maanantai 19. syyskuuta 2011

21. Reetalla ratsastelua :)

Moikka!

Niinkun otsikko kertoo olin taas ratsastelemassa Reetalla.  Kun mentiin tallille Reetta oli vielä laitumella. Käytiin hakemassa se, ja vietiin karsinaan popsimaan iltakaurat ja vähän heinää. Päätimme ottaa Reetan sisälle talliin harjattavaksi, kun ulkona on jo niin viileää, Reettahan siis majailee Korholan tallissa ulkokarsinassa. Harjailin Reetan huolella ja putsailin kaviot, sitten vaan satula selkään ja suitset päähän.

Kun olin kävellyt alkukäynnit, keräilin ohjat ja aloin ratsastella  käynnissä voltteja ja pysähdyksiä. Reetta tuntui reippaalta, niinkuin aina :) Sain myös heti alussa alkaa treenata pohkeenväistöjä käynnissä, väistöt onnistuivat ihan hyvin, tein aina keskihalkaisijalta molempiin suuntiin pari väistö askelta, pitkillä sivuilla asettelin ulos ja sisälle päin. sitten sain alkaa jo ravailla, tein alussa vain ympyröitä ja vaihtelin suuntaa pari kertaa.

 Tein myös ravissa hiukan pohkeenväistöjä samalla lailla kun käynnissä. Väistöt onnistuivat kyllä yllättävän hyvin ravissakin vaikka se tuntui jo käynnissä osittain haastavalta. Kun olin ravaillut jonkin aikaa, alkoi ripsiä vettä joten siirryimme maneesiin. Maneesissa kävelin hetken ja sitten kokeilin taas laukkaa, pitkällä sivulla tein loivan kiemurauran ja lyhyillä sivuilla päätyympyrät. Nostin laukan heti kulman jälkeen, Reetta lähti taas reippaasti, mutta sain rauhoiteltua sitä onneksi heti päätyympyrällä. kiemura ura meni hyvin, koska tein siitä alussa vähän loivemman. Tein vielä toiseenkin suuntaan saman tehtävän pari kertaa. Loppuraveissa tein kolmikaarista kiemurauraa koko kentän pituudella, menin sitä alussa harjoitusravissa ja sitten myös pari kertaa kevennellen.

Ratsastuksesta jäi taas kaikenkaikkiaan kiva fiilis, ja tuntui että oli taas oppinut vähän enemmän ratsastamaan muillakin hevosilla kun Lillillä  :)


2 kommenttia:

  1. http://vastrabanken.blogspot.com/2011/09/blogitunnustus.html

    VastaaPoista
  2. Hei,
    ompa sinulla hyvä istunta ja tasaiset kädet! (video)

    VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.