keskiviikko 19. lokakuuta 2011

35. Pientä hepulointia ja esteen syömistä :)

Moikka! eilen oli heti aamusta siis Tiialla ja Voitolla Martan estetunti, kävin antamassa heti aamu seitsemältä hepolle kaurat ja heinää. Valmennus oli ysiltä joten Lillikin ehti syödä hyvin :) Kun mentiin talliin käytiin taluttamassa heppoja vähän että malttaisivat odottaa kun harjaamme ne. Kun talutettiin ja päätin sitten vähän ravuuttaa Lilliä se ontui jo silloin lievästi. Ajateltiin näyttää Lilliä Martalle mutta jos ontuminen näkyy jo noin selvästi niin sitä ei tarvitse enään turhaan tarkastaa. Joten en ratsastanut Lillillä sitten ollenkaan.

Kesken valmennusta juuri kun olin kuvaamassa tämä pieni poni saa jonkun kauhean hepulin tarhassa, eihän siinä sitten muuta kun menin hakemaan sitä mutta Lillerohan vain juoksi ihan paniikissa joten en saannut sitä kiinni. Haettiin kauraa jolloin poni tietenkin ihan paniikissa tuli sitä  astiasta ahmimaan, puolet ruuista lensi maahan kun Lilli vaan ahmi ja puhalsi niin että kaurat leijaili maahan. Sain juuri ja juuri päitset päähän ja ponin ulos. Lilli alkoi rauhoittua huomattvasti kun pääsi kävelemään kentälle ihan rauhassa :)

Myöhemmin selvisi että poni oli tainnut joutua mäkäräisten syötäväksi kun katsoin sen mahaa ja kainloite ne olivat aika täynnä isoja ja iljettäviä mäkäräisiä, olttiin sitten lopputunti kentällä ihan rauhassa kävelemässä ja minun piti aina pyyhkäistä äkkiä mahan alta öttiäiset pois kun poni vaan seisoi ja katseli kun Voitto pommpi esteiden yli :)

Lopussa Lilli sai sitten luvan syödä Voiton heinäpaali esteestä heinää. Mutta ei kyllä kauhean hyvää
tuollainen juokseminen ja panikointi tehnyt Lillin jalalle, olisin voinnut kyllä mieluummin ratsastaa jos olisin tuon hepulin ennestään tiennyt...1 kommentti:

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.