torstai 8. syyskuuta 2011

16. Uusi ratsu :)

Moi! Olin eilen ratsastamassa Korholan tallilla suokki tamma Rallin Reettaa. Alan vuokrata sitä pienimuotoisesti, käyn kouluvalmennuksissa yms.

 Reetta oli ihana ratsastaessa vaikka aikalailla reippaampi kun Lilli, menin alussa käynnissä ohjat tuntumalla , ja vähän tunnustelin millainen Reetta on. Se tuntui mukavan herkältä varsinkin pohkeesta kun Lilli osaa olla välillä sellainen junttura. Tein pysähdyksiä ja vaihdoin suuntaa, sitten aloin ravata, ravi tuntui yllättävän tasaiselta kun ajattelin että heiluisin siellä ihan miten sattuu, keventäminenkin onnistui isommissa askelissa (kun Lilillä),kun joskus oli Voiton kanssa ongelmia että kevensin liian ylös ja jalka heilui...

Ravailin molempiin suuntiin ja Henna, Reetan omistaja neuvoi ja korjaili lukuisia virheitä esim. että ohjan pituus kasvaa kokoajan, tuollaisia ongelmia on ollut ainaLillilläkin ratsastaessa. Ravailin vain ympyröitä ja tein pysähdyksiä yms. Sitten sain kokeilla vähän millainen Reetta on pohkeenväistössä ja harjoitusravissa. Väistöjä mentiin ihan käynnissä molempiin suuntiin ja sitten otin pari ympyrää harjoitusravissa, harjoitusravi oli kyllä ihanan tasaista, vaikka vähän siellä heiluinkin :)

 Lopuksi kokeilin molempiin suuntiin laukkaa päätyympyrällä. Laukka oli mukavan tasaista vaikka jokseenkin välillä reipasta. Kaiken kaikkiaan jäi hyvät fiilikset tuosta ratsastamisesta vaikka illalla kädet olivat vähän jumissa kun Reetta oli niin virkeä laukassa :)                                           Video on tulossa myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Voi kun kaunis hevonen ! Olispa itellänikin tollanen kopu alla ! :p Videota odotellessa ! :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten söötti =D Aluks kun luin ton otsikon nii säikähin et oot myyny lillin ja ostanu uuen =)

    VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.