sunnuntai 7. elokuuta 2011

6. Pikkupihalla seuraneitinäTiian valmennus oli pikkupihalla joten Lilli lähti sitten tietenkin mukaan.Harjailin Ponin aamulla ja laitoin kuljetussuojat, otin mukaan uuden lilan ketjuriimunnarun :)

Kun oltiin perillä hepat oli kärryssä hetken, sitten otettiin ne ulos, ja Lilli oli ihan ihmeissään missä oltiin (taas kerran). Taluttelin alussa Lilliä Voiton perässä, Lilli oli ihan mahdoton kun sillä olevinaan oli TAAS niin kova nälkä, piti varastaa joka puskasta ja pensaasta syötävää.

Kun Tiia lähti maneesiin jäin Lillin kanssa ulos odottelemaan, yleensä poni saa kauheat paniikit kun Voitto lähtee, mutta tällä kertaa Lilli oli super nätisti. Pari kertaa se hirnui mutta sitten vain jatkoi perässäni matkaa. Mentiin maneesin toiselle puolelle ja syöttelin Lilliä. Siihen se sitten jäi tyytyväisenä minun luo vaikka voittoa ei näkynyt. Lilli oli rauhallinen koko valmennuksen ajan, tietenkin sen piti välillä hirnua ja tarkkailla näkyykö Voittoa, mutta muuten se kulki nätisti narussa :)

Kun Voitto tuli meidän luokse käveltiin vielä hetki, ja sitten vietiin hevoset kotiin kärryllä. Lastaaminen sujuu normaalisti hyvin mutta kun päätettiin kokeilla että hepat menee eri järjestyksessä koppiin.

Siinä vaiheessa alkoi ongelmat kun Lilli oli jo sisällä ja Voitto oli vielä ulkona, Lilli alkoi  hössöttää ja hirnumaan kun Voitto ei tullut heti. Voittohan ei sitten uskaltanut tulla sisälle kun Lilli heilutti koko koppia ja hörisi ja panikoi. Kun Voitto lähti vauhdikkaasti pois lastaussillalta Lillille tuli paniikki ja se lähti peruuttamaan takapuomin ali, puomi lähti pois ja Lilli peruutti ulos joustonaru jolla se oli kiinni katkesi  VAIKKA siinä oli turvalukko??
Poni ryntäsi parin metrin päähän, mutta sain sen onneksi kiinni, kun kävelin vain sen luo ja vihelsin sille. (Lilli on opetettu tulemaan luokse vihellyksestä)
Sitten kaiken tämän lastaus sählingin jälkeen lastattiin hepat normisti ja todettiin että enään ei kokeilla tuolla tavalla lastaamista koskaa! Kotona laitettiin hepat ulos, ja vietiin tukot heinää sekä juotavaa. Käytiin siivoamassa karsinat ja laittamassa pellavat turpoamaan.
Edellispäivänä taluttelin Lilliä taas jonkun 30-40 minuuttia kentällä sillä välin kun Voittoa liikutettiin.
Ja sitten vielä...

ÄÄNESTYKSEN TULOKSET:
kysymys oli: Vaihdanko ulkoasua?
Ääniä tuli yhteensä: 67

TULOKSET:              
Ei- 18
Kyllä- 17
Jos haluat- 16
Riippuu minkälainen se on- 16

2 kommenttia:

  1. Voi pieni Lilli. Miten se nyt noin kovaan paniikkiin meni. Tietysti sen ymmärtää kun Lilli on vaan niin hyvä kaveri tuon Voiton kanssa.

    Terveisin: Utelias hevostyttö

    VastaaPoista

Kiitos kaikille aktiivisille kommentoijille! Jos odotat vastausta, laitathan sen uusimpaan postaukseen kommentilla.