tein käynnissä ihan tavan juttuja ja ravailin kevyesti, poni oli tosi kiva ja aika reipaskin :) Testattiin uusia kentän valoja, ja kyllä ne valas kivasti kun muuten oli jo tosi pimeää...

Sitten vielä lähdettiin korholaan ajamaan, kyllä tuntuis aika raskaalta jos omat hepat ois siellä, kun joutuis aina lähtee ajamaan, ja siinä kestää kuitenkin joku puoli tuntia suuntaansa, mutta täytyy kyllä sanoa että ajo matkat sai vastinetta kun Reetta oli niin kiva ratsastaessa, ja pääsin menemään ihan kunnolla laukkaakin ja raviakin reilusti, kun Lillillähän en voi mennä ihan niin paljoa.

Hain Reetan ja harjasin huolella, selvitin hännänkin ja putsailin tietysti tosi mutaiset jalat, Reetta on kyllä niin ihana kun se osaa olla tosi rauhallinen, toisin kun eräs pieni valkea poni tamma... <3 Kun olin varustanut Reetan lähdettiin maneesiin, aluksi ajattelin että maneesi on ihan täynnä kun tallin pihassa oli ainakin 10 autoa, mutta kun pääsin manesiin siellä oli vain kaksi muuta ratsastajaa ja yksi juoksuttaja, joka kyllä onneksi oli juuri lopettelemassa :) Kävelin ihan maasta alkukäynnit ja sitten vain selkään. Kun olin kävellyt riittävästi otin ohjat ja tein työskentelyä käynnissä, lähinnä yritin että käynti ei kovenisi liikaa ja Reetta asettuisi hyvin volteilla. Alussa reetalla oli välillä vähän kiire mutta loppua päin se parani koko ajan, tein ravissa alussa tuollaista ihan tavallista tehtävää jossa oli pysähdykset ja käynti-ravi siirtymisiä, jotta Reetta malttaisi kuunnella eikä lähtisi liian reippaasti :) Tossa alempana on kuva tehtävästä!

Kun oli tehnyt ravi kahdeksikkoa molempiin suuntiin pari kertaa annoin Reetan kävellä pari kierrosta, kun olin kävellyt ja keräillyt ohjat menin taas pari ympyrää ja volttia käynnissä ja rauhoittelin Reettaa jotta sille ei tulisi liian kiire. Sitten aloitin laukkatehtävän, menin enne varsinaista tehtävää pari laukka-ravi siirtymistä jotta sitten itse tehtävä onnistuisi paremmin, Reetta oli siirtymissä jo tosi ihana kun viime tunnilla sillä oli vähän enemmän vauhtia ja se olisi halunnut laukata sillon vähän enemmän kun yhden pitkän sivun kerrallaan :)  Mutta siis tein laukka ja ravi siirtymisiä sisältävän tehtävän josta on tuossa alempaa kuva,  kuva on vähän huono mutta toivottavasti ymmärrätte että en ole mikään paras tietokoneella piirtäjä...
Tuon viimeisen ravi ympyrän jälkeen tein pitkällä sivulla vähän mitä sattuu aina Reetan olotilan mukaan jos se oli hyvä saatoin tehdä ravi voltin tai pari siirtymistä, mutta jos Reetta oli reippaalla mielellä laukkaamisesta tein siirtymisen käyntiin ja yhden voltin sen jälkeen ravasin taas vähän ja tein uuden siirtymisen, sitten Reetta yleensä taas rauhoittui ja pystyin jatkamaan normaalisti laukkatehtävään. Reetta oli kyllä kaiken kaikkiann TOSI kiva tällä ratsastus kerralaa, pidän siitä tuollaisena kun se on reipas mutta kuitenkin rauhallinen. Täytyy myöntää kyllä että pidän enemmän reippaista kun vähän laiskoimmista hevos yksilöistä, mutta tietenkin vaihtelu tuo virkistystä ja tykkään ratsastaa myös välillä laiskoillakin hevosilla :)

Tallissa sitten laitettiin Reetta karsinaan ja tietenkin sitä ennen harjasin jalat ja suojat, pesin kuolaimet ja annoin Reetalla sokeripalasen sekä pari porkkanaa <3 Sitten tulikin jo kiire antamaan omille hepoille iltakaurat joten mentiin kotiin ja kävin  ruokkimassa ja laittamassa heinät omillekkin hepoille :)

Sitten vielä tähän loppuun haluan kiittä kivoista kysymyksistä jotka oli tullut kysymyspostaukseen ja toivottavsti sinne ilmestyy vielä lisääkin kysymyksiä. Sekä ihan loppuun laitan vielä ratsastuksesta kuvia!
3 kommenttia:

 1. Sie näytät jotenkin kamalan pieneltä Reetan selässä, ku on tottunu näkemään sinut Lillin selässä. :)

  VastaaPoista
 2. http://www.ginatricot.com/cfi/fi/mallisto/ccollection-p1.html#product_134137

  <- oli pakko linkittää, hassua. Toi on siis paita jossa lukee I love BON BON :)

  VastaaPoista
 3. Noora- Niin Reetta on iso tamma ja Lilli on pieni <3 Jotenkin näyttää itsestäkin oudolta noi kuvat kun en ookkaan Lillin selässä ja näytän niin peneltä :)

  Anonyymi- Niin kaverit meinas ostaa sen mulle joululahjaks mut niitä ei enää ollu kaupassa, mietin just että voiskohan tollasen tilata tuolta nettikaupasta :) Ois ihana kun Lillillä ois oma nimikkopaita <3

  VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.