lauantai 17. syyskuuta 2011

19. Enää ...neljä päivää

Moikka! Sori kun en ole vähään aikaan käynnyt päivittelemässä blogia, mutta eiolekkaan tapahtunut mitään vallan erikoista...
Enään 4 päivää että saisi alkaa hypätä Lillillä asteittain, mutta ollaan hieman jäljessä aikataulusta, koska olen vasta ravaillut jonkin verran. Mutta sehän ei haittaa, koska meillä ei ole kiire ja saapahan jalat sitten vielä vähän totutella tähän liikuntaan, ettei aleta liian nopeasti ratsastaa kunnolla.

Tänään aamupäivästä oltiin Lillin kanssa mukana Pikkupihalla seuraamassa Tiian ja Voiton aluevalmennuksia.  Lilli oli koko valmennuksen ajan tallin hevosten vieressä tarhassa :) Saatiin lupa laittaa Lilli tarhailemaan muiden hevosten luo, juuri meille sopivasti yksi tarha oli vapaa joten siellä Lillin oli turvallista kököttää kolmen muun hevosen lähettyvillä. Joskus puolivälissä valmennusta Lilli siirrettiin toiseen tarhaan, koska suurin osa hevosista lähti sisälle. Lillille onneksi ystävällisesti voitiin jättää toinen heppa viereiseen tarhaan, jotta sen ei tarvitse olla yksinään tarhailemassa.

Kun tultiin kotiin ratsastin Lillillä n.25min, alussa kävelin pari kierrosta pitkin ohjin ja siis menin ilman satulaa. Keräilin ohjat ja aloin kävellä ihan rentoa reipasta käyntiä ympyrällä,  ratsastelin vähän niin että Lilli hellittäisi kaulasta ja hakeutuisi vähän alaspäin :) Poni oli melko kivan tuntunen, se ei vaan oikein tahtonut muistaa kävellä reippaasti. 
Kun olin kävellyt ja vähän "leikitellyt" asetuksella ulos ja sisään päin, aloin ravata. Menin ensin yhden pitkän sivun ihan rentoa perus ravia, poni tuntui hyvältä ja oli innoissaan <3 Menin vielä toiseen suuntaan pitkän sivun ravissa, sen jälkeen kävelin pitkin ohjin hetken. Lopussa ravasin vielä molempiin suunttinn.3/4 kenttää. Kävelin ja vein sen jälkeen Lillin talliin, joassa laitoin sille jalkoihin kylmät sekä 20min päästä linimentit. Sillä välin kun odottelin että jäät olivat Lillin jaloissa, putsasin sen suitset ja nahkapäitset sekä omat saappaani. Vein hepat vielä noin tunniksi laitumelle jotta saisivat vähän kävelyä ja vihreää ennen yötä :)

Huomenna olisi sitten tarkoitus laittaa se erikoispostaus tänne blogiin, olen saannut nyt kuvattua lillin tavaroista suurimman osan, joten eikun vaan sitten enään kirjoitellaan kuvatekstit.
Lilli pikkupihalla


1 kommentti:

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.